Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 21:03, 01 kwi 2016

Luteczka napisał(a)
Agatko, widzę,że u Ciebie też praca wre, fajnie
O pomidorkach pamiętam
Będą jak znalazł do warzywnika

Ewca, u mnie warzywniak to jak na jesień będzie to luks
Pomidorki pójdą go pojemników, mam tez nasionka od Karoli więc i one też posadzę w pojemniki Na pewno będę zajadać je ze smakiem
Makao_J 08:26, 02 kwi 2016

Strasznie podoba mi się ten pomysł z jarzębinami i hortkami. Ma u siebie jedną jarzębinę więc może jedną hortkę do niej
kasja83 11:21, 02 kwi 2016

Cześć Agatka-co działasz??Macham słonecznie i zmykam na ogródek-ugorek
AgataP 16:47, 02 kwi 2016

Makao_J napisał(a)
Strasznie podoba mi się ten pomysł z jarzębinami i hortkami. Ma u siebie jedną jarzębinę więc może jedną hortkę do niej

Aniu no to nic straconego
Ja mam już jarzębinkę u siebie, kolumnową kupiłam nawet o tym nie wiedząc chyba z 10 lat temu
Teraz będę sadzić Flanrock`a mam ich 5 szt a potem limki

AgataP 17:00, 02 kwi 2016

kasja83 napisał(a)
Cześć Agatka-co działasz??Macham słonecznie i zmykam na ogródek-ugorek

Kasja, w zasadzie to nie bardzo, bo pół dnia byłam u Mamy z Zośką potem wjechałam do domu i za konkretną pracę się nie zabrałam.
Ale nie mówię że nie zrobiłam nic - bo zwymiarowałam sobie miejsce na warzywniak, umyłam brzózki- pieńki od strony północne zielenieją, spaliliśmy z mężem gałęzie po ściętej gruszce i śliwce no i sprawdziłam ile to darni muszę zerwać pod limki. Poszerzam rabatę o 0,8 m na długości 30m więc jest co robić. Będę sobie to dozować
Poza tym plan na ten tydzień to: opielić co się da, ułożyć na nowo linię od podlewania, bo powstają nowe obszary do podlewania i zabrać się za zerwanie darni. To plany tylko dla mnie, drugie tyle z mężem do roboty
kasja83 19:08, 02 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Kasja, w zasadzie to nie bardzo, bo pół dnia byłam u Mamy z Zośką potem wjechałam do domu i za konkretną pracę się nie zabrałam.
Ale nie mówię że nie zrobiłam nic - bo zwymiarowałam sobie miejsce na warzywniak, umyłam brzózki- pieńki od strony północne zielenieją, spaliliśmy z mężem gałęzie po ściętej gruszce i śliwce no i sprawdziłam ile to darni muszę zerwać pod limki. Poszerzam rabatę o 0,8 m na długości 30m więc jest co robić. Będę sobie to dozować
Poza tym plan na ten tydzień to: opielić co się da, ułożyć na nowo linię od podlewania, bo powstają nowe obszary do podlewania i zabrać się za zerwanie darni. To plany tylko dla mnie, drugie tyle z mężem do roboty

No faktycznie nie można tego nazwać NIC NIE ZROBIŁAM. Toż to kupa roboty
AgataP 19:50, 02 kwi 2016

Kupa roboty połaziłam po ogrodzie z miarką i tyle.
Ja to jestem z tych co jak się nie natyrają to uznają dzień za stracony hahah
AgataP 10:27, 03 kwi 2016

Kupiłam sobie liatrę idę dziś ją sadzić,
czy wiecie może czy ona zakwitnie w tym roku czy dopiero w przyszłym?
czytałam że może zakwitnąć ale później, a w latach kolejnych już wcześniej w okolicach lipca. Najwyżej poczekam
Mam zamiar posadzić ją przy jeżówce.
jankosia 10:32, 03 kwi 2016

W tym roku ci zakwitnie Zawsze z cebulek kwitła mi w tym samym roku- co prawda jednym kłosem ale zawsze
AgataP 10:35, 03 kwi 2016

jankosia napisał(a)
W tym roku ci zakwitnie Zawsze z cebulek kwitła mi w tym samym roku- co prawda jednym kłosem ale zawsze

Monika no to dałaś mi nadzieję, 60 cebulek wsadzę w jeżówki.