Ewca, u mnie warzywniak to jak na jesień będzie to luks
Pomidorki pójdą go pojemników, mam tez nasionka od Karoli więc i one też posadzę w pojemniki Na pewno będę zajadać je ze smakiem
Aniu no to nic straconego
Ja mam już jarzębinkę u siebie, kolumnową kupiłam nawet o tym nie wiedząc chyba z 10 lat temu
Teraz będę sadzić Flanrock`a mam ich 5 szt a potem limki
Kasja, w zasadzie to nie bardzo, bo pół dnia byłam u Mamy z Zośką potem wjechałam do domu i za konkretną pracę się nie zabrałam.
Ale nie mówię że nie zrobiłam nic - bo zwymiarowałam sobie miejsce na warzywniak, umyłam brzózki- pieńki od strony północne zielenieją, spaliliśmy z mężem gałęzie po ściętej gruszce i śliwce no i sprawdziłam ile to darni muszę zerwać pod limki. Poszerzam rabatę o 0,8 m na długości 30m więc jest co robić. Będę sobie to dozować
Poza tym plan na ten tydzień to: opielić co się da, ułożyć na nowo linię od podlewania, bo powstają nowe obszary do podlewania i zabrać się za zerwanie darni. To plany tylko dla mnie, drugie tyle z mężem do roboty
Kupiłam sobie liatrę idę dziś ją sadzić,
czy wiecie może czy ona zakwitnie w tym roku czy dopiero w przyszłym?
czytałam że może zakwitnąć ale później, a w latach kolejnych już wcześniej w okolicach lipca. Najwyżej poczekam
Mam zamiar posadzić ją przy jeżówce.