Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Krakus 07:23, 23 maj 2018

kasja83 napisał(a)
Idąc dalej...ścieżka przy garażu. Już za kilka...kilkanaście dni (bo przecież mężczyźnie nie trzeba przypominać,żeby coś zrobił co pół roku...w końcu obiecał )

jak ty dobrze znasz zycie wszysto super czosnki ..szałwie...cos z szałwią robisz po zimie? bardzo problematyczna jest?
makadamia 07:26, 23 maj 2018

Wśród mężów te same powiedzonka krążą.
Nie wiem, czemu oni uważają to za zabawne

Roślinki piękne Ci rosną.
07:56, 23 maj 2018
kasja83 napisał(a)
Przegląd rabat...
Na froncie Krzyśki zaczęły rządzić...z obserwacji wynika,że tylko te sadzone jesienią.Z poprzedniego sezonu nihuhu.

u mnie cebule czosnkom zjadła nornica ...podobnie jak tulipan ...teraz nie dawno dosłownie na moich na oczach kwitnący czonkek sie ruszał i przewrócił ...ja go wziełam i wyszedł bez cebuli.

i taka to teoria ze czosnek odstrasza nonice ....napewno nie pisali tego o stadach grasujacych u mnie

zrobiłam grojówke z kwiatów z czarnego bzu ...bede lać ile wlezie ...bo ona ponoć powstrzymuje te gadziny ....lałam ja juz w poprzednich sezonach ....i jest duze prawdopodobie\nstwo ze kreta tez powstrzymuje b u mnie tfuuuu nie wchodzi na trawbik ...a za tujami i w okolicy ryje ile wlezie.
Makusia 08:44, 23 maj 2018

makadamia napisał(a)

Bo dla nich zapewne jest to mega zabawne
Roślinki rosną pięknie, a kreta nie zazdroszczę. Zanosi się, że się wyprowadzi?
Kindzia 09:11, 23 maj 2018

Powiedz mi jakie dałaś stężenie Chwastoxu. Ile wody na ile środka. Bo mam go pierwszy raz w tym roku, cały litr...i tam o hektarach jakiś piszą
Dominika11 09:14, 23 maj 2018

ja perz punktowo to nawet bez rozcieńczenia daję, ale wtedy smaruję pędzelkiem
dominika_ 19:34, 23 maj 2018

Trawniczek pierwsza klasa, czosnki dorodne, czemu rzadko wstawiasz foteczki?
kasja83 09:31, 24 maj 2018

Krakus napisał(a)

jak ty dobrze znasz zycie wszysto super czosnki ..szałwie...cos z szałwią robisz po zimie? bardzo problematyczna jest?

Te chłopy...
Mam szałwię Compacta Deep Blue i Ostfriesland (ta nazwa łamie mi język)-wycięłam obie na jesień-suche wiechcie-na wiosnę sama ładnie wystartowała. Po pierwszym kwitnięciu-może zrobić drugie tłoczenie-trzeba tylko kwiatostany obciąć. Jak mi się chce-to poleję jej czasami odżywką do pomidorów-tak samo jak jeżówki.
kasja83 09:32, 24 maj 2018

makadamia napisał(a)

Bladego pojęcia nie mam...przecież obrzeże nie zając-nie ucieknie
kasja83 09:33, 24 maj 2018

eee_taam napisał(a)

u mnie cebule czosnkom zjadła nornica ...podobnie jak tulipan ...teraz nie dawno dosłownie na moich na oczach kwitnący czonkek sie ruszał i przewrócił ...ja go wziełam i wyszedł bez cebuli.

i taka to teoria ze czosnek odstrasza nonice ....napewno nie pisali tego o stadach grasujacych u mnie

zrobiłam grojówke z kwiatów z czarnego bzu ...bede lać ile wlezie ...bo ona ponoć powstrzymuje te gadziny ....lałam ja juz w poprzednich sezonach ....i jest duze prawdopodobie\nstwo ze kreta tez powstrzymuje b u mnie tfuuuu nie wchodzi na trawbik ...a za tujami i w okolicy ryje ile wlezie.

U mnie ta teoria też się nie sprawdza-dlatego postanowiłam narazie zaprzestać inwestycji w cebulowe...kocham czosnki-ale to chyba miłość niewzajemna-albo wchodzą nam w to nornice-a w miłości troje to już tłum
Gnojówka z bzu mówisz...jakie proporocje?