Mowia, ze pod orzechem nic nie rosnie a trawa rosnie.
Basiu w moim rodzinnym domu byla taka duza jablon owoce o smaku nie do opisania. Jakas papierowka poniewaz owocow bylo bardzo duzo byly obierane na susz. Nigdy takiego suszu nie jadlam. Juz jej nie ma, ale siostra zaszczepila trzy drzewka ta jablonka i dwie juz rosna dosyc ladne.
Pod ta jablonia zawsze byly spotksnia dzienne w cieniu lisci i wieczorne przy grilu. To byly czasy.
U ciebie pewnie tez tak jest pod orzechem pewnie odpoczywacie po ciezkiej pracy no i dzieci sie bawia.
Kochanowski pisal o lipie ty masz orzecha piekne miejsce tylko pozazdrościc. Takiego miejsca. Niech orzech rosnie.
Piekne obejscie gospodarskie kazdy kat inny i ladnie wyglada
Bardzo klimatyczny kącik pod orzechem Pewnie sama przyjemność pod nim odpoczywać...nie wiem czemu, ale mi się to miejsce kojarzy z kładzeniem przetworów w słoiki...a zwłaszcza z kładzeniem ogórków
Bujana ławka bardzo mi się podoba... ma piękny kolor naturalnego spatynowanego drewna-najładniejszy kolor (bo nie malowałaś jej niczym Basiu, prawda?)
U nas klimat trochę inny...i pomidory do zbierania nadają się już od dwóch tygodni...chociaż, może to od odmiany też zależy...