Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

Milka 13:39, 27 sty 2017

Z twojej listy mam 2 róże, Angela--bezproblemowa, kwitnaca na okrągło, mam 6 lat i Leonardo, tez bezproblemowa, 3 lata mam
kamila66 20:47, 27 sty 2017

Zagajanka napisał(a)

Aphrodite jest cudowna i naprawdę dłuuugo trzyma kwiat. Niestety prawie nie pachnie, ale śliczna jest (póki otwiera kwiat) i tyle jej wystarczy. To jest bardzo zdrowa roża, nic jej nie dolegało u mnie (tfu tfu) jak do tej pory.
Munstead Wood jest natomiast baaaardzo kolczasta. Nie mam u siebie innej tak bardzo kolczastej róży. Kwiatów zbyt długo nie trzymała, ale miała ich sporo i kwitła prawie non-stop. No i cudownie pachniała. Niestety łapała u mnie plamistość i stała w połowie lata o gołych nóżkach.
Jubilee Celebration dopiero posadziłam. Z tego co czytałam, musisz mieć cierpliwość do tej róży - dopiero około trzeciego sezonu będzie na tyle mocna by trzymać kwiaty do góry. Natomiast kolor ma cudny.
Reszty nie mam.

Dziękuję za opinię. Ta Munstead Wood musi mieć duże kolce, że każdy o tym pamięta tak dokładnie.
Zana 20:53, 27 sty 2017

Munstead nie ma dużych kolców. Jest gorzej - ona ma ich całe mnóstwo malutkich i niemiłosiernie kłujących. Przynajmniej moja taka wredna jest
kamila66 20:56, 27 sty 2017

Zana napisał(a)
Munstead nie ma dużych kolców. Jest gorzej - ona ma ich całe mnóstwo malutkich i niemiłosiernie kłujących. Przynajmniej moja taka wredna jest

Anula zapamiętam, że ona wredna
kamila66 20:59, 27 sty 2017

Makao_J napisał(a)
Princess Alexandra of Kent wg mnie terminatorka. Zobaczę jak przezimuje ale w ubiegłym sezonie straciła wszystkie liście przez grzyba a kwitła cały czas pięknymi dużymi i pachnącymi kwiatami. W tym roku zadbam o nią lepiej - o ile przeżyje zimę.

Aniu mam nadzieję, że nasze zakupy różane będą trafione tyle rozmyślań co kupić, gdzie posadzić z czym połączyć itd. terminatorek mi właśnie trzeba
kamila66 21:01, 27 sty 2017

MirellaB napisał(a)
Temat różany nadal trwa - wszystko czytam
Ciekawe co zrobię tzn.gdzie posadzę róże, które przytargam z Rosarium z różnego weekendu. Już teraz szukam miejsca do posadzenia

Mirelko będziemy kombinować jak co roku
kamila66 21:02, 27 sty 2017

kasja83 napisał(a)
Ha!Twoja lista nie krótsza niż u Makao.
Wariatki różane jesteście

Ja mam takie zaległości kwietne, że spokojnie u mnie przejdzie ta ilość
asiak 21:06, 27 sty 2017

Ja też dumam nad różami, ale potrzebuję na razie dwie odmiany
kamila66 21:07, 27 sty 2017

Milka napisał(a)
Z twojej listy mam 2 róże, Angela--bezproblemowa, kwitnaca na okrągło, mam 6 lat i Leonardo, tez bezproblemowa, 3 lata mam

Irenko Leonardo to także mój pewniak, Angela bardzo podoba mi się w połączeniu z lawendą i bukszpanami jak na pierwszym zdjęciu tej strony http://rosacwik-sklep.pl/pl/i/Galeria/12
Kolejnym jej atutem jest też to, że radzi sobie w półcieniu pomyślę o niej
kamila66 21:24, 27 sty 2017

asiak napisał(a)
Ja też dumam nad różami, ale potrzebuję na razie dwie odmiany

Asia ty też jesteś zakręcona na ich punkcie prawda