Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

Makao_J 14:08, 03 lut 2016

Zdjęcie 3 i 4
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1089-rododendronowy-ogrod?page=104
Anda 14:10, 03 lut 2016

Te białe kule bardzo ładne są. Na pewno będzie to ładnie wyglądać.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 14:12, 03 lut 2016

A tu wyższa szkoła jazdy
http://www.pudelko.com.pl/katalog_roslin/733/azalea_japonica_azalia_japonska_w_odmianach#.VrH8jfnhDIU
anna_t 14:49, 03 lut 2016

super pomysł z tymi kulami, prześlesz mi na priv info o sprzedawcy?
Makao_J 14:53, 03 lut 2016

kamila66 napisał(a)
Wymyśliłam sobie, że na mojej maskownicy szamba postawię 3 kule lamp ledowych różnej wielkości
Co sądzicie

to lampy solarne

Z tego co wiem to tanie nie są te ledowe.
A lampy solarne słabo świecą.
UlaB 15:32, 03 lut 2016

kamila66 napisał(a)

W sumie to nie wiem co mam z nimi zrobić zostawić w domu czy wynieść na pole?

Kamila, moje stały kilka dni w domu. Kupiłam 2 - najpierw jednego w Lidlu, potem drugiego w biedrze. Stały w wiatrłopie na parapecie - chłodno ale i tak wydawało mi sie, ze ze za ciepło, ten pierwszy lidlowy zaczął sie buntowac, liscie zaczely mu żółknąć. Po tym okresie przejściowym wystawiłam je na dwór - stoją w drewwnianych donicach które mam przy drzwiach wejsiowych, pomiędzy innymi roślinami. Dobrze im zrobila ta wyprowadzka. Paki ida jak marzenie. Dodam, że mieszkam na polskim kole podbiegunowym bo chyba tego nie sygnalizowałam.
Przy takiej wiośnie jaką mamy ja bym je na Twoim miejscu szybko eksmitowała na zewnatrz po krótkim okresie przejsciowym gdzies na chlodnym parapecie, w jakis osłonięte relatywnie ciepłe miejsce. W domu Ci zmarnieją moim zdaniem. Gdyby zpaowiadali mrozy to siup na noc do domu, ale na razie jakos tego nie widac.

Pomysł z kulami fajny. Masz zaprzyjaźnionego elektryka abo męża majsterkowicza? Łatwo sobie takie zrobić samemu, nawet o zmiennej barwie.
kamila66 17:12, 03 lut 2016

UlaB napisał(a)

Kamila, moje stały kilka dni w domu. Kupiłam 2 - najpierw jednego w Lidlu, potem drugiego w biedrze. Stały w wiatrłopie na parapecie - chłodno ale i tak wydawało mi sie, ze ze za ciepło, ten pierwszy lidlowy zaczął sie buntowac, liscie zaczely mu żółknąć. Po tym okresie przejściowym wystawiłam je na dwór - stoją w drewwnianych donicach które mam przy drzwiach wejsiowych, pomiędzy innymi roślinami. Dobrze im zrobila ta wyprowadzka. Paki ida jak marzenie. Dodam, że mieszkam na polskim kole podbiegunowym bo chyba tego nie sygnalizowałam.
Przy takiej wiośnie jaką mamy ja bym je na Twoim miejscu szybko eksmitowała na zewnatrz po krótkim okresie przejsciowym gdzies na chlodnym parapecie, w jakis osłonięte relatywnie ciepłe miejsce. W domu Ci zmarnieją moim zdaniem. Gdyby zpaowiadali mrozy to siup na noc do domu, ale na razie jakos tego nie widac.

Pomysł z kulami fajny. Masz zaprzyjaźnionego elektryka abo męża majsterkowicza? Łatwo sobie takie zrobić samemu, nawet o zmiennej barwie.

Pewnie łatwo mam lampę nad drzwiami wejściowymi kupioną, szybko i na chwilę wisi 7 lat klosz to kula może w Obi bym coś znalazła na elektrycznym
Dziękuję za odpowiedź odnośnie ciemierników eksmisja pewna
kamila66 17:14, 03 lut 2016

anna_t napisał(a)
super pomysł z tymi kulami, prześlesz mi na priv info o sprzedawcy?

Poleciało
kamila66 17:17, 03 lut 2016

Makao_J napisał(a)

Z tego co wiem to tanie nie są te ledowe.
A lampy solarne słabo świecą.

Te kosztują 49 zł ale nie o oświetlenie mi chodzi tylko taki akcent ozdobny
Aniu i dziękuję za linki
dominika_ 17:27, 03 lut 2016

Według mnie bardzo dobry pomysł z kulami, cena przystępna
Pozdrawiam