Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

jona 23:25, 18 cze 2017

Dziękuję za przyjęcie nas w Twoim ogrodzie
Pięknie się prezentuje i to nie tylko na zdjęciach. I jeszcze ogród Katel moimi oczami

jona 23:27, 18 cze 2017

Ogrodowych piękności ciąg dalszy

jona 23:32, 18 cze 2017

Widoczek ogrodowy z tłem ogólnym. Patrząc na to zdjęcie słyszę skowronki, które cały czas śpiewały . Szkoda, że na zdjęciu efekty audio są niedostępne.

I "Ogrodowe Wróżki" - uczestniczki spotkania, choć już nie wszystkie

vita 23:44, 18 cze 2017

Jona, wspaniałe zdjęcia, potrafisz opowiadać obrazami, bardzo mi się podobają. Cieszę się, że mogłam poznać ogrodowe wróżki
Filomena 07:45, 19 cze 2017

Dziękuję Dziewczyny za przemiłe spotkanie, uściski i ukłony szczególnie w stronę ogrodowej wróżki gospodyni - Katel

Skowronki jeszcze dziś słyszę!
Filomena 08:03, 19 cze 2017

Hosta falista - Hosta undulata Mediovariegata, Anafalis perłowy i coś do kuchni: lebiodka pospolita ( oregano) - Origanum vulgare i melisa.
Przy orliku stawiam na chwast : przymiotno - Erigeron annuus vel hybridus Nie pozbędę się go chyba nigdy
katel 23:21, 19 cze 2017

agapant napisał(a)
Kasia, dziękuję za mile spędzony czas w Twoim ogrodzie, dotarłam do domu po 21, ogarnęłam dzieciory i dopiero zasiadłam do kompa. Wielosił bez odmiany kupiony jako biały, funkie odmianę sprawdzę jutro.

Dziękuję, żę udało Ci się dotrzeć! Pamiętam, że była dyskusja o kolorach ciemiężycy ale nie pamiętam na czym stanęło - tzn. jaki ma kolor kwiatu, wyszukałam że zielony, biały lub czarny, a ta od Ciebie to która? Masz zdjęcie? Znalazłam jeszcze info że kwiaty brzydko pachną - intensywny jest ten zapach - bo nie wiem czy np. pod oknem mogę posadzić?

vita napisał(a)

Primula florindae/ Pierwiosnek kwiecisty, u Ciebie, to wystarczy aby miał trochę cienia, a będzie dobrze rósł. 16 Thalictrum delavayi 'Album', siewka, 17 Babtisia australis 'Alba', piękna roślina, zobaczysz u mnie, warto o nią zadbać. Dziękuję, że pamiętałaś o moich pytaniach. Odmianę krzewuszki zapamiętałam, a jaśminowca 'Virginal', samej trudno mi w to uwierzyć, mam!
Co znaczy właściwa pielęgnacja i nawożenie. Dwie ciekawe inspiracje od Ciebie przywiozłam

Zachwycałam się w tytm roku takimi wysokimi żółtymi pierwiosnkami (chyba wyniosłe) bo widziałam w centrum (ledwo się powstrzymałam od kupna ) ale nie wpadłabym na to że ta roślina od Ciebie to prymula - oj jeszcze się dużo muszę nauczyć .
No to nieźle z tym jaśminowcem , ciekawe czy mi się uda go doprowadzić do takiego stanu jak bym chciała - ale tak jak mówiłam w zeszłym roku było o wiele słabiej więc mam nadzieję że się uda zrobić z niego piękność .
Udało Wam się dostać mączkę rogową?

gosika67 napisał(a)
Kasiu ja też mam takiego klona, tylko na nóżce.
Powojniki 3 sztuki kwitną , czekam na białego ale nie widać nawet pąków, w ub.r. też nie kwitł, jak się nie ocknie, to wystawię go stamtąd.
Róża ma ładny kolorek. Hosty też lubię,mam ich kilka.

Gosiu mój też na nóżce ale malutkiej i trochę go pociągnęłam do góry

jona napisał(a)
Miodunka w odmianie Opal

Dzięki Asiu że przyjechałaś i za przepiękne zdjęcia i roślinki. Babeczki (te do jedzenia ) się na zdjęcia nie załapały bo wszystkie zjedzone . Szukam własnie info jakich warunków potrzebują roślinki od Was, żebym wiedziała czy w słońcu czy w cieniu sadzić.
Zdjęcia niesamowite aż mi się mój ogród spodobał

Filomena napisał(a)
Dziękuję Dziewczyny za przemiłe spotkanie, uściski i ukłony szczególnie w stronę ogrodowej wróżki gospodyni - Katel

Skowronki jeszcze dziś słyszę!

Filomena napisał(a)
Hosta falista - Hosta undulata Mediovariegata, Anafalis perłowy i coś do kuchni: lebiodka pospolita ( oregano) - Origanum vulgare i melisa.
Przy orliku stawiam na chwast : przymiotno - Erigeron annuus vel hybridus Nie pozbędę się go chyba nigdy

Filomeno to ja Wam bardzo dziękuję , przepyszne są te płaskie brzoskwinie .
To jest przymiotno? To co w wyszukiwarce odnajduję to inaczej wygląda.

Filomena 08:20, 20 cze 2017

Kasiu, to może być też fiołek wonny gigant, bo tam, gdzie kopałam jest jego cała połać, a jest to miejsce po dawnym kompostowniku stąd rozmiary.
Marga 08:55, 20 cze 2017

Kasiu, chłopcy bawili się świetnie! Dziękujemy.
agapant 12:27, 20 cze 2017

Kasia tak dyskutowałyśmy nad kolorem, ja że żółta a Vita że zielona. U mnie kwitła raz czy zapach ma intensywny nie zwrócił mojej uwagi ale rosła z dala od uczęszczanych miejsc i może dlatego nie zwróciłam uwagi. A kolor chyba odmianie napewno zielona ale blisko jej do żółtego, zdjęcia nie znalazłam.