Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

AsiaK_Z 15:14, 30 cze 2016

oki
AsiaK_Z 20:32, 03 lip 2016

Chwastox chyba nie dał rady, albo za słabą dawkę zastosowałam albo deszcz spłukał
Listki "wroga" są leciutko popalone. Jak minie pora deszczowa, podejmę próbę "namber tu"
kamila66 10:26, 05 lip 2016

Sylwia lilak na pniu gotowy do drugiego kwitnienia a jak Twój?
ag_zie 12:38, 05 lip 2016

Ale pracy wykonałaś! Porównanie rewelacyjne!
Zana 12:40, 05 lip 2016

A ja miałam wielką przyjemność widzieć ten przepiękny staw na żywo!. Jest naprawdę fantastyczny!
Sylvana 12:16, 13 lip 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Chwastox chyba nie dał rady, albo za słabą dawkę zastosowałam albo deszcz spłukał
Listki "wroga" są leciutko popalone. Jak minie pora deszczowa, podejmę próbę "namber tu"

Wreszcie udało mi się pobyć w ogrodzie...przy okazji koszenia wyrwałam ręcznie trochę tego badziewia....ciekawe czy odrośnie.
Co nieco przekopałam, oznaczyłam patyczkami miejsce na nową rabatę (eM jak zobaczył to powiedział żebym nie próbowała robić nowego ogródka...muszę przeczekać trochę ), poza tym wypadły 3 drzewa....wichura pomogła i teraz mam miejsce na nowe nasadzenia, nareszcie popryskałam i nawiozłam co się dało a teraz trzeba znów wracać do pracy.
Sylvana 12:24, 13 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Sylwia lilak na pniu gotowy do drugiego kwitnienia a jak Twój?

Kamila, mój lilaczek nadal jest w donicy. Jak go kupowałam to miał małe pączki, nie wiedziałam czy już przekwitł czy dopiero będzie kwitł ale skoro piszesz, że jest gotowy to wszysko jasne. Nie wiem tylko czy w donicy mi zakwitnie....na razie toczę z eMem batalię, żeby wylądował tam gdzie ja chcę a nie tak jak on sobie wymyślił. Tylko żeby ta biedna roślinka przeżyła tą naszą wojnę
Sylvana 12:25, 13 lip 2016

ag_zie napisał(a)
Ale pracy wykonałaś! Porównanie rewelacyjne!

Dzięki....a to tylko początek
Sylvana 12:28, 13 lip 2016

Zana napisał(a)
A ja miałam wielką przyjemność widzieć ten przepiękny staw na żywo!. Jest naprawdę fantastyczny!

Ej tam...kamienie to nie ogród jak powiedziała Danusia...pracuję nad tym ale jeszcze wiele wody upłynie zanim będzie tak jak bym chciała.
Zawsze jesteś mile widziana i wpadaj kiedy chcesz
sylwia_slomc... 12:41, 13 lip 2016

Sylvana napisał(a)

Jaszczury pożyteczne są. Bałam się w zeszłym roku, że wytrułam karmą na ślimaki (dopiero potem doczytałam, że można - teraz już nie sypię), ale jednak nie.
Łąka nie jest taka ładna jak na fotach...
Pojedyncze kwiatki na fotach są ładne, ale całość już nie koniecznie....to nie taka łąka jak u Ciebie.
Na róże pewnie przyjdzie pora, ale jeszcze dużo pracy zanim będzie miejscówka.
Zapamiętam, że parkowe mniej pracochłonne

Kochana jakbyś teraz moją zobaczyła to byś tak nie powiedziała Mietlica opanowała i jeszcze ją wiatr i deszcz położył teraz będzie koszenie , suszenie i palenie,