Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 19:58, 16 lip 2017

mrokasia napisał(a)

Ale śliczne widoczki!!! Mniam
Ten z dereniem świetny.
A co to za białe kwiatki na tej fotce?

Te białe kwiatki to przetacznik ale nie wiem jaka odmiana. Nawet nie było etykiety że to przetacznik ale dzięki ogrodowisku nie miałam problemu z rozpoznaniem.
Makao_J 19:59, 16 lip 2017

mrokasia napisał(a)

Oooo, sesleria tu bardzo ładnie pasuje. A tę trawę przy płytach będziesz usuwać czy zostawiasz?

A Soul całkiem ładnie się pozbierała .

Cała trawka spod płyt będzie zdjęta. Niektóre rośliny będę musiała przysunąć bliżej płyt. Zrobi się więcej miejsca po środku rabat
BasiaLT 20:13, 16 lip 2017

Aniu te czerwone kwiatki to nachyłek czy rudbekia?
Makao_J 20:57, 16 lip 2017

Basiu to nachyłek Ruby Frost. Nie wiem czy przezimuje ale ładnie by wyglądał w tym miejscu na stałe.
AngelikaX 21:16, 16 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Świetne połączenie miodzio
anka_ 22:25, 16 lip 2017

Aniu przyglądam się zdjęciom twojej seslerii i mam wrażenie, że ona duuużo bardziej limonkowa. Moja w realu (choć zdjęcia tego nie oddają) idzie w niebieski. Tak porównując do kostrzewy sowej i montany to zdecydowanie w stronę tej pierwszej. No cóż, zobaczę co z tego wyrosnie...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
22:37, 16 lip 2017
jak długo masz rutewke ? jak ją oceniasz

ja mam od zeszłego roku i ma jeden badyl zaczyna kwitnąc ...ale słabo ja widzę jest taka bardzo delikatna ...powinna miec z 10 badyli zeby ja było widac
tulucy 23:01, 16 lip 2017

Obrażam się na mojego Goethe. Kpiny sobie robi. Ma jeden długi pęd i tyle. Niby na nim sporo pąków, ale co z tego. Już leży pod ciężarem.
Pokażę mu jutro, jak powinien wyglądać
Czosnki w lawendzie mniamuśne
ElzbietaFranka 00:13, 17 lip 2017

Aniu często na starych filmach angielskich są pokazywane ogrody a w tych ogrodach pani z koszykiem która ścina róże i kładzie w tym koszyku następnie wkłada do wazonu z gracją.

Te piękne bukiety różane w domach angielskich zawsze mi się bardzo podobały.
Kiedyś o tym pisałam na swoim wątku bardzo lubie zasuszać kwiaty co prawda nie wszystkie sie do tego nadają, ale róże jak najbardziej.
Szczególnie w kolorze różowym i łososiowym czerwone też ale ciemnieją.

Mnie dużo brakuje aby tak zbierać róże jak te panie w angielskich ogrodach ale dążę do tego małymi kroczkami. W zeszłym i tym roku troche kupiłam róż więc już w przyszłym roku powinny dobrze kwitnąć to będzie ich coraz więcej w wazonie. Nawet pnące są bardzo piękne bo mają dużo paków.
ElzbietaFranka 00:19, 17 lip 2017

Ania jakieś róże już masz więc możesz w przyszłym roku się spodziewać dużego rozrostu róż. Kupuj róże wielokwiatowe one nadają się do ścięcia i długo trzymają się w wazonie.
Lawenda to chyba wszędzie w tym roku pięknie kwitnie. Co prawda u mnie wymarzła więc musiałam posadzić nową ale tez ładnie kwitnie jutro dam foty.