Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Kindzia 13:01, 23 mar 2020

Moją magnolię, bo mam taką jedną co się pospieszyła i pękła, okryliśmy kapturem. Całe szczęście, że nie jest jakaś wielka, a ja mam taki duży kaptur. W piątek dopiero odkryję i mam nadzieję, że pąki nie zmarzną. Tulipany dadzą radę, narcyzy też. Reszta też pewnie sobie poradzi. My też jakoś musimy...
Ja od dzisiaj w pracy, ale kto to wie na jak długo...
Trzymaj się zdrowo
gobasia 19:04, 23 mar 2020

Kindzia napisał(a)
Moją magnolię, bo mam taką jedną co się pospieszyła i pękła, okryliśmy kapturem. Całe szczęście, że nie jest jakaś wielka, a ja mam taki duży kaptur. W piątek dopiero odkryję i mam nadzieję, że pąki nie zmarzną. Tulipany dadzą radę, narcyzy też. Reszta też pewnie sobie poradzi. My też jakoś musimy...
Ja od dzisiaj w pracy, ale kto to wie na jak długo...
Trzymaj się zdrowo

witaj Kasiu .Dobrze ,że wróciłaś.

BasiaLT 20:33, 23 mar 2020

Ojej.... ale śniegu ci nasypało. U mnie tylko silny mróz, słońce i porwisty wiatr. Kwiatki mi zmroziło chyba na amen.
hankaandrus_44 21:13, 23 mar 2020

Wolałabym ten śnieg, a nie mróz. Jeszcze dwie noce da nam do wiwatu, więc nie wiem co w czwartek zastanę. Planuję na dłużej, ale różnie to może być.
gobasia 14:10, 25 mar 2020

BasiaLT napisał(a)

Ojej.... ale śniegu ci nasypało. U mnie tylko silny mróz, słońce i porwisty wiatr. Kwiatki mi zmroziło chyba na amen.

No mieliśmy taką niespodzianke po przebudzeniu...Do południa i już po śniegu.

Teraz mrożno ,słonecznie i wietrznie
gobasia 14:23, 25 mar 2020

hankaandrus_44 napisał(a)
Wolałabym ten śnieg, a nie mróz. Jeszcze dwie noce da nam do wiwatu, więc nie wiem co w czwartek zastanę. Planuję na dłużej, ale różnie to może być.

Haniu nie jest tak żle ,wiekszość roślin daje radę .Potrzeba tylko deszczu
i byłoby Ok.Słońce i mrożne wiatry robią swoje ,gorsze niż te nocne mrozy

Czytałam u Ciebie ,że nie wychodzisz z domku ,to i dobrze.Też siedzę no może nie nie tylko w domu ale poza własne ogrodzenie nie wytykam nosa.
Najbardziej żal mi mojej najmłodszej córci .Od tego tygodnia przymusowy urlop do odwołania .Do domu nie chce bo nie chce nas i babci narażać .Biedna musi siedzieć dwa tygodnie samiuteńka w warszawie.Dobrze chociaż ,że przy bloku w którym mieszka jest sporo zieleni
hankaandrus_44 14:49, 25 mar 2020

Ludzie przyzwyczajeni do przestrzeni i ruchu, zamknięci w 4 ścianach zapadają na depresję, a to sprzyja łapaniu wszelkich chorób. Trzeba się wietrzyć, dobrze, że jest kawałek balkonu, tylko tak jak mówisz, wietrznie, to się za długo nie posiedzi.
Współczuję zamkniętym.

gobasia 15:39, 25 mar 2020

Haniu Dlatego sie o nią martwię..nałożonej kwarantanny nie ma ,ale chce odczekac i dopiero wrocic do domu.
Była praca ,nauka ,silownia ,wyjazdy ,a teraz zamknac się w czterech ścianach i co ? gadać ze ścianami .Dzień dwa i już nie ma co robić .bez rodziny ,obowiązków

Mam jeszcze jedną corkę w dużym mieście w bloku ale ma męża ,dziecko to jest w lepszej sytuacji bo ma obowiązki ma z kim pogadać ,czas szybciej plynie
ElzbietaFranka 16:28, 25 mar 2020

gobasia napisał(a)

Haniu nie jest tak żle ,wiekszość roślin daje radę .Potrzeba tylko deszczu
i byłoby Ok.Słońce i mrożne wiatry robią swoje ,gorsze niż te nocne mrozy

Czytałam u Ciebie ,że nie wychodzisz z domku ,to i dobrze.Też siedzę no może nie nie tylko w domu ale poza własne ogrodzenie nie wytykam nosa.
Najbardziej żal mi mojej najmłodszej córci .Od tego tygodnia przymusowy urlop do odwołania .Do domu nie chce bo nie chce nas i babci narażać .Biedna musi siedzieć dwa tygodnie samiuteńka w warszawie.Dobrze chociaż ,że przy bloku w którym mieszka jest sporo zieleni

Basiu tutaj wszędzie pustki sporadycznie ktoś wychodzi z psem. Mój eM siedzi 2 tydzień w domu ma taką prace że może pracować w domu, ale ja oszaleje.
Jadę na wieś jutro.
W Wawie największa zaraza więc pewnie to wychodzenie potrwa dłużej.

Pozdrawiam i zdrowia zycze
gobasia 18:04, 25 mar 2020

ElzbietaFranka napisał(a)

Basiu tutaj wszędzie pustki sporadycznie ktoś wychodzi z psem. Mój eM siedzi 2 tydzień w domu ma taką prace że może pracować w domu, ale ja oszaleje.
Jadę na wieś jutro.
W Wawie największa zaraza więc pewnie to wychodzenie potrwa dłużej.

Pozdrawiam i zdrowia zycze

Elu Czasem to i samemu lepiej ...Chłop w chałupie to wrzód na d---e

Ja tam bym z przyjemnością ze 2 Tyg pobyła sama ze sobą.

Moja córka tez pracowała w domu ale od wtorku urlop do odwołania.Ma pracę zwiazaną z branżą hotelarsko -gastronomiczną.