Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Magleska 20:13, 17 sty 2018

Sebek napisał(a)

Magda - na pewno masz lepsze rzeczy do roboty niż czytanie paru tysięcy stron paplaniny (w końcu znajdujemy się w trzecim )

Lepiej sobie wizytówkę obejrzyj - swoją drogą wypada mi ją odświeżyć

Wizytówka obejrzana masz rację - nie mam ,aż tak dużo czasu ,żeby całość przeczytać , ale teraz będę już na bieżąco .......ale masz pięęęęknieeee
Sebek 20:22, 17 sty 2018

Pisałem już o planowanych zmianach na bylinówce?

Trawnik tak jakby... się wydeptał Zresztą ciągle mnie wnerwiają wąsy trawnika, których nie chce mi się skubać na kolanach W dodatku ciągle zarastający marmur, co tez nie wygląda dobrze... Dlatego też przystępuję wiosną zdjęcia kamieni i darni. Byłem pewien jeszcze jesienią, że chcę tu żwir Byłem
Prawie jak tu - z naciskiem na prawie

https://i.pinimg.com/564x/9a/73/01/9a730133c0f456984a6fe9c404344f4b.jpg

Jednak do żwiru potrzebny byłby ekobord, który jakoś tak... mi tam nie pasuje. No i w dodatku obrazek wiecznie sypiących się igieł z żywotników coraz bardziej mi ten pomysł odsuwa na rzecz...

zrębków
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/photo/upload/20319/medium_P1090474.JPG

Wyglądałyby (chyba) dość naturalnie, nie trzeba im żadnych obrzeży, igły mogłyby spokojnie na nie lecieć. Pytanie tylko jak się po tym chodzi? Ma ktoś je z Was wysypane jako ścieżkę?

A może zwykła kora rozwiąże sprawę? Z tym, że ona chyba bardziej nasiąka niż zrębki? Czy się mylę?
Sebek 20:23, 17 sty 2018

Magleska napisał(a)

Wizytówka obejrzana masz rację - nie mam ,aż tak dużo czasu ,żeby całość przeczytać , ale teraz będę już na bieżąco .......ale masz pięęęęknieeee

Staram się prowadzić ogród eksternistycznie Jak na razie udaje mi się czwarty rok z rzędu
polinka 17:40, 18 sty 2018

Uwielbiam Twoje mini Wojsławice

O zrębkach nic nie napiszę bo nie lubię...
pawel_snopek 17:56, 18 sty 2018

Fajny pomysł z tymi zrębkami a jeszcze fajniej by było gdyby one były naturalne
AngelikaX 18:31, 18 sty 2018

Mi tam najbardziej pasuje żwirek, może zamiast ekobordów obrzeża z kostki? Czysto, elegancko, schludnie

Wiolka5_7 19:01, 18 sty 2018

Mi też najlepiej pasuje żwir... zrębki mi się nie podobają...
Magleska 19:03, 18 sty 2018

Ja też jestem za żwirkiem chociaż znawca ze mnie żaden
Margarete 19:14, 18 sty 2018

Jak tam orkan i śnieżyce u was Dębki ? Bo w TV straszą że idzie front a najbardziej dostanie się południowej Polsce.
Sebek 21:08, 18 sty 2018

Poli - ID uwielbiam! Chyba nawet je posadze w tym roku w donicach... i styknie
Zrębki - mamy pierwszy głos przeciw

Paweł - żadnych czerwonych czy zółtych, myślałem nawet o takim odpadzie z rozdrabniarki, na pewno wiesz o czym piszę

Angelika - mam obrzeża z kostki niemal wszędzie. I tracę cierpliwość przy robieniu kancików przy tychże... A byliny nie znają granic, więc trwałe obrzeże tym bardziej odpada Drugi głos przeciw

Wiola - toż to już trzeci głos przeciw

Magda - ja też byłem, ale jakby się tak mocniej zagłębić w tą sytuację, gdzie nie chcę Was katować szczegółami... to też byś miała dylemat

Gosia! Dębki... Czyżby Ci słownik Sebka nie rozpoznał? Co do wiatru... no wieje, mocno. Auto zostawione na otwartym parkingu, wiec raczej nic mu nie grozi. A blok ma niecały rok, więc jeszcze mam 4 lata gwarancji od dewelopera Tfu, tfu odpukać! Tak czy inaczej czuję się stabilnie