Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Nowalijka 21:46, 25 mar 2020

BasiaLT napisał(a)
Ludzie dopiero zmądrzeją jak co dziesiąty wyląduje na cmentarzu.
U nas dzisiaj musieli zamknąć w szpitalu oddział chirurgi dzieciecej bo pierdolnięta babcia zataiła przed wszystkimi że córka z objawiami koronowirusa przyjechała z Niemiec. I przy okazji uziemniona jest załoga helikoptera medycznego bo dzieciaka nim transportowali. Macie pojęcie? Za coś takiego powinni walić kary albo wsadzać do więzienia.

Głupota nie zna granic. Ja mojej mamie, która też jest skora do wychodzenia, mimo ze pod drzwi przenoszę zakupy, tłumaczę, że niestety ludzie którzy umierają, umierają w samotności, bez dotyku najbliższych, bez przytulenia, pozegnania, bo przecież nikt do nich nas nie wpusci. Nie wiem, czy to do niej przemawia, przeciez to rodzice powinni być dla nas autorytetem. Niekoniecznie posluchają naszych argumentów. Pozostaje nam sie modlić o nasze zdrowie i rozwagę starszych. Przepraszam, ale też pożalilam sie, to z bezradności i strachu.
Nowalijka 21:47, 25 mar 2020

gobasia napisał(a)

Masz rację ,głupota ludzka nie zna granic.
Wyobrażcie sobie u mojej synowej{mieszkamy w jednym domu}były dziś dwie kuzynki w odwiedzinach !!!

..My siedzimy wszyscy w domu ograniczamy wyjscia do niezbednego minium .Syn tylko jedzi do pracy .
Z dziecmi kontakt tylko telefoniczny...a te jak gdyby nic w gości

Tupet albo ignorancja....
ElzbietaFranka 23:23, 25 mar 2020

gobasia napisał(a)

Elu Czasem to i samemu lepiej ...Chłop w chałupie to wrzód na d---e

Ja tam bym z przyjemnością ze 2 Tyg pobyła sama ze sobą.

Moja córka tez pracowała w domu ale od wtorku urlop do odwołania.Ma pracę zwiazaną z branżą hotelarsko -gastronomiczną.

..a to hotelarstwo pada. Basiu jak ja bym chciała pobyć sam na sam ze sobą to jest moje marzenie. Z wyrka bym nie wychodziła. Łaądowała raz laptop raz telefon, książki prasa o matko ale raj na ziemi bym miała. A to marzenie ściętej głowy.

Jeżeli chodzi o to nie wychodzenie muszę powiedzieć że tutaj jest społeczeństwo zdyscyplinowane. to ja łamałam przez kilka dńi bo wychodziłam z Mają na ok godzinę na spacer, ale pusto pod lasem. Do sklepu nigdzie nie chodzę bo to eM na zakupy chodzi. Opryskam się różnymi środkami i idzie śpiworem znowu się pryska.
Jutro jadę i będę na działce siedzieć.a

Kindzia 09:26, 26 mar 2020

Trudny czas mamy...my do pracy jeździmy codziennie, to kontakt z prozą życia mamy, ale brakuje kontaktu z dziećmi Moja córka wczoraj do mnie przyjechała z zięciem i wnukami pod balkon...mieszkam w Gliwicach na pierwszym piętrze...jak w więzieniu się czułam
Trzymaj się zdrowo!
Basilikum 13:22, 26 mar 2020

ojej ale strasznie ludzie nierozsadni i przez takich bedziemy o wiele dluzej w domu siedziec. Przeraza mnie to wszystko.
U nas budowlane zamkniete, tylko spozywcze apteki, drogerie. Nie wolno o miescie chodzic w wiekszych grupach, tylko po 2 osoby i to z jednego gospodarstwa domowego.

Trzymaj sie Basiu
gobasia 12:37, 27 kwi 2020

Witajcie moi kochani...
Wrócilam do Was nie ze swoimi kwiatkami.Moich nie będzie nie pytajcie czemu

Będę pomagać córce w tworzeniu ogrodu.
Zaczęla już w ubiegłym roku coś tam działać .Jak jej to wyszło oceńcie sami
kilka fotek zostawiam

hankaandrus_44 13:58, 27 kwi 2020

Basiu, fajnie, że jesteś! A ogrodu przecież nie musisz mieć! Po prostu go chciałas. A teraz pomagasz córce urządzić jej ogród. I to jest też fajne chciejstwo. Bo ona zawsze będzie się cieszyć, że jej pomagałaś, uczyłaś co i jak. No i tu pozwala Tobie wyżyć się fizycznie. A teraz tylko delektuj się swoim wolnym czasem, Co prawda ograniczenia nas wstrzymują, ale nie ma tego złego....które się nie zakończy.

A swoją drogą na rabatach, które nam pokazałaś, widać Twoją rękę. Gratuluję Wam dziewczyny, Widocznie w genach jest ten zmysł i zamysł ogrodniczy.

I nawet bez ogrodu bądź z nami. Bo tu jest miejsce na relaks przy śniadaniu, podwieczorku czy kolacji. Można się uspokoić wyciszyć, albo pozwolić sobie na marzenia. Jak na ten przykład Dajana.

Czekamy na Twoje kolejne wejścia. Bądź z nami!

O Tobie zawsze myślę- to jest róża z Twego podwórka.
BasiaLT 14:29, 27 kwi 2020

Fajne te niziutki, jasnoróżowe tulipanki.
Basilikum 17:53, 27 kwi 2020

Basiu ladniu juz u Corki fajnie, ze mozesz troche jej pomoc
no i iesze sie zawsze jak widze wisy na Twoim watku. Nie zapomnij, ze mytu na Ciebie czekamy.
Joku 19:29, 27 kwi 2020

Zapowiada się całkiem ładny ogród. Albo już jest bo widzę kilka rabat i trawnik.
Pozdrawiam Basiu.