Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

gobasia 12:49, 13 sty 2018

anka_ napisał(a)
Basiu przywitam się ładnie, bo już dłuuuugi czas po cichu buszuję. Pomidorowy temat skusił do wyjścia z ukrycia. Wiem, że najbliżej mnie mieszkasz, tak więc warunki najbardziej zbliżone. Czy którąś z polecanych odmian wielkoowocowych uprawiałaś w gruncie?

Witam serdecznie Diabliczkę

Aniu
....Te odmiany mam pierwszy rok...W gruncie byly wszystkie po jednym krzaku i uważam ,że jak na ten deszczowe i zimne lato poradziły sobie dobrze...pierwsze i drugie grono zawiazaly dość dobrze,następne już nie cogorzej...zaznaczam ,że nie używałam zadnych środków chemicznych..

ten anans jest z gruntu..te w skrzyneczce też są z gruntu zebrane na poczatku września

AgataM 12:56, 13 sty 2018

Jak dobrze, że jest ktoś jak Ty co zaraża nas zdrowym stylem odżywiania. Pomidory z własnej folijki to podstawa.Zresztą jak inne warzywa. U mnie zmieści się ich ok 40 szt. Więc muszę trochę nagłowić się nad gatunkami, jakie mam wsadzić.
gobasia 13:24, 13 sty 2018

Witaj Agato

Masz rację ja jestem zwolenniczką ,upraw bez chemii...Plon jest na pewno słabszy,ale przecież to nie o to chodzi A może dlatego ,że lubię wytrzeć marchewkę o nogawkę i schrupać...uwielbiam pomidory prosto z krzaczka,jabłko spod jabłonki,no i co z tego ,ze czasami jest z robalem...

40 sztuk to duzo ...już jestem ciekawa ...mam nadzieję ,że pokażesz i pomidory i warzywka.

ryska 17:30, 13 sty 2018

Aż serce mocniej bije na widok tych cudnych pomidorków
Kindzia 19:38, 13 sty 2018

Mój warzywnik w planach jeszcze, maleństwo będzie (dopiero jak się przeprowadzimy...), bo dwie czy trzy skrzynie zmieszczę, ale na pewno do Ciebie po nauki wtedy przyjdę Jesteś fachura!!!
AgataM 19:47, 13 sty 2018

gobasia napisał(a)
Witaj Agato

Masz rację ja jestem zwolenniczką ,upraw bez chemii...Plon jest na pewno słabszy,ale przecież to nie o to chodzi A może dlatego ,że lubię wytrzeć marchewkę o nogawkę i schrupać...uwielbiam pomidory prosto z krzaczka,jabłko spod jabłonki,no i co z tego ,ze czasami jest z robalem...

40 sztuk to duzo ...już jestem ciekawa ...mam nadzieję ,że pokażesz i pomidory i warzywka.

Gobasiu, pomidory z krzaka są najsmaczniejsze.Ja poszłam jeszcze dalej. Pomidorki koktajlowe wsadziłam przy altance, W którymś roku wsadziłam do ładnych donic i traktowałam ich również jako ozdobę. Domownicy siedząc na huśtawce podskubywali krzaczki. Moim znajomym też się to podobało ismakowało
hankaandrus_44 10:42, 14 sty 2018

Pomidorki już na tapecie u Was? Wg mnie jeszcze za wcześnie na wysiew, ale o odmianach pomyśleć trzeba, Ja skorzystam z nasion pozyskanych w ub. roku u siebie. Przeważnie Banana orange, i malinowy z byczym sercem. Może po kilka krzaczków koktajlowych, jak wzejdą.
olga80 16:35, 15 sty 2018

Basiu pomidorki takie z krzaczka aż mi ślinka poleciała W zeszłym roku miała pierwszy raz swoje pomidorki z folii,ale sadzonki kupiłam może w tym roku też sama sobie wysieję najbardziej smakują mi bawole serca i malinowe.
anabuko1 17:39, 15 sty 2018

Ależ pomidorki fajne.
Bardzo lubię te cytrynowe.
Jeszcze trochę i będziemy siać.
katel 22:31, 16 sty 2018

Ja też pomidorów chemią nie pryskam, nie ma to jak z krzaczka wcinać .