Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam ! » Edycja postu

To tu- to tam- łopatkę mam !

TAR 20:52, 07 lut 2026

U nas nawet sie sprawdzaja, co mnie troche doluje. Wolalabym sie dac milo zaskoczyc dodatnimi temperaturami.
Poza tym sniegu duzo, pomiedzy drzewami topnieje wolniej. Sa miejsca gdzie po ubiciu jest 30-40 cm. Jedyny plus to nawodnienie suchych rabat. W tych z nadmiarem wilgoci bedzie slabo.
Magara 22:59, 07 lut 2026

Ja z lekką nerwowością patrzę w notatki z poprzednich dwóch lat. Sporo w lutym już zawsze miałam zrobione na rabatach, a zimy też były przecież śniegowe. U mnie, jak u TARci - śniegu dużo, a teraz jeszcze właśnie dopaduje. Nie wiem jak wysokie by musiały być temperatury, żeby w marcu dało się coś porobić
Pocieszam się, że za Twoją Haniu radą - sporo powycinałam jesienią, zdecydowanie tą drogą będę szła
TAR 00:05, 08 lut 2026

Ja przez chora reke nie dalam rady nic powycinac, jestem w czarnej dziurze. I u nas tez dopaduje dzisiaj. Z lekka zalamka.
Patrycja_KG_Lu 08:00, 08 lut 2026

Ja nie pobieliłam drzewek ani nie zaczęłam ich przycinania. Do tego zostało mi kilka paczek czosnków ozdobnych niewsadzonych. Śniegu u nas dużo, nie było dnia by stopniał do zera, a dziś w nocy jeszcze dopadało i pada nadal.
tulucy 20:56, 08 lut 2026

Wolałabym żeby nie przyszło z takie gwałtowne ocieplenie, bo raz, że wszystko popłynie i będzie powódź, a dwa, że się ugotujemy i będzie szok termiczny.

Ogród zasypany, nic nie planuję nawet na razie. Dziś dosypało trochę.
MartaCho 07:42, 09 lut 2026

U nas właśnie za trzy dni ma być aż 10 na plusie- za szybko, stanowczo za szybko.
TAR 09:22, 09 lut 2026

Na połnocy to nam nie grozi. max +3 w dzien i -7 w nocy. Takie wysokie zapowiadaja na poludniu i zachodzie.
ryska 11:00, 10 lut 2026

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Sad? To cudownie. Będzie pewnie dla Ciebie wielką radością.
Spokojny rok to moje wielkie marzenie.

W czerwcu byłam w Wojsławicach i nakupiłam czereśni
Zięć też się wkręcił i dosadził jabłoni, grusz, śliw.
Dodatkowo maliny posadziliśmy.
Jesteśmy przykładem, że kontakt z naturą i pracą fizyczną jest dla równowagi psychicznej niezbędny.
Choć po robocie pada zawsze hasło: "kawał dobrej, nikomu niepotrzebnej roboty"
Piękny masz Haniu ogród, dojrzały i atrakcyjny o każdej porze roku.
Alija 12:17, 10 lut 2026

U nas też śniegu jeszcze sporo, więc o pracach ogrodowych można pomarzyć.
Judith 21:13, 10 lut 2026

U nas znów marznący deszcz. Znów chrupiąca warstewka na śniegu . Nigdy nie widziałam tego zjawiska, a tej zimy już drugi raz .