Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

violka171 21:42, 11 paź 2016

Hosty poprostu zetnij jak piwonie i tyle,nie będą tak raziły w oczy,za to wiosną i całe lato wynagrodzą swym urokiem
hanka_andrus 22:31, 11 paź 2016

Ja ich nawet ścinać nie będę. One po mrozach same się rozwarstwiają i zostają tylko włókienka. Ale rabatę muszę sprzątnąć, bo tam muszę wsadzić czosnki białe 3 szt, i tam były czosnki od zeszłego roku - fiolety, dość wysokie, i kilka tulipanów tam dam, żeby było coś kolorowego od nowego sezonu, Bo trawy przecież zetnę wiosną

I zastanawiam się gdzie ty tę tajemniczość widziałaś u mnie? Chyba w kompostowniku?

Wszystko jak na widelcu.
violka171 22:49, 11 paź 2016

hanka_andrus napisał(a)
Ja ich nawet ścinać nie będę. One po mrozach same się rozwarstwiają i zostają tylko włókienka. Ale rabatę muszę sprzątnąć, bo tam muszę wsadzić czosnki białe 3 szt, i tam były czosnki od zeszłego roku - fiolety, dość wysokie, i kilka tulipanów tam dam, żeby było coś kolorowego od nowego sezonu, Bo trawy przecież zetnę wiosną

I zastanawiam się gdzie ty tę tajemniczość widziałaś u mnie? Chyba w kompostowniku?

Wszystko jak na widelcu.

Haniu Haniu Haniu na jakim widelcu?,ja tego Twojego kompostownika nawet nie pamiętam!
pamiętam gro kolorów że nawet mi wstyd dziś określić co to było,wiem jedno że było przepięknie w każdym zakamarku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
potrafisz zgrać wszystko -SZACUN!!!!!!!!
A I nie zapomnę tego jak w drodze ze swojej działki tak od wyrwałaś floksa dla nas ha ha ,ziemia u Ciebie poprostu bardzo żyzna...
no
sylwia_slomc... 23:18, 11 paź 2016

violka171 napisał(a)
Hosty poprostu zetnij jak piwonie i tyle,nie będą tak raziły w oczy,za to wiosną i całe lato wynagrodzą swym urokiem

Viola hosty i piwonie zostawia się do mrozów bo cudnie się przebarwiają jesienią , hosty na żółto pomarańczowo, a piwonie czerwono
Hostom niektórzy zostawiają liście do wiosny bo robią kołderkę i cieplej korzonkom w zimie.
hanka_andrus 23:20, 11 paź 2016

Miło sie czyta takie słowa, ale zbyt pochlebne sa wg mnie. Ale niech cvi będzie, spierać sie nie będę.

Edenka chce kwitnąć, ale zimno, i nie wiem czy się jeszcze rozwinie. zdjęcie u mnie.
HanaK 23:31, 11 paź 2016

Violu, wpadłam z rewizytą OMG - 1300 tulipanów, podziwiam Wszystkie Trzy tulipanowe specjalistki Zazdroszczę plonów, u nas w tym roku warzywniak w zaniku przez roboty wykończeniowe Wiosną będę wypatrywać szału tulipanowego Sadziłyście je do doniczek i do gruntu ? Wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie posadziłam swoich, leje i leje u nas

violka171 napisał(a)
Wyruszyłysmy na działeczkę posadzić tulipki,myślałam że z dwa dni będę je wysadzać
ale przy takiej pomocy 1300 cebul wysadziłysmy w przeciągu 2 h po części w deszczu

wreszcie miała okazję na żywo zobaczyć swoją Lwią Paszczę

Astry w pełnym rozkwicie
Kindzia 09:57, 12 paź 2016

Zawsze i wszędzie podziwiam sadzących tysiące cebul tulipanów...
violka171 18:15, 12 paź 2016

HanaK napisał(a)
Violu, wpadłam z rewizytą OMG - 1300 tulipanów, podziwiam Wszystkie Trzy tulipanowe specjalistki Zazdroszczę plonów, u nas w tym roku warzywniak w zaniku przez roboty wykończeniowe Wiosną będę wypatrywać szału tulipanowego Sadziłyście je do doniczek i do gruntu ? Wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie posadziłam swoich, leje i leje u nas

tak Halinko w doniczkę i do gruntu,podczas wykopywania będzie łatwiej i nie trzeba cebul szukać ,tą wiedzą podzieliły się koleżanki ogrodowiskowe
ja na szczęście zdążyłam przed opadami ale tak dosłownie na styk
violka171 18:16, 12 paź 2016

Kindzia napisał(a)
Zawsze i wszędzie podziwiam sadzących tysiące cebul tulipanów...

violka171 18:19, 12 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Viola hosty i piwonie zostawia się do mrozów bo cudnie się przebarwiają jesienią , hosty na żółto pomarańczowo, a piwonie czerwono
Hostom niektórzy zostawiają liście do wiosny bo robią kołderkę i cieplej korzonkom w zimie.

W piątek po pasowaniu jedziemy na działeczkę,obadamy czy się przebarwiły na czerwono czy dostały "sraczkowego" koloru
ale pamiętam rok temu że ścinałam je bo nie bardzo były urodziwe-wręcz odstraszały