Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 12:49, 13 lip 2016

Mietlica mówisz....wygooglowałam i okazało się że też posiadam a jakże...ale ja skosiłam i do wora...u mnie zabierają raz na miesiąc zielone...ostatnio myślałam, że mnie przeklną bo im 60 worów wystawiłam, ale wszystko zabrali i mam spokój....muszę nowy kompostownik zmajstrować, bo dobra ziemia mi się kończy.
Idę zajrzeć do Ciebie
Kasya 12:53, 13 lip 2016

Sylvana napisał(a)
Mietlica mówisz....wygooglowałam i okazało się że też posiadam a jakże...ale ja skosiłam i do wora...u mnie zabierają raz na miesiąc zielone...ostatnio myślałam, że mnie przeklną bo im 60 worów wystawiłam, ale wszystko zabrali i mam spokój....muszę nowy kompostownik zmajstrować, bo dobra ziemia mi się kończy.
Idę zajrzeć do Ciebie

60...no niezle

ja wystawiam tak po 7-8 raz na 2 tyg

chwasty mi sie snia po nocach
Sylvana 12:58, 13 lip 2016

Kasya ale Ty masz busz....u ciebie nawet chwastów nie widać z pomiędzy kwiatów....ja mam pustynię w porównaniu do Ciebie....przez co koszenia więcej.
Sylvana 13:01, 13 lip 2016

Uciekam z młodym do kina....wieczorem jak nie padnę to wkleję jakieś aktualne fociaki
Kasya 13:05, 13 lip 2016

Sylvana napisał(a)
Kasya ale Ty masz busz....u ciebie nawet chwastów nie widać z pomiędzy kwiatów....ja mam pustynię w porównaniu do Ciebie....przez co koszenia więcej.

a masz bylice luizjanską ? ona sie szybko rozrasta i moze powypelniac puste miejsca, bedzie busz a przetestowalam ze bez wody w donicy tez daje rade
Sylvana 13:16, 13 lip 2016

Widziałam gdzieniegdzie w trawie takie srebrne listeczki ale nigdy nie pozwalałam im urosnąć, więc nawet nie wiem czy to bylica czy coś innego. Za płotem mam chyba wszystkie możliwe chwasty jakie istnieją, więc może tam jest.

Puste miejsca staram się wypełniać w miarę możliwości...dostałam dużo dobroci w tym roku, to trochę się zagęściło, ale do buszu to jeszcze ho ho.

Najpierw muszę jakoś eMa przekabacić, żeby mi głowy nie suszył....bo potrafi zagadać na śmierć
kamila66 22:26, 13 lip 2016

Sylvana napisał(a)

Kamila, mój lilaczek nadal jest w donicy. Jak go kupowałam to miał małe pączki, nie wiedziałam czy już przekwitł czy dopiero będzie kwitł ale skoro piszesz, że jest gotowy to wszysko jasne. Nie wiem tylko czy w donicy mi zakwitnie....na razie toczę z eMem batalię, żeby wylądował tam gdzie ja chcę a nie tak jak on sobie wymyślił. Tylko żeby ta biedna roślinka przeżyła tą naszą wojnę

Mój lilak na razie ma jeden kwiat z innego pąka dostrzegłam liść więc nie wiem o co kaman. Niektóre jego stare pąki uschły inne nie i są napęczniałe, więc myślałam, że wszystkie dają kwiaty. Mój rośnie pod domem od strony wschodniej całkowicie osłonięty od wiatru. W stercie tych zdjęć, które wrzucałam ostatnio była fotka tego kwiatka
Sylvana 20:09, 14 lip 2016

Kamila jak u mnie się trochę rozpogodzi - podobno jutro - to pstryknę fotę, ale już widzę, że do Twojego to nie mam co podskakiwać.
AsiaK_Z 20:11, 14 lip 2016

A miały być zdjęcia....
Sylwia, a jakbyś wydzieliła eMusiowi kilka metrów kwadratowych i niech se sadzi co chce i jak chce
Sylvana 20:13, 14 lip 2016

Obiecane zaległe, a nawet bardzo zaległe foty...

Najpierw zanudzę Was jeszcze tym co za płotem kwitnie - kto nie chce nie musi oglądać