Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 11:20, 16 wrz 2017

babka napisał(a)
A u mnie w L widziałam dziś gladiatory i całe morze tulipanów ...... popłynęłabym ech

Tulipanów nie sądzę...są w planach na rabacie tarasowej,ale nie mam tam wszystkich nasadzeń-nie chcę potem przez przypadek wykopywać cebulek.
Poza Gladiatorami kupiłam więcej czosnków.Purple Sensation, czosnek główkowaty,Krzysztofy,Purple King.Wszystko to na te rabaty,co są z grubsza obsadzone.
kasja83 11:21, 16 wrz 2017

Kasiolaaa napisał(a)
A ja bym tu dala rzad tuj danica i miedzy nimi powtykala tulipanow

Nie przepadam za Danicami.Liczę na to,że jak carexy się rozrosną to będą optycznie wyłazić z rabaty i w ten sposób ją poszerzą.
kasja83 11:23, 16 wrz 2017

eee_taam napisał(a)

nie wiem czemu mam alargie na danici

u ciebie to jest dość waski pasek mozesz posadzic azalie ...i te trawki z azaliami beda ładnie współgrac

ja jestem zakochana w niskich azaliach ...kwitna wiosna ładnie sie przebarwiaja na jesieni , pół-zimozielone ....sa bezobsługowe a jak sie ciut rozrosna to mozesz formowac cieciem zaraz po kwitnieniu bez problemu znosza ten zabieg...i bedzie z nich niski zywopłot ...co nie zasłoni widoku na jezówki

np takie mam na mysli
azalia 'Kermesina moze byc biała albo rózowa albo w paski biało rózewe
albo azalia Maruschka
azalia melina
azalia eisprinzessin

wybór dość duzy ...polecam przemyslec temat

Justynko carexy to dar od Iwki,także bezkosztowo wymieniłam trawki.Narazie mam tyle do kupienia,że nie będę tu już grzebać.Ale kto wie co tu będzie w przyszłości...może nawet jaka rynna z wodą
kasja83 11:25, 16 wrz 2017

nawigatorka napisał(a)
Choc nie przepadam za małymi carexami ten pasek Gdy obrośnie będzie pieknie i minimalistycznie Wygladal

Dzięki Asiu za roztoczoną wizję Mam nadzieję,że trawy roztyją się już w przyszłym sezonie.
kasja83 11:26, 16 wrz 2017

Magleska napisał(a)
Mi się podoba taka jednakowa rabata narazie trawki są malutkie ,ale jak urosną będzie szał ...... właśnie myśle czy przy moim ognisku nie zrobić takiej minimalistycznej rabatki z samej trawki tylko nie wiem jak ogień zniesie

Trawy mają ten plus,że stosunkowo bezobsługowe są i rosną jak głupie(choć Ptasie Łapy jakby przeczą tej teorii)
_Martini_ 12:19, 16 wrz 2017

kasja83 napisał(a)

Dobrze kombinujesz. Mi się podoba. Danici nie wszędzie dobrze wygladają. Ja mam ich sporo, chętnie bym się ich pozbyła np. z frontowej. Zrobiły się wielkie, nieproporcjonalne do reszty. A z cięciem będzie sporo roboty.
anna_t 18:24, 16 wrz 2017

rynna z wodą ? płyniesz laska
beata_m 21:31, 16 wrz 2017

oooszz Ty czyli w czochy poszłaś tym razem a mnie się podobaja te traweczki .... mysle, ze za rok się odwdzięczą i będą prezentowały się świetnie!
Agania 13:13, 18 wrz 2017

kasja83 napisał(a)

Proponuję porządnie pogrzebać-warto!!

W tym roku jeszcze nie miałam okazji, ale rok temu przerzuciłam trzy paczki i coś tam się znalazło

Ślcznie masz
Kawa 13:17, 18 wrz 2017

Kasia
moje ptasie łapki też różnie
jedne fajne inne beznadziejne
ale
zostawiłam i czekam na przyszły rok
macham