Amelia_b - aż się boje jak pomyślę co możemy wyprawiać

.
Warmia - no sama wiesz, to ogromna dawka azotu a do wisterii azotu nie wolno, bo w zielone idzie i rośnie jak szalona a kwiatów brak

, ale tata nie wiedział a chciał dobrze.
Olga80 - u mnie wisteria jest w przeciągu i odpukać na razie jest ok ale poprzednia zima łagodna była, zobaczymy czy w tym roku zakwitnie -20 było, pień ma okryty otuliną do rur ale góra z pąkami nie jest osłonięta. Za jakiś czas jak rośliny podrosną to się zaciszniej zrobi i mam nadzieję że co roku będzie kwitła. Dam znać wiosną czy przeżyła ale szczepiona nie jest więc jak zmarznie to od korzenia odbije ale oby nie zmarzła.
Clematiski zawsze chętnie polecę

. Jaka wysokość i kolor?
http://www.clematis.com.pl/pl/encyklopedia?view=SearchResults&nazwa=&grupa_clematis=&wystawa[4]=4&wielkosc_kwiatow=0&wysokosc_od=&wysokosc_do=&przyrost_od=&przyrost_do=&ciecie_typu=&strefa_od=&strefa_do=&Szukaj=Szukaj
Tu powyżej jest encyklopedia pnączy (zaznaczyłam powojniki do półcienia), po prawej jest wyszukiwanie, można zaznaczyć nasłonecznienie, kolor, grupę i inne ale jak nie wiesz co i jak to chętnie pomogę.
Na to drzewo pod ścianą możesz dać clematisa późno kwitnącego, wiosną będzie kwitła wisienka a potem clematis