Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

patrycja 11:21, 14 cze 2017

Ostróżka gigantyczna i piękna
asiak 11:34, 14 cze 2017

Zaintrygowały mnie rękawice różane
Coś bliżej o nich?
anabuko1 11:35, 14 cze 2017

Kasiu bardzo chętna jestem na nasiona takich wysokich ostrozek.
Róże pięknie .
Właśnie mi przypomnialas ,że też miałam krwawnik. Ale coś go nie widzę. Tz.,że albo przepadł po zimie,albo go na wiosnę wyplewilam
Kasya 11:44, 14 cze 2017

katel napisał(a)

Konfiturę z płatków jadłam raz i to kompletnie nie moje klimaty a nalweki to nawet nie wiedziałam że się robi. Muszę zerknąć (mam taką książkę jak robić naturalne kosmetyki) może są jakieś przepisy na kosmetyki, byłabyś zainteresowana czy wolisz coś do skonsumowania?

No już nie przesadzaj, widziałm Twoją i jest równie piękna .

W gratisie dostałam , posadziłam ją obok Summer Song, ciekawe jak się będą razem prezentowały - ale SS jeszcze nie kwitnie bo dostała mocno od mrozu.

Flammentanz zaczyna - już się nie mogę doczekać.

czekam na ta druga
u mnie juz pojedyncze kwiatki otwiera
katel 23:32, 14 cze 2017

patrycja napisał(a)
Ostróżka gigantyczna i piękna

Nie spodziewałam się że one takie wielkie rosną

asiak napisał(a)
Zaintrygowały mnie rękawice różane
Coś bliżej o nich?

Asiu szukałam już od jakiegoś czasu no a z racji obecnie wykonywanej pracy było to trochę łatrwiejsze bo mam do czynienia z dużą ilością rękawic . Znalazłam takie dedykowane do róż i jeszcze takie do krzewów ciernistych (tych jeszcze nie testowałam), wyglądają jak zwykłe ale są powleczone lateksem którego nie przebijają kolce no i cena bardzo przystępna. Na priv Ci wyślę informację tylko jutro bo dziś już ledwo zipię

anabuko1 napisał(a)
Kasiu bardzo chętna jestem na nasiona takich wysokich ostrozek.
Róże pięknie .
Właśnie mi przypomnialas ,że też miałam krwawnik. Ale coś go nie widzę. Tz.,że albo przepadł po zimie,albo go na wiosnę wyplewilam

Nie ma sprawy , tylko przypomnij mi się żeby mi z głowy nie uciekło . Ten krwawnik u mnie ma prześliczny lawendowy kolor tylko w zeszłym roku bardzo szybko blakł, zobaczę jak w tym będzie,

Kasya napisał(a)

czekam na ta druga
u mnie juz pojedyncze kwiatki otwiera

Moja Vilhenblau też ma już pojedyncze kwiatki

Muszę się pochwalić, bo w niedzielę mam mieć gości (dwie ogrodowiszczanki z okolicy) i tak sobie pomyślałam, że jak ktoś by miał ochotę i nie ma lepszych zajęć w niedzielę, to może też podjedzie. Od razu mówię, że ogród w kiepskim stanie bo jestem w totalnym niedoczasie i do podziwiania to jest głównie to co na fotkach widać ale herbatkę możemy wypić i pogadać o tematach ogrodowych , godzina jeszcze nieustalona
gosika67 16:03, 15 cze 2017

Kasiu żeby było bliżej to zaraz bym zawitała do Ciebie na herbatkę i pogaduchy.
gosika67 16:08, 15 cze 2017

Właśnie ten indygowiec też mnie intryguje, nigdy nie słyszałam o nim i nie widziałam, zawsze coś można u Was szczególnego znaleźć.
A tak w ogóle to masz piękne rośliny i piękny ogród,nie mówiąc o clematisach.
Betka 16:46, 15 cze 2017

Kasiu spotkanie.? Hmmm u mnie sezon truskawkowym ale jak bym miała przerwę w zbiorach to może i się skuszę !
Pozdrawiam Kasiu
Kasya 17:00, 15 cze 2017

katel napisał(a)

Nie spodziewałam się że one takie wielkie rosną

Asiu szukałam już od jakiegoś czasu no a z racji obecnie wykonywanej pracy było to trochę łatrwiejsze bo mam do czynienia z dużą ilością rękawic . Znalazłam takie dedykowane do róż i jeszcze takie do krzewów ciernistych (tych jeszcze nie testowałam), wyglądają jak zwykłe ale są powleczone lateksem którego nie przebijają kolce no i cena bardzo przystępna. Na priv Ci wyślę informację tylko jutro bo dziś już ledwo zipię

Nie ma sprawy , tylko przypomnij mi się żeby mi z głowy nie uciekło . Ten krwawnik u mnie ma prześliczny lawendowy kolor tylko w zeszłym roku bardzo szybko blakł, zobaczę jak w tym będzie,

Moja Vilhenblau też ma już pojedyncze kwiatki

ale ta czerwona to potwor jest
Rytla 17:02, 15 cze 2017

Piękny potwór!