Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 12:36, 14 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Dobre jesteśmy to wszystko na pewno przez hormony Wstawiłam fotke u siebie tego co kupiłam

Idę zobaczyć. Też byłam na zakupach wczoraj ale deszcz leje i nic nie fociłam. Kupiłam cudne choiny kanadyjskie, spore i po 14 zł - a w Pęchcinie takie były po 45 zł. Szkoda że zostały już tylko 3 ale może jeszcze gdzieś upoluję ze 2 chociaż.
Filemon24 13:24, 14 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Trafiacie z opryskami czereśni by robali nie było?? Jeśli tak to ja muszę być z Tobą w kontakcie to dasz cynk kiedy pryskacie.

Jak ojciec będzie pryskał to dam ci znać, zapytam go czy w tym roku pryskał czereśnie - szczerze powiedziawszy za bardzo się czereśni nie najedliśmy bo nie dość że większość kwitów załatwił wiosenny przymrozek to jeszcze szpaki zeżarły prawie wszystkie

zrobić ci fotki sadzonek z bylinowego raju?
Filemon24 13:26, 14 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Najwyraźniej w tym roku atakują wasze strony bo ja taki nawał miałam rok temu. Były wszędzie nawet na iglakach. A w tym roku - odpukać - jest ich bardzo mało.

U mnie było identycznie w tamtym roku na wszystkim a w tym prawie w ogóle ich nie ma
blyxa 22:37, 14 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Na dużą ilość mszyc to powinnaś sobie założyć hodowlę biedronek. Wystarczy rozmieścić w ogrodzie podziurawione kołki. Biedronki z chęcią szybko zjedzą mszyce. Ja też planuję takie kołki rozwiesić tu i ówdzie.

Biedronek u mnie pełno na tej śliwce. Nie dają rady tej inwazji.
A co gorsza nie mam kiedy jej popryskać - więc chodzę i się wkurzam.
Ale może to jest i pomysł, aby domki dla biedronek robić na wskazanym drzewie nie będą daleko miały. Te kołki na drzewie będą działać? Do tej pory żyłam w przekonaniu, ze biedronki w liściach na ziemi zimują.

tulucy napisał(a)
U nas mszyca rozłazi się na inne drzewka właśnie ze śliw - jak śliw nie będzie, to mam nadzieję, że będzie spokojniej w tym względzie.

Żeś mnie pocieszyła.
Dziś nawet z mężem rozmawiałam czy tej śliwki nie wyrzucić. Jeszcze zostaje ale jest już na cenzurowanym.
jolanka 22:40, 14 lip 2016

Aniu, chcialas zdjecia Minerwy, zapraszam do siebie
Makao_J 23:09, 14 lip 2016

Filemon24 napisał(a)

Jak ojciec będzie pryskał to dam ci znać, zapytam go czy w tym roku pryskał czereśnie - szczerze powiedziawszy za bardzo się czereśni nie najedliśmy bo nie dość że większość kwitów załatwił wiosenny przymrozek to jeszcze szpaki zeżarły prawie wszystkie

zrobić ci fotki sadzonek z bylinowego raju?

No wstaw. Możesz u mnie. Zobaczę.

Ja właśnie złożyłam zamówienie w Benexie bo przedsprzedaż zaczęli.
Makao_J 23:10, 14 lip 2016

Filemon24 napisał(a)

U mnie było identycznie w tamtym roku na wszystkim a w tym prawie w ogóle ich nie ma

Bo my w tych samych stronach mieszkamy
Makao_J 23:11, 14 lip 2016

blyxa napisał(a)

Biedronek u mnie pełno na tej śliwce. Nie dają rady tej inwazji.
A co gorsza nie mam kiedy jej popryskać - więc chodzę i się wkurzam.
Ale może to jest i pomysł, aby domki dla biedronek robić na wskazanym drzewie nie będą daleko miały. Te kołki na drzewie będą działać? Do tej pory żyłam w przekonaniu, ze biedronki w liściach na ziemi zimują.

Żeś mnie pocieszyła.
Dziś nawet z mężem rozmawiałam czy tej śliwki nie wyrzucić. Jeszcze zostaje ale jest już na cenzurowanym.

Dowiedziałam się o tych domkach dla biedronek od Danusi jak byłam w Pęchcinie. Ona tak robi i to pomaga.
Makao_J 23:13, 14 lip 2016

jolanka napisał(a)
Aniu, chcialas zdjecia Minerwy, zapraszam do siebie

Tak - widziałam już. Siedzi w mojej głowie. Jak gdzieś się na nią napatoczę to chyba kupię tak samo jak Ascot.
kamila66 23:16, 14 lip 2016

Ania gdzie sadzisz choiny? Moja siostra ma takie do pasa brały mnie i tak nad nimi dumam