Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 12:06, 15 cze 2017

eee_taam napisał(a)
pomidor 63 dniowy ...zastanawiałam sie jak to liczyć ...i widze ze to od momentu wykiełkowania do pojawienia się owocu licz za ile dni się będzie nadawał do zerwania ja kupiłam 80-85 dniowe to jeszcze sobie na owoce poczekam

mam jeden 42 days koktajlowy ...i ten niestety mnie oszukał ..owoców tez jeszcze nie ma

ścieżkę pochwalę mimo że może podświetlać co nieco ...ale raczej to by ktos specjalnie sie bedzie musiał ustawiać zeby go prześwietliło do majtek w razie draki gości w spodniach będziesz zapraszać

PS. 2 godziny później dementuje plotkę ...na dwóch krzakach pomidorowych mam owoce

A widzisz. Nie zastanawiałam się nad tymi dniami co oznaczają. Liczyć i tak nie będę

Mam nadzieję że wstawiłaś swoje pomidory. Idę zobaczyć.
Filemon24 22:28, 15 cze 2017

Masz molinie vatiegata? Ja mam od tamtego roku od jesieni i rosna fatalnie zalamka podlewam nawozilam i teraz jeszcze mam zamiar wymienic ziemie bo juz tylko to mi pozostalo :-/ ciekawe czy sie rusza.....
iwka 22:32, 15 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Przyszły warkocze od żabki

Wielkie są. Jutro je rozpakuję bo dopiero z Warszawy wróciliśmy i nie zdążyłam.

niech rosną zdrowo
te małe możesz oberwać i kilka sadzonek wyjdzie
Filemon24 07:53, 16 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Też tego nie rozumiem ale mam świadomość że nie mogę kupić nic głupiego żeby nie żałować. To straszne uczucie dla kogoś kto dopiero uczy się dobierać rośliny.
Jak studnia bez dna

ja mam to samo :/ kasy wydane mnóstwo i ciągła praca w ogrodzie a ciągle pusto u mnie jeszcze ból, że ciągle brzydko jest hehe
Filemon24 07:56, 16 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Finkę zawsze zapomnę zapisać do zakładek i potem nie mogę sobie przypomnieć jej strony. Taka gapa ze mnie.

Jeśli kupowałaś na tej stronie co została podlinkowana to może zadzwonię do nich i dowiem się czy mają na stanie ale jeszcze tą Finkę znajdę.

kupowałam od finki seslerie jesienną półtorej tygodnia temu więc raczej jeszcze ma sadzonki
08:17, 16 cze 2017
Makao_J napisał(a)

A widzisz. Nie zastanawiałam się nad tymi dniami co oznaczają. Liczyć i tak nie będę

Mam nadzieję że wstawiłaś swoje pomidory. Idę zobaczyć.

z tym liczeniem to może być kłopot
Makao_J 17:09, 16 cze 2017

Filemon24 napisał(a)
Masz molinie vatiegata? Ja mam od tamtego roku od jesieni i rosna fatalnie zalamka podlewam nawozilam i teraz jeszcze mam zamiar wymienic ziemie bo juz tylko to mi pozostalo :-/ ciekawe czy sie rusza.....

No zobaczymy. Muszę sprawdzić u siebie osobiście bo np. rozplenice u innych rosną pięknie a moje suchary mnie dobijają więc muszę sama sprawdzić.

Rok temu posadziłam u siebie turzycę włosistę Frosted Curls. Niby ciężka do przezimowania a u mnie przezimowała i nawet zaczyna kwitnąć. Muszę tylko niżej ją ścinać po zimie bo teraz ścięłam za wysoko.

edit. i co, fajna ta sesleria jesienna?
Makao_J 17:10, 16 cze 2017

iwka napisał(a)

niech rosną zdrowo
te małe możesz oberwać i kilka sadzonek wyjdzie

Wiesz co ja je podzieliłam na pół i mam nadzieję że nie zaszkodzę im. Posadziłam w półcień i dość wilgotne miejsce. Wygląda ślicznie razem z różą Comte.
Makao_J 17:11, 16 cze 2017

eee_taam napisał(a)

z tym liczeniem to może być kłopot

Nomm
Makao_J 17:17, 16 cze 2017

Zrobiłam kolejne zakupy do ogrodu ale najpierw pokażę Wam jak wczoraj obraziła się na mnie Tola bo zawiozłam ją do weta. Miała pogryzioną łapkę - walczyła z innym kotem. Wet mówi że miała dużo szczęścia bo rany są na stawie i mogło jej poharatać staw ale to tylko bardzo głębokie rany. Dostała antybiotyk wczoraj, dziś i jeszcze jutro by zakażenie się nie wdało.

Zobaczcie. Przez ponad godzinę patrzyła na mnie tak

Nawet się położyć nie chciała tylko mnie obserwowała. Dopiero jak wyszłam na dwór i po powrocie zobaczyłam że leży i śpi.

Wieczorem jej przeszło i sama przyszła na lelochowanie