Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Karol99 23:19, 14 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Trafiacie z opryskami czereśni by robali nie było?? Jeśli tak to ja muszę być z Tobą w kontakcie to dasz cynk kiedy pryskacie.

Z czereśniami nie ma takiego problemu przynajmniej u mnie. Chociaż oprysk musi być zrobiony na czas bo inaczej będzie lipa.
Mi ciągle robactwo atakuje jedną śliwkę, inne są okej a ta jakas nieudana pod tym względem.
Makao_J 23:32, 14 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Ania gdzie sadzisz choiny? Moja siostra ma takie do pasa brały mnie i tak nad nimi dumam

Ja mam te niskie Jedelloch albo Nana. Nie wiem bo nazwy nie było ale po pokroju widać że będą kulki.

A będą przed dereniami Elegantissima. Jeszcze nie robiłam zdjęć bo pada i w plecach mi rypło więc nic nie wsadzone jest.
Makao_J 23:33, 14 lip 2016

Karol99 napisał(a)

Z czereśniami nie ma takiego problemu przynajmniej u mnie. Chociaż oprysk musi być zrobiony na czas bo inaczej będzie lipa.
Mi ciągle robactwo atakuje jedną śliwkę, inne są okej a ta jakas nieudana pod tym względem.

No my z tym opryskiem nie trafiamy. Ale Anita ma mi dać cynk bo oni sad mają i mieszkają kilka kilometrów ode mnie - więc ten sam klimat.
Sylvana 23:42, 14 lip 2016

A u Ciebie dalej dyskusja o robalach

Też mam choiny - one nie lubią suszy i słońca....przynajmniej moje....ale różnie to bywa w różnych ogrodach - czasem coś rośnie a nie powinno i odwrotnie

Acha - nie wiem czy to norma u dereni ale moje mają potężne korzeniska widoczne nawet na powierzchni i spijają wszystko do suchego....zawsze pustynia wkoło nich jest chociaż podlewam.
Makao_J 00:00, 15 lip 2016

Tak Derenie mają płytko korzenie. Zauważyłam jak chciałam przesadzić jednego. W sumie chyba nawet go nie ruszyłam bo te korzenie były tak wielkie że nie radziłam. Mam nadzieję że choiny dadzą radę. Jak będą marnieć to będę wiedziała czemu.
Filemon24 08:06, 15 lip 2016

Makao_J napisał(a)

No wstaw. Możesz u mnie. Zobaczę.

Ja właśnie złożyłam zamówienie w Benexie bo przedsprzedaż zaczęli.

tylko najwcześniej w poniedziałek mogę zrobić zdjęcie bo aparat pożyczyłam mamie a co zamówiłaś?
kamila66 00:29, 17 lip 2016

Przyleciałam zdjęcia zobaczyć z ewolucji
Poczekam
malkul 19:15, 17 lip 2016

apropo czereśni - teraz byłam na mazurach u dziadków w starym sadzie. aja wielką czeresnię , zawsze pysznie i obficie owocowała.
tego roku wszystkie prawie czereśnie jak tylko zaczęły dojrzewać dosłownie gniły na drzewie
MirellaB 19:30, 17 lip 2016

Zajrzyj do mnie - Aphrodite zakwitła
Zana 19:43, 17 lip 2016

Uuufff jak poczytałam o problemach z drzewkami owocowymi i powiedziałam eMowi to już skutecznie jesteśmy wyleczeni z pomysłu ich sadzenia. Będą tylko krzewy owocowe jakieś. A świdośliwy też takie problemowe z robactwem przy owowcowaniu są?