Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:20, 21 kwi 2016

jankosia napisał(a)

Nie ma sprawy W zamian pokażesz mi swoją linię kroplującą i wytłumaczysz co i jak ok ?
Pomyliłam się. 2ml było na litr. Bo ja cholera przed pryskaniem odmierzyłam środka na duży opryskiwacz, wlałam do niego wodę i okazało się że cholera jasna znowu rączkę szlag trafił i przecieka (nowa rączka z zeszłego roku). I tak jak miałam zapisane proporcje na karteczce tak wlałam do małego opryskiwacza ręcznego. O innych nawozach pamiętałam żeby zmniejszyć a przy żelazie zapomniałam i miałam potem stres. Ale żyją a Bogdzia pusze że jej emuś też wlał więcej i nic się nie stało No, ale nawet przy tych 20tu mililitrach to i tak dużo za dużo dla mnie więc się mogę podzielić Trawnika takim żelazem nie traktuję bo używam fajnego nawozu z dodatkową dawką tego pierwiastka i zwłaszcza teraz na wiosnę widać jak on fajnie działa Nie mogę się napatrzeć na moją trawkę Oczywiście tylko tam gdzie ją mam

Do piątku

Monika, super Linię wyjaśnię, nie ma sprawy, muszę dokupić resztę elementów i będę rozwijać dalej A trawnik u mnie to koszmar, na jesieni zrobię porządną wertykulację, dosypię wywrotkę ziemi, wyrównam i zrobię dosiewkę. Nawet nie myślę o zakładaniu nowego bo mnie aż telepie, przy psie, kocie i dwójce dzieci miałabym niezły hardcore
AgataP 09:21, 21 kwi 2016

kasja83 napisał(a)
Zaglądam i macham na dobranoc

zaraz zajrzę do Ciebie, wciąż i nieustannie i bez końca podobają mi się krawężniki w ścieżce, o grabach nie wspomnę
AgataP 09:22, 21 kwi 2016

anna_t napisał(a)

biorę kochana jesteś

no wiem
AgataP 09:29, 21 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
Tytan pracy z Ciebie, ślicznie wszystko rośnie, parka zwierzaków też pocieszna
Z tymi taczkami pełnymi żwiru to uważaj, bo teraz wydaje się że na wszystko jest siła ale potem w kościach to się odezwie, u mnie właśnie się już odzywa A też taka byłam, wszystko sama, jeszcze teraz taka jestem, a potem cierpię. Chłopa przyzwyczaić trzeba do ciężkich prac, od samego początku,

Mirko ja wiem, że chłop ma siły za konia, przynajmniej powinien mieć. Ale musimy się podzielić, ja przewiozłam żwir, jeszcze drugie tyle na mnie czeka, a on układał podkłady i będzie jeszcze układał płyty chodnikowe. Więc ja chociaż tak mogę pomóc. Teraz dwa dni odpoczywałam, a dziś działam w ogródku.
Dokończę ściąganie darni przy kasztanowcu i pomyślę nad rozłożeniem linii nawadniającej pod graby i hortki. Jak się grabiszcza przyjmą to im linie zabiorę, niech sobie radzą same, pewnie już od przyszłego roku.

Mirka ja wciąż myślę gdzie posadzić lykkefund
jankosia 09:37, 21 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Monika, super Linię wyjaśnię, nie ma sprawy, muszę dokupić resztę elementów i będę rozwijać dalej A trawnik u mnie to koszmar, na jesieni zrobię porządną wertykulację, dosypię wywrotkę ziemi, wyrównam i zrobię dosiewkę. Nawet nie myślę o zakładaniu nowego bo mnie aż telepie, przy psie, kocie i dwójce dzieci miałabym niezły hardcore

Haha, mam owczarka niemieckiego, dwa koty i córkę
AgataP 10:00, 21 kwi 2016

jankosia napisał(a)

Haha, mam owczarka niemieckiego, dwa koty i córkę

No i to też wystarczy, już widzę doły psa, kupki kota i przekopane łopatką pół trawnika przez córkę, a jak by jeszcze zakopała zabawkę suki w ziemi to i glebogryzarka by nie była potrzebna...
mirkaka 16:39, 21 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Mirko ja wiem, że chłop ma siły za konia, przynajmniej powinien mieć. Ale musimy się podzielić, ja przewiozłam żwir, jeszcze drugie tyle na mnie czeka, a on układał podkłady i będzie jeszcze układał płyty chodnikowe. Więc ja chociaż tak mogę pomóc. Teraz dwa dni odpoczywałam, a dziś działam w ogródku.
Dokończę ściąganie darni przy kasztanowcu i pomyślę nad rozłożeniem linii nawadniającej pod graby i hortki. Jak się grabiszcza przyjmą to im linie zabiorę, niech sobie radzą same, pewnie już od przyszłego roku.

Mirka ja wciąż myślę gdzie posadzić lykkefund

Muszę Ci wstawić jej zdjęcie Jaka piękna jest już. U mnie oczywiście.
AgataP 18:55, 21 kwi 2016

mirkaka napisał(a)

Muszę Ci wstawić jej zdjęcie Jaka piękna jest już. U mnie oczywiście.
,

Zrób tak, to dopiero będzie motywacja.
Nikita 20:06, 21 kwi 2016

Agata, doczytałam u Caroli że w sobotę jedziesz po bukszpany. Czy to są te bukszpany z pod Zd.W. po 15 zł?
Jak będą fajnie wyglądały to byś mi kupiła 3 szt (wybierz jak największe kulki) i u Caroli się rozliczymy.
Buziaki, do zobaczenia w sobotę.
AgataP 20:16, 21 kwi 2016

Nikita napisał(a)
Agata, doczytałam u Caroli że w sobotę jedziesz po bukszpany. Czy to są te bukszpany z pod Zd.W. po 15 zł?
Jak będą fajnie wyglądały to byś mi kupiła 3 szt (wybierz jak największe kulki) i u Caroli się rozliczymy.
Buziaki, do zobaczenia w sobotę.

No jadę, jak będą ładne to biorę podobno mają od 25 do 30 cm.
Dawaj na priv numer telefonu, wyślę Ci zdjęcia i zdecydujesz sama
Do Karoli wjadę, no chyba że Was jeszcze nie będzie. Ja jadę na 13-14 do gościa. Buziaki