Kasiu ślicznie masz powiedz mi kochana czy Tobie też te derenie tak nie równo rosną? U mnie już drugi sezon jeden pięknie przyrasta, a drugi obok niego ma dużo mniejsze przyrosty, jakieś nierownomierne, wystrzeliste gałązki i szukam przyczyny
Moje mocno ciacham co roku. Przybierają różnie. Zeszłoroczne to jeszcze kurduple. Po posadzeniu mocno je przymroziło i nie zebrały się porządnie do końca sezonu. Te co sadziłam rok wcześniej po 3 miesiącach były ogromne. Teraz te starsze są już fajne, a te młodsze mocno od nich odstają. Na wysokość rosną w miarę podobnie.
Cześć Kasia, ślicznie u Ciebie Masz już pomysł na kwadracik ? Jak dla mnie to on i teraz już fajnie wygląda Pomysł Madzi fajny. Blisko tarasu i kamyczki - idealne miejsce dla ciurkadełka Aaa i co do kantów to widzę,że przyjeżdżać do Ciebie zdecydowanie nie muszę
O mamo jakie choinyyy. Piękne są i te zieloniutkie przyrosty. Ciągle się bije z myslami, czy ich nie posadzić zamiast cisów, tylko one szerokie rosną a mam mało miejsca na tej rabacie.
Carexy trafiły na tą rabatę przez przypadek . Kiedy okazało się że nie są evergoldami. Teraz znowu je przesadziłam. Dostały korę i ziemię z worka. Domieszałam im jeszcze ziemi z rabaty co ją wcześniej z obornikiem i mączką bazaltową przekopałam. Jak im nie spasuje to pożegnam je bez żalu.
Konwalnik na razie chyba zostaje. Rabata jest w remoncie to może być różnie .
Tylko czemu 3 wyglądają jak nowe, a reszta nie. Posadziłam je w zeszłym roku i mają dosyć duże dziury w agro. Położyłam ją bo rabata jest nieskończona.