Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Sebek 21:56, 20 mar 2016

frezja napisał(a)

Jeszcze się okaże, co z moimi

Moja ziemia chyba im nie pasuje... Trudno - jest tyle innych roślin wartych uwagi
frezja 22:05, 20 mar 2016

Sebek napisał(a)

Moja ziemia chyba im nie pasuje... Trudno - jest tyle innych roślin wartych uwagi

Czytam właśnie o mojej Catalpie Bignoniowej Aurea..posadzonej kilka lat temu jeszcze przed Ogrodowiskiem. Do tego momentu nie znałam odmiany...czytam,że ma kwiaty ..u mnie nigdy. Muszę się zająć podłożem dla niej...ale czy warta uwagi?? rośnie bo rośnie.
Magnolia parasolowata to druga taka roślina zaniedbana przeze mnie...muszę się poważnie nią zająć...raz kiedyś wydała spory kwiat na samym czubku...a ja taka dla niej.Też będzie wymiana podłoża i przesadzanie.Teraz inaczej patrzę na roślinki.
Madzenka 06:23, 21 mar 2016

Wczoraj orzevzytałam w MPO, ze właśnie na krzyż trzeba wertykulować
Sebek 08:13, 21 mar 2016

frezja napisał(a)

Czytam właśnie o mojej Catalpie Bignoniowej Aurea..posadzonej kilka lat temu jeszcze przed Ogrodowiskiem. Do tego momentu nie znałam odmiany...czytam,że ma kwiaty ..u mnie nigdy. Muszę się zająć podłożem dla niej...ale czy warta uwagi?? rośnie bo rośnie.
Magnolia parasolowata to druga taka roślina zaniedbana przeze mnie...muszę się poważnie nią zająć...raz kiedyś wydała spory kwiat na samym czubku...a ja taka dla niej.Też będzie wymiana podłoża i przesadzanie.Teraz inaczej patrzę na roślinki.

Katalpie dałbym spokój, a magnolie nie lubią grzebania w korzeniach... Jeśli jest mała to OK, jeśli duża to najwyżej zadbaj o odpowiednie nawożenie.
Sebek 08:15, 21 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Wczoraj orzevzytałam w MPO, ze właśnie na krzyż trzeba wertykulować

A widzisz, czyli dobrze pamiętałem
blyxa 21:49, 21 mar 2016

O, to dobrze wiedzieć, że wertykulacja na krzyż. Ja wystartuję dopiero za dwa tygodnie.

frezja napisał(a)

Ekspertem nie jestem, ale moje już przycięte delikatnie w kulkę

Ja zwykle później przycinałam - w połowie kwietnia. W tym roku musiałam wystartować wcześniej.

Sebek napisał(a)

Mi zawsze usychaly... Jak sobie myślę u kogo wrzosy wytrzymują dłużej niż 2 lata to tylko mi Alinak i Mała ki na myśl przychodzą...

Dzięki - zwrócę uwagę u nich na wrzosy! Nie wiedziałam, ze takie niszowe rośliny wprowadziłam do ogrodu

A z tą bieżnią mnie zaskoczyłeś w pierwszym momencie - w życiu nie udało mi się jednocześnie biec i czytać. Chodzić nie próbowałam
Artykuł przeczytałam - ciekawy.
Sebek 22:21, 21 mar 2016

blyxa napisał(a)
O, to dobrze wiedzieć, że wertykulacja na krzyż. Ja wystartuję dopiero za dwa tygodnie.

Ja zwykle później przycinałam - w połowie kwietnia. W tym roku musiałam wystartować wcześniej.

Dzięki - zwrócę uwagę u nich na wrzosy! Nie wiedziałam, ze takie niszowe rośliny wprowadziłam do ogrodu

A z tą bieżnią mnie zaskoczyłeś w pierwszym momencie - w życiu nie udało mi się jednocześnie biec i czytać. Chodzić nie próbowałam
Artykuł przeczytałam - ciekawy.

Z wertykulacją słusznie - jak zakwitną forsycje to zacznij działać Ja pracuję w ogrodzie kiedy mogę, a pogoda była idealna na takie prace.

Niedługo wyjdzie nowy numer - tym razem napiszę o trendach wnętrzarskich Będę linkować
tusiawka 22:33, 21 mar 2016

W końcu zobaczyłam zdjęcia, ostatnio się nie chciały ładować.
Ja mam kosz do wertykulatora jak w kosiarce.
Trzeba z niego wysypywać co chwilę, ale lepsze to niż grabienie filcu później.
Trawniczek ładny u mnie są zgniłe placki.
polinka 23:13, 21 mar 2016

Sebek napisał(a)

Mój trawnik jest wydrapany przez to dokładnie, ale więcej ziemi widać niż trawy... Na krzyż jest wyczyszczony aż za dokładnie!

Dobra - spadam biegać

Kocham biegać)
Trenujesz tylko na bieżni czy również w terenie?
Sebek 23:16, 21 mar 2016

tusiawka napisał(a)
W końcu zobaczyłam zdjęcia, ostatnio się nie chciały ładować.
Ja mam kosz do wertykulatora jak w kosiarce.
Trzeba z niego wysypywać co chwilę, ale lepsze to niż grabienie filcu później.
Trawniczek ładny u mnie są zgniłe placki.

Kosz tez miałem, ale perspektywa oprozniania co pół metra był niezbyt zachęcająca do użycia go
U mnie też w tym roku pojawiła się pleśń pośniegowa - lysych miejsc nie pokazałem