Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 08:56, 10 cze 2016

Wendy79 napisał(a)
A mi się tam Mordor bardzo podoba, widzę w nim duże możliwości i nie wątpię, że je świetnie wykorzystasz. Z radością donoszę, że dzisiaj z M. odnaleźliśmy na dwóch sadzonkach leszczyn od Ciebie nowe listki

Leszczyny rosną szybko, przycinane będą miały bardziej bordowy kolor, bo takie są młode przyrosty. Potem łapią trochę zieleniny
Najważniejsze że się przyjęły, bo jak coś to bym szukała kolejnych.
Jak paprocie? jak coś to wiesz, na jesieni kolejna dostawa może iść

A Mordor, mam już plan na niego
AgataP 08:58, 10 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
O kurcze, a ja dziś swój Mordor ogarniałam Ale mój w porównaniu do Twojego, to pikuś

Oj Ania, damy radę. Poza tym wiesz, czasami mały Mordor może bardziej wykończyć od wielkiego hahaha jak z dziećmi
AgataP 08:59, 10 cze 2016

jolanka napisał(a)
Ale jak ten Mordor zakwitnie, to moze robić za bylinówkę

Ale poważnie, nie zazdroszczę, ja walczyłam z chwastami dwa lata, wredne to i próbuje zawsze wracać

Jolanka masz absolutną rację, dlatego będę walczyć zaciekle tak bardzo, by na jesieni był już tam warzywnik oczywiście pusty przygotowany pod wiosenne nasadzenia Może owocnik mi się uda zapełnić
jankosia 09:00, 10 cze 2016

AgataP napisał(a)

Monika miałam 5 orzechów, został 1
Wcześniej nie narzekałam rosła pod nimi trawa, jeśli była koszona to wygląd miała dobry. Obecnie bezpośrednio pod tym ostatnim nic nie rośnie w obrębie pnia. Dalej trochę od niego rosną konwalie, funkia i paprocie, mają cień jeszcze od śliwy purpurowej, ale wszystko nad jego korzeniami. Nigdy tam nie podlewałam, nie wrzucałam kompostu, wszystko skazane na siebie a i tak rośnie jak na drożdżach. Jak będziesz chciała to mogę Ci zrobić zdjęcia poglądowe

Poproszę ładnie O paprociach co chwilę czytam że juglon w ogóle na nie działa a ty tylko potwierdzasz Szukam jakiejś trawki ale wygląda na to że tylko seslerie dadzą radę w takich warunkach
AgataP 09:00, 10 cze 2016

tulucy napisał(a)
Taaaa, u Ciebie to nawet chwasty malowniczo wyglądają

Lucy to hasło chyba sobie ciepnę nad wejściem do ogrodu Buziaki
Idę znowu na róże do Ciebie
AgataP 09:06, 10 cze 2016

Monika mówisz - masz. Co się będę produkować, na zdjęciach widzisz najlepiej.
AgataP 09:08, 10 cze 2016

Monika tylko weź pod uwagę liście jesienią, jak nie zgrabisz to będą gniły na seslerii, nie wiem czy ona to wytrzyma.
jankosia 09:21, 10 cze 2016

Kurdę, rosną ale w jego cieniu a nie obrębie korzeni raczej. Ciężka sprawa... Wrrr...
Założenie jest takie że liście będą wygrabiane a pod drzewem może być normalnie nawadnianie. Paprocie są sprawdzone przez wielu tylko wizualnie niespecjalnie mi będą pasowały. A ty nie wiesz kto jeszcze na forum ma dużego orzecha włoskiego? Wiem że Renia, ale ona nic pod nim nie ma. Widziałam u niej jedną różę ale to za krótko rośnie żeby coś powiedzieć więcej
Wendy79 09:44, 10 cze 2016

AgataP napisał(a)

Jak paprocie? jak coś to wiesz, na jesieni kolejna dostawa może iść

Większość ma już ładne liście. Chyba tylko piwonia się nie przyjęła.
popcorn 11:15, 10 cze 2016

mordor masakra, współczuję
reszta cud miód
mordor dostanie się w Twoje łapki i też będzie cud miód