Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

paulina_ns 06:08, 17 lip 2017

Aniu pięknie u Ciebie sesleria przy płytach ślicznie będzie wyglądała. Zauważyłam,że masz posadzone róże przed dereniem nie boisz się,że w przyszłości deren pozre Ci róże? U mnie drugi rok rośnie, a strasznie się rozrosl, widzę,że u Ciebie rośnie taki zwarty u mnie rośnie nieregularnie, jedne gałęzie ma dłuższe drugie krótsze, myślisz,że mogę go teraz przyciąć, czy raczej nie?
Makao_J 11:24, 17 lip 2017

AngelikaX napisał(a)

Świetne połączenie miodzio

Też mi się podoba ale nie wiem czy nachyłek mi przezimuje. A chciałabym.
Makao_J 11:27, 17 lip 2017

anka_ napisał(a)
Aniu przyglądam się zdjęciom twojej seslerii i mam wrażenie, że ona duuużo bardziej limonkowa. Moja w realu (choć zdjęcia tego nie oddają) idzie w niebieski. Tak porównując do kostrzewy sowej i montany to zdecydowanie w stronę tej pierwszej. No cóż, zobaczę co z tego wyrosnie...

Tak, ona jest limonkowa. Z tego co czytam w opisach to taka powinna być.
Może swoją za dobrze nawozisz i dlatego zrobiła się ciemniejsza. To tylko gdybanie bo trawnik jak się mocno nawozi to też robi się prawie czarny.

Nie wiem czy moja sesleria przetrwa. Liczę że jej się uda ale niewiele traw u mnie daje sobie radę. Ponoć seslerie nie potrzebują regularnego podlewania więc liczę że da radę.
anka_ 11:29, 17 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Tak, ona jest limonkowa. Z tego co czytam w opisach to taka powinna być.
Może swoją za dobrze nawozisz i dlatego zrobiła się ciemniejsza. To tylko gdybanie bo trawnik jak się mocno nawozi to też robi się prawie czarny.
Aniu ale ja swoje dopiero kupiłam, w zeszłym tygodniu przyszły. I tak się zastanawiam czy to one, bo zupełnie inne niż te wasze na forum. No, kłos sie zgadza.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Makao_J 11:30, 17 lip 2017

eee_taam napisał(a)
jak długo masz rutewke ? jak ją oceniasz

ja mam od zeszłego roku i ma jeden badyl zaczyna kwitnąc ...ale słabo ja widzę jest taka bardzo delikatna ...powinna miec z 10 badyli zeby ja było widac

Rutewkę kupiłam rok temu. Na razie moja też ma jeden pęd obsypany pąkami. Wygląda na bardzo delikatną ale nie ugięła się wiatrom które ostatnimi czasy nawiedzają nasze tereny więc może nie będzie tak źle.
Wsadziłam ją pomiędzy hortensje by ją pilnowały i podpierały w razie czego. Może w przyszłym roku wypuści więcej pędów.
Jestem typem bardzo cierpliwym i nim całkowicie przekreślę jakąś roślinę to daje jej kilka sezonów.
Poczekaj Justyś trochę. Jeszcze z jeden sezon
Makao_J 11:31, 17 lip 2017

anka_ napisał(a)
Aniu ale ja swoje dopiero kupiłam, w zeszłym tygodniu przyszły. I tak się zastanawiam czy to one, bo zupełnie inne niż te wasze na forum. No, kłos sie zgadza.

A na początku były limonkowe czy od razu takie niebieskie?
Makao_J 11:33, 17 lip 2017

tulucy napisał(a)
Obrażam się na mojego Goethe. Kpiny sobie robi. Ma jeden długi pęd i tyle. Niby na nim sporo pąków, ale co z tego. Już leży pod ciężarem.
Pokażę mu jutro, jak powinien wyglądać
Czosnki w lawendzie mniamuśne

No ja liczyłam że Goethe będzie jeszcze większe. U dziewczyn ma 120 cm szerokości a mój stoi na baczność. A tyle miejsca jej zostawiłam. Rok temu też miała jeden pęd który po zimie ścięłam i z tego pędu wypuściła kolejna 4 pędy. Wnioskuję że jak po zimie zetnę te 4 pędy to w przyszłym roku powinna znacząco powiększyć swoją wielkość.
Makao_J 11:34, 17 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Ania jakieś róże już masz więc możesz w przyszłym roku się spodziewać dużego rozrostu róż. Kupuj róże wielokwiatowe one nadają się do ścięcia i długo trzymają się w wazonie.
Lawenda to chyba wszędzie w tym roku pięknie kwitnie. Co prawda u mnie wymarzła więc musiałam posadzić nową ale tez ładnie kwitnie jutro dam foty.

Na to liczę że w końcu będę miała co wsadzić do wazonu.
Makao_J 11:37, 17 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Aniu pięknie u Ciebie sesleria przy płytach ślicznie będzie wyglądała. Zauważyłam,że masz posadzone róże przed dereniem nie boisz się,że w przyszłości deren pozre Ci róże? U mnie drugi rok rośnie, a strasznie się rozrosl, widzę,że u Ciebie rośnie taki zwarty u mnie rośnie nieregularnie, jedne gałęzie ma dłuższe drugie krótsze, myślisz,że mogę go teraz przyciąć, czy raczej nie?

Ten dereń to Ivory Halo więc one małe krzaczki są. Spoko. Raczej Artemis jego pochłonie jeśli będzie rósł jak u innych

Zwykłe derenie Elegantissima tnę wiosną, nim puszczą liście. Teraz już za późno. Cięłam je dwa sezony i już ładnie się zagęściły więc na jakiś czas odpuszczam.
anka_ 11:46, 17 lip 2017

Makao_J napisał(a)

A na początku były limonkowe czy od razu takie niebieskie?
Aniu przyszły takie 'siwe'. I tak jak są teraz na słonku to mam wrażenie, że straciły trochę tej barwy.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies