Widoczek ogrodowy z tłem ogólnym. Patrząc na to zdjęcie słyszę skowronki, które cały czas śpiewały . Szkoda, że na zdjęciu efekty audio są niedostępne.
I "Ogrodowe Wróżki" - uczestniczki spotkania, choć już nie wszystkie
Hosta falista - Hosta undulata Mediovariegata, Anafalis perłowy i coś do kuchni: lebiodka pospolita ( oregano) - Origanum vulgare i melisa.
Przy orliku stawiam na chwast : przymiotno - Erigeron annuus vel hybridus Nie pozbędę się go chyba nigdy
Dziękuję, żę udało Ci się dotrzeć! Pamiętam, że była dyskusja o kolorach ciemiężycy ale nie pamiętam na czym stanęło - tzn. jaki ma kolor kwiatu, wyszukałam że zielony, biały lub czarny, a ta od Ciebie to która? Masz zdjęcie? Znalazłam jeszcze info że kwiaty brzydko pachną - intensywny jest ten zapach - bo nie wiem czy np. pod oknem mogę posadzić?
Zachwycałam się w tytm roku takimi wysokimi żółtymi pierwiosnkami (chyba wyniosłe) bo widziałam w centrum (ledwo się powstrzymałam od kupna ) ale nie wpadłabym na to że ta roślina od Ciebie to prymula - oj jeszcze się dużo muszę nauczyć .
No to nieźle z tym jaśminowcem , ciekawe czy mi się uda go doprowadzić do takiego stanu jak bym chciała - ale tak jak mówiłam w zeszłym roku było o wiele słabiej więc mam nadzieję że się uda zrobić z niego piękność .
Udało Wam się dostać mączkę rogową?
Gosiu mój też na nóżce ale malutkiej i trochę go pociągnęłam do góry
Dzięki Asiu że przyjechałaś i za przepiękne zdjęcia i roślinki. Babeczki (te do jedzenia ) się na zdjęcia nie załapały bo wszystkie zjedzone . Szukam własnie info jakich warunków potrzebują roślinki od Was, żebym wiedziała czy w słońcu czy w cieniu sadzić.
Zdjęcia niesamowite aż mi się mój ogród spodobał
Filomeno to ja Wam bardzo dziękuję , przepyszne są te płaskie brzoskwinie .
To jest przymiotno? To co w wyszukiwarce odnajduję to inaczej wygląda.
Kasia tak dyskutowałyśmy nad kolorem, ja że żółta a Vita że zielona. U mnie kwitła raz czy zapach ma intensywny nie zwrócił mojej uwagi ale rosła z dala od uczęszczanych miejsc i może dlatego nie zwróciłam uwagi. A kolor chyba odmianie napewno zielona ale blisko jej do żółtego, zdjęcia nie znalazłam.