Alu ładnie masz na tych rabatach, u mnie jest wszystkiego po trochu, nie powiem Co masz dosadzić, bo u mnie jest misz -masz, sadzę co mi się podoba, nie mam systematyczności w ogrodzie. Może lawendy -kwitną długo.
Alu a może hit tego sezonu i seslerie jesienna zamiast żurawek? powiem Ci,że kupiłam wiosna sadzonki i jestem z niej bardzo zadowolona, ma piękny odcień zieleni, szybko się rozrasta no i myślę,że do hortensji ładnie by pasowała ja przed hortensjami mam turzyce ' frosted curl's ' na przemian z kulkami bukszpanowymi no a przed turzyca seslerie heufleriana, ale zdecydowanie ładniejsza jest jesienna
Nic nie sadź zamiast żurawek póki robale masz. Jak nie żurawki to inne rośliny będą żarły. Trawy też.
Rozrób decis i podlej porządnie, ale tak, aby roztwór wsiąkł głęboko w ziemię. 1-2 kubły na metr kwadratowy.
Paula, a wiesz, że o seslerii myślałam A pokażesz fotkę z FC przed hortkami?
Oooo, to miło
U mnie Leonardo rośnie w donicy na wschodnim tarasie, czyli półcień. Myślę, że te zwieszone łebki, to jego uroda, ale i tak mi się podoba
Czytałam, że dla Ciebie ma za intensywny kolor, mi nie przeszkadza jego kolor, szkoda, że nie pachnie
Co to znaczy "jeszcze spróbuję"?
Jeśli porządnie zlejesz Decisem to wykończysz je jednorazowo. Polinka tak wykończyła - raz, a porządnie, starannie.
Teraz robale siedzą płytko - łatwo je zlać. W sierpniu musisz powtórzyć, bo nowe pokolenie właśnie zniosło jaja.
Widzę,ze trzeba z tobą po babsku - działaj, nie jęcz!!!!