Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:48, 13 maj 2016

ren133 napisał(a)
Agata Jak nie ma dużo młodych przyrostów to tnij Ja wszystkie świeżo posadzone kulki już ciachałam w tym tygodniu

Kurna dobra, na dniach ciacham
AgataP 09:51, 13 maj 2016

tulucy napisał(a)
Te moje będą na siatce szły od ogrodzenia. Za nią mam lewa stronę muru sąsiadów, więc powinno się komponować fajnie - mur z czerwonego klinkieru, jak rośliny zasłonią, to ta lewa strona nie będzie się tak rzucać w oczy. A może dosadzę tam do towarzystwa jakiś ciemny powojnik? Tak kontrastowo bordowy jakiś mógłby być albo fiolet? Poguglałam i pasują mi tak ku chwale narodowe same Monte Cassino, Warszawska Nike i Westerplatte albo Gen. Sikorski.

My jesteśmy na etapie przenoszenia sypialni z góry na dół, w trskcie składania szaf. Ubrania mam wszędzie i nie wiem gdzie co jest. Dziś szukałam konkretnych spodni i niestety musiałam założyć inne taki bałagan, że nawet mi się nie chce sprzątać

Witaj w klubie, co najmniej dwa dni na generalne sprzątanie, o oknach nie wspomnę, po wysypaniu klińca nic przez nie nie widać. Nie ruszam nic, bo w sobotę zagęszczarką mąż będzie działał, elewacja to kompletnie do mycia się nadaje. Kurna czy ja mam tylko takie wrażenie, że tej roboty to nie ubywa?
Makao_J 10:11, 13 maj 2016

A ja to jestem ciekawa czy z każdego bukszpanu da radę zrobić kulki. Znalazłam takie spore po 20 zł ale kulki nie przypominają i zastanawiam się czy jak zaczęłabym je formować to utrzymają formę czy raczej pójdą w pion.
tulucy 11:28, 13 maj 2016

AgataP napisał(a)

Witaj w klubie, co najmniej dwa dni na generalne sprzątanie, o oknach nie wspomnę, po wysypaniu klińca nic przez nie nie widać. Nie ruszam nic, bo w sobotę zagęszczarką mąż będzie działał, elewacja to kompletnie do mycia się nadaje. Kurna czy ja mam tylko takie wrażenie, że tej roboty to nie ubywa?

Wg mnie, to im więcej robię, to tym więcej mam do zrobienia - ciągle coś nowego wyskakuje
Margarete 11:41, 13 maj 2016

AgataP napisał(a)
Wieczorne zdjęcia cała gama zieleni

Zielen majowa najpiekniejsza, taka nasycona....
AnnaCh 12:16, 13 maj 2016

Margarete napisał(a)
Zielen majowa najpiekniejsza, taka nasycona....
Oj tak, tak, zgadzam się w pełnej rozciągłości
Uwielbiam maj
AgataP 13:39, 13 maj 2016

Makao_J napisał(a)
A ja to jestem ciekawa czy z każdego bukszpanu da radę zrobić kulki. Znalazłam takie spore po 20 zł ale kulki nie przypominają i zastanawiam się czy jak zaczęłabym je formować to utrzymają formę czy raczej pójdą w pion.

Aniu moje mają różne kształty, formować zamierzam w kule, sama wiesz w jakie formy można z nich stworzyć Jeśli masz ochotę na kule to ciachaj w kule, za 2-3 lata będziemy mieć piękne i duże
AgataP 13:42, 13 maj 2016

tulucy napisał(a)

Wg mnie, to im więcej robię, to tym więcej mam do zrobienia - ciągle coś nowego wyskakuje

Nie wiem jak to jest, ale masz w zupełności rację.
AgataP 13:46, 13 maj 2016

Tak dziewczyny piękne kolory, a zapachy?

Lilak tak pachnie, że wychodząc z domu już go czuję, a idąc do domku gospodarczego wita mnie cały łan konwalii. Zaczynają kwitnąć i pachną już cudnie na odległość.

Dziś kończę moją rozbudowaną linię do podlewania, nawet zostawiam dwa dojścia na przyszłoroczną różankę, skończę tam nasadzenia to wczesną wiosną ułożę linie kroplującą. W tym roku muszę popracować nad ziemią tam i roślinkami.

Jeszcze muszę kupić nowe złączki by nie było że coś nie pasuje lub stare ciekną. Oj niby nic, a jest co robić. Ręce bolą od wciskania kolanek i złączek, dobijam już młotkiem gumowym.

Jak skończę umieszczę zdjecia

Ugotowałam też cały gar barszczu białego, by jutro nie męczono mnie już z obiadem Mam co robić a i tort dla Zośki jeszcze ufff

elmagra 15:47, 13 maj 2016

A mnie dziś coś rozkłada. Tak się nagadalam w pracy ze gardło to masakra. Do tego w kościach łamie. A już zaś miałam podjechać do szkółki. No ja też jeszcze tort na niedzielę muszę zrobić.