Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Anda 15:34, 07 lip 2017

Aniu, zakupy super, bardzo ladnie ukorzenione sadzonki. A to z czerwonymi liscmi to jakis rozchodnik plozacy?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 15:58, 07 lip 2017

asiak napisał(a)
Też zakupiłam w tym roku troszkę seslerii
Fajne zakupki

Mam nadzieję że się przyjmie
Makao_J 16:00, 07 lip 2017

eee_taam napisał(a)

trawa była wysoka ...u mnie wczoraj syn kosił ale tez wysoko ...a własciwie to tylko czubki wyrównywał bo nie rowno porosły ...a sucho jest nadal i mam duzo żółtych placków

PS. zakupy udane ...ładne korzenie ...lupy nie trzeba ..rosliny widac wszystko ok

No u nas trawę zapuścił eM bardzo długą. Skosił na najwyższą opcję bo nie chcę by słońce ją spaliła. Ładnie się zazieleniła po tych dawkach nawozów które eM jej zaserwował i solidne grabienie.
Jeszcze tydzień temu były suche place a teraz tak wygląda. Jesteśmy zadowoleni.
Makao_J 16:02, 07 lip 2017

Zana napisał(a)
Ania, moim zdaniem to ładne sadzonki. Trawnik to masz kurde dywanowy, do pozazdroszczenia

Trawnik jeszcze nigdy nie był taki równomiernie zazieleniony. eM ostro nawozu je sypie. W sumie to i nawóz i saletra bo była baaardzo sucha słoma z niego.
Makao_J 16:04, 07 lip 2017

Zana napisał(a)
A macie dziewczyny doświadczenia ze sklepem "kwietnik", pod inną nazwą "bergenia"? Ania, sorry że tak u Ciebie.

Jak ostatnio szukałam opinii o sklepach internetowych to wiem że dziewczyny polecały ten sklep. Ja zwykle na pierwszy raz żeby sprawdzić to robię zakupy za 100zł z przesyłką. Tak żeby później nie żałować że za dużo kasy lub żeby koszty przesyłki nie były większe niż zakupy bo trochę do dooopy
Makao_J 16:06, 07 lip 2017

Anda napisał(a)
Aniu, zakupy super, bardzo ladnie ukorzenione sadzonki. A to z czerwonymi liscmi to jakis rozchodnik plozacy?

Tak to rozchodnik płożący Firecracker. Mam nadzieję że mi brzegi rabat porośnie bo lubię rozchodniki.
anka_ 16:27, 07 lip 2017

Ładne sadzonki przyszły. Pocieszające dla mnie bo też zamawiałam i czekam na przesyłkę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
iwka 16:27, 07 lip 2017

eee_taam napisał(a)

wiedziałam że kiepsko z nimi...zaryzykowałam świadomie ...nie opłaciło sie ..co potwierdza regułe

Mayla ...bo nazwy nie nalezy ukrywać ..to zwyczajni oszuści ..nic dodać nic ując
ja w tym roku kupiłam u nich molinie i śmiałka i wszystko było ok. Rośliny były ładnie ukorzenione.

Ania, Ty gdzie zamawiałaś ?
asiak 16:31, 07 lip 2017

Aniu, dopiero doczytałam, że kupowałaś w Albamar. Ja u nich zamawiałam już parę razy i jestem zadowolona. Roślinki zawsze porządnie zapakowane. Nie dalej jak przedwczoraj tez dostałam od nich paczkę z zamówionymi roślinkami. I dają rabat na każde następne zakupy 10% od kwoty ostatniego zamówienia
paulina_ns 16:34, 07 lip 2017

Aniu zakupy super u mnie sesleria rośnie na patelni w glinie i daje super radę, sporo nawet podrosla od wiosny