Zakupy zrobilam i coś tam dokupić jeszcze muszę na obwodke ,może hakone widziałam ładne i niedrogie sadzonki...ale nie wiem czy przed rozchodniki będzie dobra
deszcz pada i posadzić nie mogę ...Chcę rabatę taką z trawami hortkami rozchodnikiem
w roli głównej...jak widzę takie rabaty u dziewczyn to nie mogę oczu oderwać
Mirellko u mnie standard pod każdą sadzoną roślinę daję obornik..więc teraz też dostaną świeży krowi placek
U mnie tez obornik obowiazkowo pod kazda rosline daje. Jak nie mam to kompost. Pod roze wczesna wiosna daje i pozniej po miesiacu nawoz i roze sa zdrowe. Pryskam tez miedzianem wczesna wiosna.
Jak co kolwiek sadze zawsze na taczce mam wymieszany obornik z ziemia.
U nas tez leje az za duzo wody wszedzie od groma nawet w miescie gdzie jest odwodnienie.
Gobasiu...ale zakupy piękne!!! Mnie też korci kupno hortek jeszcze teraz, tyle tylko, że jeżeli kupię faktycznie, to zadołuję z donicami do wiosny, bo jeszcze rabata w proszku. A wiosną trudno kupić przyzwoite hortki. Już by gotowe były...
I ja już muszę tego obornika dac pod chyba wszystko. Bo wszystko takie nie za bujne.A róże to już całkiem słabe w tym roku. Dobrze Elu robisz I ,że o tym piszesz. Muszę sobie jeszcze to zakodowac do realizacji.
Fajne zakupy. A co to jest to szare ,kepiaste przy pomarańczowych zurawkach ?
Aniu nie bój się na pewno nie wypali...robię już tak kilka lat..bydlęcy ,koński mozna stosować w każdej postaci {świeży,przekompostowany granulat} i pod korzeń i na glebę ...kurzy ,gołebi stosuję tylko na glebę...stosuję też zmielony pomiot gołębi .,rozsiewam go tak jak nawóz np;na trawnik
Taki żywy krowi wkładam w dołek wstawiam w to roślinę wyjetą z doniczki i przysypuję ziemią ,warzywa też np pomidory ,ogórki kapustę paprykę dynię ...