Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 07:41, 11 maj 2018

AsiaK_Z napisał(a)
I ja podziwiam Wembley... kawał dobrej roboty! ale zdrowie ważniejsze... oszczędzaj się

Do Wembleya to jeszcze trochę brakuje....deszcz, którego pragnęłam jeszcze tydzień temu robi złą robotę. Przyszły dwie mega ulewy-za domem błoto.Nie zdążyliśmy zwałować obsianej części i taka trochę kupa sytuacyjna się zrobiła...
kasja83 07:43, 11 maj 2018

JoannaDe napisał(a)

Tak myślałam bo pawilon na zdjeciach ale sie zakręciłam

Ale masz czochy fajne. A u mnie pogrzmiało, postraszyło i przeszło bokiem. Deszczu mi trzeba bo studnia pusta a podlewać nowoposadzone rośliny trzeba.

Pawilon...to zbyt piękne określenie na moją chatkę-mierzi mnie już niemiłosiernie. Wiatry poobrywały papę-ale nie chce mi się z nią nic robić.

Na chwilę obecną chętnie odpalę trochę deszczu-u mnie jakby tak nie padało kilka dni-to sytuacja wyszłaby na prostą. A widzę, że dziś znów jakaś burza ma być...
kasja83 07:52, 11 maj 2018

Sebek napisał(a)
U mnie tez prace ziemne - ale jeszcze daleko do równania

U mnie wbrew pozorom niby porównane-ale jeszcze obrzeża trzeba, chodniczki i tak więc będzie bajzel.
kasja83 07:53, 11 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
O rany ile ziemi, z jednej strony zazdroszczę przestrzeni, ale z drugiej współczuję, chyba nie dałabym rady tyle miejsca obsadzic.

Czosnki śliczne

Sadzić będę bardzo na etapy-rabatami. Czeka mnie jeszcze jeden mega wydatek-altana. Jej wizja w tym roku oddala się drastycznie.
kasja83 07:54, 11 maj 2018

nawigatorka napisał(a)
kurzawa piekna i zazdroszcze...
Że kurzawy, czy deszczu?
kasja83 07:55, 11 maj 2018

Agania napisał(a)

I to jest to...obrzeża

O tak...obrzeża będą strugać dwaj panowie-nie zniesę robienia obrzeży przez następne 3 miesiące. Trochę tego jest-bez zrobienia rabat dalsze prace stoją. Będę zlecać zatem.
makadamia 07:57, 11 maj 2018

Strugać obrzeża?! To z czego one będą?
kasja83 08:05, 11 maj 2018

Anda napisał(a)
70 ton ziemi, jestem pod wielkim wrażeniem

Szkoda, że problem z bólem szczęk nadal nie rozwiązany. Trzymam mocno kciuki, żebyś wreszcie znalazła lekarza potrafiącego Ci pomóc.

Dziś ma dojechać kolejne 20-bo zabrakło jeszcze na parę wgłębień. Ziemia zostanie zrzucona na działce u szwagra i jak bedę potrzebować-to jakąś taczuszką dobiorę sobie ile trzeba.

Za trzymanie kciuków dziękuję.
kasja83 08:10, 11 maj 2018

malgol napisał(a)
Wow! jak zobaczyłam taka ilość ziemi to słabo mi się zrobiło .Już bym pewnie nie dała rady z czymś takim się zmierzyć
Ale masz dobrych fachowców,że tak równiutko Ci ją rozwlekli Ja równam do dziś...

Takie fachowcy jesteśmy z mężem
kasja83 08:11, 11 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)
Ależ zmiana . Teraz masz pole do popisu.

Myślę, że już trawa, która zapuści się na takim równym terenie będzie spoko-obrzeża też mogłyby zrobić swoją robotę. Na altanę póki co spuszczam zasłonę milczenia..