Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Sebek 16:43, 24 paź 2016

Juzia napisał(a)
Trawa wolniej rośnie???
Przecież widzę, że zieloniutka!!!!
NIe oszukuj

U nas koszona ponad miesiąc temu i nic nie urosła prawie.
NO i już sianowata

Zieloniutka, bo nawożona we wrześniu Nadal trzyma ładnie kolor, choć wzrostowo już nie szaleje
Juzia 16:58, 24 paź 2016

A to taki myk
Ja jesiennego na perzownik jeszcze nie stosowałam. Szkoda mi było kasy.
Może w przyszłym roku będzie ten pierwszy raz?
Sebek 17:10, 24 paź 2016

eee_taam napisał(a)

a ja mysle że za cienkie portfele i niestabilne jutro ...wiec wybieramy ...tanio i praktycznie czyli z tasmy ...bo wg indywidualnych wydziwiań jest zawsze drożej ...a i pewności nie ma czy aby sukces sie osiągnie

Justyna - niestety nie zgodzę się Ogólnikuję teraz, ale biorąc kredyt hipoteczny na tysiąckrotność zarobków nie wyobrażam sobie, żebym takiego miejsca nie dostosował do swoich potrzeb. Koszt gotowego projektu i na zamówienie znacznie się różni jeśli chodzi o sam papier, ale niestety widzę po swoim otoczeniu, że po 2-3 latach od wprowadzenia się do wymarzonego domu są burzone ściany, dobudówki czy wyprawiane inne cuda - bo dom okazuje się niewygodny. I tu dopiero powstają koszty! Rozumiem, że będę mieć inne potrzeby w wieku 30, a inne w wieku 60 lat, ale tu mówimy o krótkim odcinku czasu. Mądrzę się, bo sam mam co najmniej parę lat przed podejmowaniem takich decyzji. Jednak przy statystycznie najwiekszym wydatku w życiu jakim jest budowa domu ma być on dla jego mieszkańców - a tu często można uslyszeć stwierdzenie "to nie jest to czego chcę i potrzebuję"... Każdy zna swój styl życia i nie oszukujmy się - przy paru tygodniach spędzonych nad kartką papieru każdy wysnuje ile potrzebuje sypialni, łazienek, garderób, tarasów, miejsc w garażu czy woli dom jedno czy dwupoziomowy, itd. Cienki portfel nie ma z tym dużo wspólnego, bo kasę wydasz i tak - byleby wydac ją z głową
Sebek 17:11, 24 paź 2016

anna_t napisał(a)

trzymaj! no chyba że kolorów jesieni nie lubisz choć różnorodność i świetne kompozycje na to nie wskazują

Ania - zachwycają mnie stałe kompozycje, ale lubię też ten swój epicki burdel
Sebek 17:12, 24 paź 2016

Basilikum napisał(a)
u nas sa biale domki to bawarski kolor narodowy. Mam i ja
za to na Dolnej Austrii stoja zolte

inne ochywiscie te sa ale wiekszosc a nas biala a u Austriakow zolta

A tego nie wiedziałem, że przydziały kolorystyczne macie
Sebek 17:20, 24 paź 2016

Pluszakowa napisał(a)

Zgadzam się w 100% ale jest jakby lepiej bo teraz statystyczny Kowalski może marzyć o żółtym taśmowym domku a to zawsze coś więcej niż własne M w wielkiej płycie.

Termin przydatności wielkiej płyty mija... Były budowane z perspektywą przetrwania kilkudziesięciu lat i zegar wskazuje zero... Bloki się zaczynają powoli sypać - no i mamy problem Dlatego jakbym miał wybierać między żółtym domkiem, a starym blokiem to...wybrałbym mniejsze zło Ale fakt, że w cenie gotowego żółtego domu mogę mieć dom dedykowany sobie to dla mnie sprawa oczywista
Sebek 17:21, 24 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Sebuś, gdzie ci ławkę ukradli?

Schowała się na zimę pod daszek Próbuję rozłożyć amortyzację na dłuższy okres czasu
Sebek 17:23, 24 paź 2016

Juzia napisał(a)
A to taki myk
Ja jesiennego na perzownik jeszcze nie stosowałam. Szkoda mi było kasy.
Może w przyszłym roku będzie ten pierwszy raz?

Przeceniasz mnie - posypałem zwykłą lubofoską co sypię nią od marca. Też mi było szkoda kasy na jesienny
Basilikum 17:30, 24 paź 2016

Sebek napisał(a)

A tego nie wiedziałem, że przydziały kolorystyczne macie

moze nie dokladnie, ze mamy, sa tez inne domy ale bialy u nas kroluje i drewno oczywiscie. Dotyczy to szczegolnie wsi.
W mojej wszystkiee domy sa biale i tylko jeden sasiad ma zolty garaz, my sie smiejemy, ze austriacki
W Austrii widuje tez duzo bialych domow ale wiekszosc jest zolta. Pokaze Ci kiedys fotke takiego typowego gospodarstwa.
Juzia 17:34, 24 paź 2016

Sebek napisał(a)

Przeceniasz mnie - posypałem zwykłą lubofoską co sypię nią od marca. Też mi było szkoda kasy na jesienny

HYhy