Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

_Martini_ 19:58, 16 cze 2017

Ładne kolorki róż. I funkia ładnie się komponuje przy tej białej korze. Zwróciłam na to uwagę, bo kombinuję czy czasem jej nie posadzić przy moich przyszłych brzozach. Tylko, że mojemu eM niezbyt się funkia podoba. Zresztą, mi też dopiero w tym roku wpadła w oko.

Moja psina też się pasie beatlesami. Mówię jej, żeby szła chwasty wygryzać, ale mnie nie słucha
kerii 20:15, 16 cze 2017

Funkie zawsze ładnie wyglądają przez cały sezon to chyba najbardziej uniwersalne roślinki od wiosny do jesieni
kamila66 20:34, 16 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Mi też się podoba. Lubię funkie każdego rodzaju.

Może kiedyś upoluję taką o wielkich liściach.

Aniu myślisz o tej?
Jeśli tak załatwię Ci sadzonki

kamila66 20:40, 16 cze 2017

_Martini_ napisał(a)
Ładne kolorki róż. I funkia ładnie się komponuje przy tej białej korze. Zwróciłam na to uwagę, bo kombinuję czy czasem jej nie posadzić przy moich przyszłych brzozach. Tylko, że mojemu eM niezbyt się funkia podoba. Zresztą, mi też dopiero w tym roku wpadła w oko.

Moja psina też się pasie beatlesami. Mówię jej, żeby szła chwasty wygryzać, ale mnie nie słucha

Te psy moim też mówię, że trawę z rabat mają wyjadać ale tę której nie chcę

Ta funkia zawsze kojarzyła mi się z brzozami, przez kompozycję Danusi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat?page=2
Mam ją dzięki szczodrości mojej sąsiadki Twojej imienniczce
kamila66 20:42, 16 cze 2017

kerii napisał(a)
Funkie zawsze ładnie wyglądają przez cały sezon to chyba najbardziej uniwersalne roślinki od wiosny do jesieni

Jola te stoją w donicach i tak musi zostać bo inaczej za 3 dni byłyby zrównane z ziemią.
Efekt, miło mnie zaskoczył
Makao_J 20:47, 16 cze 2017

Wiesz co, taką to chyba mam. Też jest spora. Ale wiem że są jeszcze takie jak Climax, Color Glory, Earth Angel, Enchiladas, France Williams, Guardian Angel, Yellow River czy któraś z tych olbrzymich
https://sadzawka.pl/pl/c/Bardzo-duze/89

Myślę o takich wielkich. Śliczna jest Niagara Falls.
kamila66 21:03, 16 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Wiesz co, taką to chyba mam. Też jest spora. Ale wiem że są jeszcze takie jak Climax, Color Glory, Earth Angel, Enchiladas, France Williams, Guardian Angel, Yellow River czy któraś z tych olbrzymich
https://sadzawka.pl/pl/c/Bardzo-duze/89

Myślę o takich wielkich. Śliczna jest Niagara Falls.

Ta moja jest ogromna widać różnicę między nią a tą która jest przy skraju rabaty, na środowym zdjęciu.
Ona powinna być niebieska ale dociera do niej za dużo słońca i jest bardziej zielona, mam nadzieję, że się to zmieni bo katalpa zaczęła dawać im cień.
Nie znam odmiany
kerii 21:37, 16 cze 2017

W donicy czy w ziemi ważne że rosną i zdobią
kamila66 22:06, 16 cze 2017

kerii napisał(a)
W donicy czy w ziemi ważne że rosną i zdobią

U mnie to zdaje egzamin na doniczce trudniej się położyć
kerii 22:16, 16 cze 2017

Hahaha no tak twoje pieski jak się na czymś położą to raczej nie wiele zostanie jak już wstaną ) U mnie to najwyżej się trochę pogniecie.
Na wiosnę się zastanawiałam co te moje wrzośce, te co przeżyły takie jakieś od środka obeschnięte i płaskie aż wyczaiłam że jedna z piesek legowisko sobie z nich zrobiła