Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miejski ogród w wersji mini

Miejski ogród w wersji mini

kaz742011 18:04, 22 maj 2018

Na razie dam sobie spokój. Nie jestem pewna co chcę mieć na tej rabacie. Może na urlopie coś podziałam, bo teraz za bardzo nie mam kiedy.
kaz742011 18:08, 22 maj 2018

Dziewczyny pomóżcie. Coś z moim bukiem nie tak. Wszystkie młode listki ma pokryte jakimś białym nalotem. Niektóre liście są też z dziurami. Tak to wygląda. Co mu jest i jak mu pomóc?

Toszka 20:11, 22 maj 2018

Moja droga, szkodnik. Albo Mospilan, albo decis. Biegiem, póki młode liście jeszcze nie zdeformowane. Tak juz buki mają, że trzeba szybko interweniować. Smaczne są
kaz742011 20:24, 22 maj 2018

Dzięki. Już zapodałam Mospilan .
DorKa 08:26, 23 maj 2018

kiedy na urlop się wybierasz ?
Makusia 08:32, 23 maj 2018

Że też tym szkodniczkom, to nic nie przeszkadza- sucho jest- dla nich ok, mokro- bajka, nie wymraża ich, grzyba nie dostają, zimne wiatry im nie straszne, żyją i w pełnym słońcu i w cieniu....brrrrr!
08:40, 23 maj 2018
Toszka napisał(a)
Moja droga, szkodnik. Albo Mospilan, albo decis. Biegiem, póki młode liście jeszcze nie zdeformowane. Tak juz buki mają, że trzeba szybko interweniować. Smaczne są

Iwonka Ivk pisała ze na zdobniczke najlepiej mospilan ...w 3 seznie zdobniczka odpuściła ...decis sie u niej nie sprawdził ....ja tez decis psikałam i co rok małpa wraca ....ale juz kupiłam mospilan zeby to talatajstwo pokonać

PS. Kasiu= kaz warto czytać inne wątki na forum ...jest dużo wartościowych informacji w nih zapisane ..... o zdobniczce co sezon sie trąbi jedno i to samo dopiero co był lament z powodu ćmy bukszpanowej ...teraz tez jest juz atak mszycy ....mrówek całe stada w ogrodach sa w tym roku ...podobnie było w poprzednim roku....ślimaków cos mniej ...bo sucho ....ale tam gdzie wiosna była zimna i wilgotna juz dziewczyny pisza że maja ich juz dość dużo ...itp itd
kaz742011 09:14, 23 maj 2018

DorKa napisał(a)
kiedy na urlop się wybierasz ?

Albo pierwsza połowa lipca albo druga sierpnia. Chyba jednak zdecyduję się na ten drugi termin.
kaz742011 09:15, 23 maj 2018

Makusia napisał(a)
Że też tym szkodniczkom, to nic nie przeszkadza- sucho jest- dla nich ok, mokro- bajka, nie wymraża ich, grzyba nie dostają, zimne wiatry im nie straszne, żyją i w pełnym słońcu i w cieniu....brrrrr!

Jak to mówią: jak nie urok, to sr....ka. U mnie w tym roku po kolei wszystkie plagi .
kaz742011 09:20, 23 maj 2018

eee_taam napisał(a)

Iwonka Ivk pisała ze na zdobniczke najlepiej mospilan ...w 3 seznie zdobniczka odpuściła ...decis sie u niej nie sprawdził ....ja tez decis psikałam i co rok małpa wraca ....ale juz kupiłam mospilan zeby to talatajstwo pokonać

PS. Kasiu= kaz warto czytać inne wątki na forum ...jest dużo wartościowych informacji w nih zapisane ..... o zdobniczce co sezon sie trąbi jedno i to samo dopiero co był lament z powodu ćmy bukszpanowej ...teraz tez jest juz atak mszycy ....mrówek całe stada w ogrodach sa w tym roku ...podobnie było w poprzednim roku....ślimaków cos mniej ...bo sucho ....ale tam gdzie wiosna była zimna i wilgotna juz dziewczyny pisza że maja ich juz dość dużo ...itp itd

Mam dopiero założony ogród, a doświadczenia żadnego, dlatego wszystkie nietypowe objawy budzą mój niepokój. Pewnie z czasem nauczę się jak rozpoznawać co trapi moje rośliny. Buk pierwszy raz ma coś takiego.
Wątki czytam, niestety z braku czasu tylko niektóre . Ćma też moje bukszpany dopadła, ale wiedziałam o niej i zaraz po wykryciu podziałałam. Mszyce też już przerobiłam, obsiadły mi derenie .