Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 18:23, 31 mar 2016

Widać też usunięta śliwkę, jeszcze pień został i gałęzie do usunięcia.
W to miejsce o wielkości 4 x3,8 metra roślinki zaczną przychodzić już w kwietniu. Bylinówka będzie pełna W plecy pójdzie chyba jedna z wisienek ozdobnych z trawnika, nie wpisuje mi się w kształt przyszłej rabaty więc tutaj dostanie lokalizację. Oby tylko przetrwała przenosiny

AgataP 18:24, 31 mar 2016

A to rzeczona wisienka jest trochę krzywa, może na bylinówce ją naprostuję, ale poza tym nie będzie widać tam jej pieńka

AgataP 18:28, 31 mar 2016

Wendy79 napisał(a)
Ja też jestem przeciwna pryskaniu. Miejsce pod mój warzywnik też wyglądało koszmarnie. Myślę, że gorzej niż na zdjęciu, które pokazałaś. Jeśli masz czas to przykryj, tylko dobrze, bo u mnie perz nawet pod matą rósł w najlepsze. Z perzem jakoś sobie już powoli radzę, gorzej ze skrzypem i ostem. Ja wybrałam metodę na wymęczenie (tylko nie wiem kto kogo )

Wendy tak zrobię, zbieram kartony, mam ich trochę no i kawałki foli budowlanej też zostały. Przykryję i stopniowo będę działać na małym obszarze, bo na wielkim to w jednym rogu wypielę, a w drugim chwast po pas
Mam maliny do wyrudowania, może kilka posadzę w beczcie bez dna, bo strasznie się rozrastają Chciałam posadzić w odmianie Polana lub Polesie lub oba
AgataP 18:29, 31 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Agato, Ewa ma rację nie pryskaj, bo to straszna trucizna. W końcu po to robisz sobie warzywnik, żeby mieć zdrowe warzywka
Ja też uwielbiam Twoją bylinową

Aniu macie słuszną rację, tak będę robić Mam na to całe lato
A bylinówka będzie większa w tym roku, roślinki małe, ale za 2-3 lata cała będzie taka jak ten fragment
AgataP 18:33, 31 mar 2016

Dla Was dziewczynki, bylinówka której w takiej formie już nie ma

Wendy79 18:35, 31 mar 2016

Kupiłam w tym roku i Polane i Polesie, czekają na miejsce, bo na razie to królestwo chwastów. Mam też jakieś od babci, w tym roku spodziewam się już owoców, bo to 2-letnie... Chyba zmienię nazwę wątku, bo ja tylko o warzywach i owocach
Wendy79 18:41, 31 mar 2016

AgataP napisał(a)
Dla Was dziewczynki, bylinówka której w takiej formie już nie ma

Agata, kocham Twoją bylinówkę! Moje marzenie.Jednak coraz częściej dochodzę do tego, że nie podołam fizycznie, żeby to wszystko samej ogarnąć...
anna_t 18:49, 31 mar 2016

Agata ta dziewczyna co miała róże po 6zl sie nie odzywa a ciepłucha zaproponował w pojemniku po 8zł ale nie ma eden rose. ile chcialas louis odier?
Pluszakowa 19:18, 31 mar 2016

AgataP napisał(a)

No to lecę ze zdjęciami Siatka ma wysokość 140 cm dla zobrazowania sytuacji

Taką lipę to i ja chciałabym mieć. Moja przy twojej to gigant i to jeszcze okaleczony od strony drogi. Czytałam że dobrze znosi cięcie i niektórzy nawet ogławiają.

A w jakim terminie tniesz? Pewnie w marcu.
AgataP 19:38, 31 mar 2016

anna_t napisał(a)
Agata ta dziewczyna co miała róże po 6zl sie nie odzywa a ciepłucha zaproponował w pojemniku po 8zł ale nie ma eden rose. ile chcialas louis odier?

Ja nie chciałam lo bo już mam i to posadzone