Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 22:26, 31 lip 2016

nie, serio? jutro spróbuję. nie niszczy kamienia?
AnnaCh 22:59, 31 lip 2016

Ocet jest dobry na wszystko Ostatnio kabinę prysznicową nim czyściłam. Płytek mi nie poniszczył, więc kamienia myślę, że też
ag_zie 08:58, 01 sie 2016

O! I znowu jakaś ciekawostka macham deszczowo!
Makao_J 15:39, 01 sie 2016

Ja czyszczę octem lub rozcieńczonym octem z wodą jeśli kamień nie jest duży. Czy to granitowy zlew czy inny to raczej najbezpieczniejszy środek na kamień w łazienkach i kuchniach.

Np. wokół kranów gdzie czasami zbiera się go sporo układam waciki lub płatki kosmetyczne i polewam octem prosto z butelki i szczelnie dociskam waciki. Tak zostawiam na jakiś czas. Czasem zapomnę i leżą tak kilka godzin. Potem po prostu zdejmuję przecieram tymi wacikami do czysta i opłukuję. To wszystko.
Najgorszy w tym wszystkim jest zapach ale on bardzo szybko wietrzeje po skończeniu pracy. A dzięki niemu przypomina mi się że gdzieś go zastosowałam.
Monka 17:21, 01 sie 2016

Makao_J napisał(a)
Ja czyszczę octem lub rozcieńczonym octem z wodą jeśli kamień nie jest duży. Czy to granitowy zlew czy inny to raczej najbezpieczniejszy środek na kamień w łazienkach i kuchniach.

Np. wokół kranów gdzie czasami zbiera się go sporo układam waciki lub płatki kosmetyczne i polewam octem prosto z butelki i szczelnie dociskam waciki. Tak zostawiam na jakiś czas. Czasem zapomnę i leżą tak kilka godzin. Potem po prostu zdejmuję przecieram tymi wacikami do czysta i opłukuję. To wszystko.
Najgorszy w tym wszystkim jest zapach ale on bardzo szybko wietrzeje po skończeniu pracy. A dzięki niemu przypomina mi się że gdzieś go zastosowałam.

Potwierdzam, zanim zebrałam się na opis Ania już to zrobiła , robię to co ona on kilku lat i nic mi się nie zniszczyło, a zlew w kuchni mam granitowy
anna_t 19:51, 01 sie 2016

dziękuję dziewczyny bardzo,wiedzialam że mogę na was liczyć już mnie zaczął wkurzać ten osad. dzisiaj tylko przecieram nasączoną wata ale jutro połoze i zostawię na trochę
Madzenka 18:52, 02 sie 2016

Wiem już czym blat w kuchni wyczyścić
Makao_J 19:02, 02 sie 2016

Ania baterie chromowe też czyszczę octem. Mam trochę rozcieńczony z wodą w spryskiwaczu. Popryskam i zostawiam. Nie ma reguły ile tej wody nalejesz. Możesz i samym octem ale wtedy mocniej śmierdzi. Tak na oko to pół na pół. Nawet płytę indukcyjną tym czyszczę.
Wszystko zależy jak duży kamień się osadza. Jeśli rozcieńczony nie daje rady to wtedy czystym octem. Robię tak od 10 lat i jeszcze nigdy nic nie zniszczyłam tym sposobem a kamień usuwa idealnie.
Makao_J 19:14, 02 sie 2016

Nie napisałam że to dobry znak że eMowi spodobały się skrzynie warzywne. U mojego też od tego się zaczęło - zobaczył u kogoś i przyjechał natchniony. Stwierdził że to o co go prosiłam to świetny pomysł. Dziwni oni są.
kasja83 20:43, 02 sie 2016

Matko ten ocet to jakaś magia!A jak mi się grzyb na fudze zaczyna robić to też zadziała?