u mnie cebule czosnkom zjadła nornica ...podobnie jak tulipan ...teraz nie dawno dosłownie na moich na oczach kwitnący czonkek sie ruszał i przewrócił ...ja go wziełam i wyszedł bez cebuli.
i taka to teoria ze czosnek odstrasza nonice ....napewno nie pisali tego o stadach grasujacych u mnie
zrobiłam grojówke z kwiatów z czarnego bzu ...bede lać ile wlezie ...bo ona ponoć powstrzymuje te gadziny ....lałam ja juz w poprzednich sezonach ....i jest duze prawdopodobie\nstwo ze kreta tez powstrzymuje b u mnie tfuuuu nie wchodzi na trawbik ...a za tujami i w okolicy ryje ile wlezie.
Te chłopy...
Mam szałwię Compacta Deep Blue i Ostfriesland (ta nazwa łamie mi język)-wycięłam obie na jesień-suche wiechcie-na wiosnę sama ładnie wystartowała. Po pierwszym kwitnięciu-może zrobić drugie tłoczenie-trzeba tylko kwiatostany obciąć. Jak mi się chce-to poleję jej czasami odżywką do pomidorów-tak samo jak jeżówki.
U mnie ta teoria też się nie sprawdza-dlatego postanowiłam narazie zaprzestać inwestycji w cebulowe...kocham czosnki-ale to chyba miłość niewzajemna-albo wchodzą nam w to nornice-a w miłości troje to już tłum
Gnojówka z bzu mówisz...jakie proporocje?