Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

gobasia 10:42, 21 wrz 2017

zobaczcie jaki mnie gość odwiedził w deszczowy poranek

MirellaB 10:54, 21 wrz 2017

Zakupy zrobiłaś na bogato
Czy przy sadzeniu będziesz dawała coś do ukorzenienia?
gobasia 11:14, 21 wrz 2017

MirellaB napisał(a)
Zakupy zrobiłaś na bogato
Czy przy sadzeniu będziesz dawała coś do ukorzenienia?

Zakupy zrobilam i coś tam dokupić jeszcze muszę na obwodke ,może hakone widziałam ładne i niedrogie sadzonki...ale nie wiem czy przed rozchodniki będzie dobra

deszcz pada i posadzić nie mogę ...Chcę rabatę taką z trawami hortkami rozchodnikiem
w roli głównej...jak widzę takie rabaty u dziewczyn to nie mogę oczu oderwać

Mirellko u mnie standard pod każdą sadzoną roślinę daję obornik..więc teraz też dostaną świeży krowi placek
ElzbietaFranka 12:15, 21 wrz 2017

U mnie tez obornik obowiazkowo pod kazda rosline daje. Jak nie mam to kompost. Pod roze wczesna wiosna daje i pozniej po miesiacu nawoz i roze sa zdrowe. Pryskam tez miedzianem wczesna wiosna.

Jak co kolwiek sadze zawsze na taczce mam wymieszany obornik z ziemia.

U nas tez leje az za duzo wody wszedzie od groma nawet w miescie gdzie jest odwodnienie.
Kindzia 13:24, 21 wrz 2017

Gobasiu...ale zakupy piękne!!! Mnie też korci kupno hortek jeszcze teraz, tyle tylko, że jeżeli kupię faktycznie, to zadołuję z donicami do wiosny, bo jeszcze rabata w proszku. A wiosną trudno kupić przyzwoite hortki. Już by gotowe były...

Pozdrawiam
anabuko1 13:25, 21 wrz 2017

I ja już muszę tego obornika dac pod chyba wszystko. Bo wszystko takie nie za bujne.A róże to już całkiem słabe w tym roku. Dobrze Elu robisz I ,że o tym piszesz. Muszę sobie jeszcze to zakodowac do realizacji.
Fajne zakupy. A co to jest to szare ,kepiaste przy pomarańczowych zurawkach ?
anabuko1 13:28, 21 wrz 2017

Ake6 ale. ..taki żywy nawóz bezpośrednio pod korzenie dajecie ??
Nie wypali ?
gobasia 14:12, 21 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Gobasiu...ale zakupy piękne!!! Mnie też korci kupno hortek jeszcze teraz, tyle tylko, że jeżeli kupię faktycznie, to zadołuję z donicami do wiosny, bo jeszcze rabata w proszku. A wiosną trudno kupić przyzwoite hortki. Już by gotowe były...

Pozdrawiam

sama nie wiem czy dobrze zrobiłam ,że kupiłam...deszcz leje bloto,hortki wilgoć lubią ale miskanty? czy przezimują?

A tulipany ? sadzić w to błoto czy czekać?
Monia81 14:14, 21 wrz 2017

Basiu ja bym poczekała z tulipanami, bo mogą ci wygnić cebulki przy tej pogodzie, bo poprawy pogody to na razie nie widać...
gobasia 14:25, 21 wrz 2017

anabuko1 napisał(a)
Ake6 ale. ..taki żywy nawóz bezpośrednio pod korzenie dajecie ??
Nie wypali ?

Aniu nie bój się na pewno nie wypali...robię już tak kilka lat..bydlęcy ,koński mozna stosować w każdej postaci {świeży,przekompostowany granulat} i pod korzeń i na glebę ...kurzy ,gołebi stosuję tylko na glebę...stosuję też zmielony pomiot gołębi .,rozsiewam go tak jak nawóz np;na trawnik

Taki żywy krowi wkładam w dołek wstawiam w to roślinę wyjetą z doniczki i przysypuję ziemią ,warzywa też np pomidory ,ogórki kapustę paprykę dynię ...