Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 21:13, 02 sie 2016

Ania Makao to ja tez sobie takie połaczenie z octem zrobię, szyby w natrysku też spryskam. głupio mi tu na forum ogrodniczym takie tematy zaczynać ale w realu nie znam nikogo kto tyle wie. a ja uwielbiam tematy porzadkowe czy Ty kojarzysz na co jest soda oczyszczona?na tłuszcz?
Kasia ocet ma niby w sobie spiryt to może pomoze ale niech Ania potwierdzi
Monka 21:22, 02 sie 2016

anna_t napisał(a)
Ania Makao to ja tez sobie takie połaczenie z octem zrobię, szyby w natrysku też spryskam. głupio mi tu na forum ogrodniczym takie tematy zaczynać ale w realu nie znam nikogo kto tyle wie. a ja uwielbiam tematy porzadkowe czy Ty kojarzysz na co jest soda oczyszczona?na tłuszcz?
Kasia ocet ma niby w sobie spiryt to może pomoze ale niech Ania potwierdzi

Mnie raczej się kojarzy, że soda dobra jest na kamień chodzi o toaletę
Makao_J 23:11, 02 sie 2016

Sodą oczyszczą z wodą to kiedyś czyściła fugi. Ale za dużo przy tym roboty bo trzeba nałożyć, odczekać i potrzeć szczoteczką do zębów więc nie stosuję.
Tu jest link to możecie sprawdzić czy to prawda bo ja to octowo działam.
http://www.urzadzamy.pl/przedpokoj/domowe-porzadki/soda-oczyszczona-10-pomyslow-na-zastosowanie-sody-w-domu,82_10505.html

Sodę to moja teściowa dodaje jak gotuje fasolkę bo szybciej mięknie.

bdan 06:33, 03 sie 2016

No same przydatne informacje u Ciebie

Pozdrowienia zostawiam
Makusia 09:04, 03 sie 2016

Sodę polecam raz na jakiś czas wsypać do pralki i zrobić puste pranie- świetnie "odkamienia, odkaża i odświeża". To samo ze zmywarką.
Rojodziejowa 09:32, 03 sie 2016

Makusia napisał(a)
Sodę polecam raz na jakiś czas wsypać do pralki i zrobić puste pranie- świetnie "odkamienia, odkaża i odświeża". To samo ze zmywarką.

o to mi się przyda!!
anna_t 10:47, 03 sie 2016

Makusia ale do zmywarki to gdzie tą sode wsypujesz?tam gdzie kostke wkładasz?
kasja83 10:59, 03 sie 2016

Makao_J napisał(a)
Sodą oczyszczą z wodą to kiedyś czyściła fugi. Ale za dużo przy tym roboty bo trzeba nałożyć, odczekać i potrzeć szczoteczką do zębów więc nie stosuję.
Tu jest link to możecie sprawdzić czy to prawda bo ja to octowo działam.
http://www.urzadzamy.pl/przedpokoj/domowe-porzadki/soda-oczyszczona-10-pomyslow-na-zastosowanie-sody-w-domu,82_10505.html

Sodę to moja teściowa dodaje jak gotuje fasolkę bo szybciej mięknie.

Ania kącik porad na Twoim miejscu bym otworzyła-tyle wiesz
Makao_J 12:03, 03 sie 2016

Ja miałam kiedyś bzika na punkcie takiej nieszkodliwej "ekologicznej" czystości. Oglądałam amerykańską perfekcyjną panią domu i skrzętnie zapisywałam wszystkie wskazówki. Nawet mam gdzieś taki specjalny zeszyt.
Gdzieś mam też przepis na zrobienie donicy ogrodowej. Wiem że aby miała taki fajny postarzały wygląd trzeba taką donicę własnej roboty wysmarować jogurtem naturalnym.

Żeby złożyć taki wątek musiałabym mieć wszystko przetestowane żeby polecić a tak nie jest.
Makao_J 15:49, 03 sie 2016

Jak będziesz mogła to wpadnij podpowiedzieć czy mogę wsadzić różę po ścianą garażową. Czy tam pasuje?