Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Nowalijka 19:51, 25 mar 2020

Święte słowa, chłop w chałupie to wrzod..... ja caly czas pracuję, przecież zakupy w branży budowlanej to artykuły pierwszej potrzeby. Szaleństwo, klientów mnóstwo, niczego się nie boją, ....
Dominika11 19:53, 25 mar 2020

Teraz ludzie mają czas na remonty...
Nowalijka 19:56, 25 mar 2020

Dominika11 napisał(a)
Teraz ludzie mają czas na remonty...

Najgorsze jest to ze społeczeństwo jest nieodpowiedzialne. Codziennie przez spotykam mnóstwo starszych ludzi, którzy przychodzą na spacer do marketu po brarki, kwiatki i doniczki. Później będzie, jak trwoga to do Boga...
Kokesz 20:27, 25 mar 2020

Nowalijka napisał(a)

Najgorsze jest to ze społeczeństwo jest nieodpowiedzialne. Codziennie przez spotykam mnóstwo starszych ludzi, którzy przychodzą na spacer do marketu po brarki, kwiatki i doniczki. Później będzie, jak trwoga to do Boga...

Potwierdzam. Mam w pracy kontakt z ludźmi. Przychodzą same starsze osoby 70-80 lat. Tłumaczenie, że powinny siedzieć w domu bo są w grupie ryzyka nic nie daje. Chodzą normalnie na zakupy, do banku, na pocztę, codziennie, bo zawsze chodziły i chodzić będą. Bo nikt im nie zabroni. Bo przesadzamy, panikujemy, że przecież za chwilę ta zaraza się skończy a Oni są zdrowi, więc o co chodzi?
Brak mi słów, poryczałam się wczoraj z tej bezsilności
Dziś pokazywali w TV ile ludzi wchodziło na zakupy do marketu, też w większości starszych, pracownicy bali się wyjść na sklep, taki był tłum.
Nie wiem, kto starszym ludziom powinien wytłumaczyć jakie zagrożenie stwarzają sobie i innym...kto byłby dla nich autorytetem...może ksiądz?
No to się wyżaliłam Przepraszam Basiu, że u Ciebie.
Dominika11 20:31, 25 mar 2020

Ludzie nie zdają sobie sprawy z powagi sytuacji.
gobasia 20:38, 25 mar 2020

Nowalijka napisał(a)
Święte słowa, chłop w chałupie to wrzod..... ja caly czas pracuję, przecież zakupy w branży budowlanej to artykuły pierwszej potrzeby. Szaleństwo, klientów mnóstwo, niczego się nie boją, ....

Masz rację ,głupota ludzka nie zna granic.
Wyobrażcie sobie u mojej synowej{mieszkamy w jednym domu}były dziś dwie kuzynki w odwiedzinach !!!

..My siedzimy wszyscy w domu ograniczamy wyjscia do niezbednego minium .Syn tylko jedzi do pracy .
Z dziecmi kontakt tylko telefoniczny...a te jak gdyby nic w gości
gobasia 20:43, 25 mar 2020

Kokesz napisał(a)

Potwierdzam. Mam w pracy kontakt z ludźmi. Przychodzą same starsze osoby 70-80 lat. Tłumaczenie, że powinny siedzieć w domu bo są w grupie ryzyka nic nie daje. Chodzą normalnie na zakupy, do banku, na pocztę, codziennie, bo zawsze chodziły i chodzić będą. Bo nikt im nie zabroni. Bo przesadzamy, panikujemy, że przecież za chwilę ta zaraza się skończy a Oni są zdrowi, więc o co chodzi?
Brak mi słów, poryczałam się wczoraj z tej bezsilności
Dziś pokazywali w TV ile ludzi wchodziło na zakupy do marketu, też w większości starszych, pracownicy bali się wyjść na sklep, taki był tłum.
Nie wiem, kto starszym ludziom powinien wytłumaczyć jakie zagrożenie stwarzają sobie i innym...kto byłby dla nich autorytetem...może ksiądz?
No to się wyżaliłam Przepraszam Basiu, że u Ciebie.

a proszę bardzo...Zal się

Mnie też wkurza ta ludzka lekkomyślność.Jeśli nie zależy im na własnym zdrowiu i życiu to niech przynajmniej pomyślą o innych
gobasia 20:51, 25 mar 2020

Dominika11 napisał(a)
Ludzie nie zdają sobie sprawy z powagi sytuacji.

Pewnie tak...ale dlaczego? Nie słuchają ? czy mają to gdzieś?
Dominika11 20:57, 25 mar 2020

Ja uważam, że mają to gdzieś.... a potem będzie płacz

Ja od tygodnia siedzę w domu i dopiero dzisiaj wyszłam za swoje ogrodzenie i mus był jechać do sklepu
BasiaLT 21:07, 25 mar 2020

Ludzie dopiero zmądrzeją jak co dziesiąty wyląduje na cmentarzu.
U nas dzisiaj musieli zamknąć w szpitalu oddział chirurgi dzieciecej bo pierdolnięta babcia zataiła przed wszystkimi że córka z objawiami koronowirusa przyjechała z Niemiec. I przy okazji uziemniona jest załoga helikoptera medycznego bo dzieciaka nim transportowali. Macie pojęcie? Za coś takiego powinni walić kary albo wsadzać do więzienia.