Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Margarete 17:02, 12 lip 2016

Wrzucam na pamiatkę ze spotkania u Nikity
Pszczelarnia 17:10, 12 lip 2016

Myślę jeszcze dodatkowo o tej białej ścianie domu? Czy nie powinno być jakiegoś drzewa po prawej tuż przy tym niższym domu, żeby przełamało widok na dom z warzywnika.
Żywopłot, na pewno uporządkuje i odgrodzi w sposób formalny.
Czy pergola z różami będzie równo na linii żywopłotu ?

A jak świdośliwa będzie brudzić auta?
ZieloneWrota 17:18, 12 lip 2016

Kochana twój zamysł jest oryginalny, śliwy będą nie dość że ładnie się prezentowały to jeszcze owoce do konsumpcji, jak napiszesz o jakie odmiany ci chodzi to może ja popytam u siebie?, ile będzie koryt z drewna na warzywnik?, a i jeszcze jedno jaki kolor mają te naparstnice? .
AgataP 20:14, 12 lip 2016

No to projekt większej powierzchni Nie jest może w skali ale nie mam sił na pomiary
Ścieżki za domem jeszcze nie ma, tak jak i trejaży dla róż, ale w planach na przyszły rok są . Na wejściu do warzywnika furtka.

Spojrzenie z domu w stronę gdzie biegnie ścieżka do warzywnika, za rowerami, tam gdzie składowisko będzie główne wejście.

Na przeciw wejścia do warzywnika na ścianie domku gospodarczego jest moje miejsce, jeszcze do ogarnięcia

Tutaj widać początki różanki i jej plecy -śliwę, gruszę, hortensję.
Tam gdzie stoi kosz, będzie biegła ścieżka w stronę warzywnika.

AgataP 20:27, 12 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Myślę jeszcze dodatkowo o tej białej ścianie domu? Czy nie powinno być jakiegoś drzewa po prawej tuż przy tym niższym domu, żeby przełamało widok na dom z warzywnika.
Żywopłot, na pewno uporządkuje i odgrodzi w sposób formalny.
Czy pergola z różami będzie równo na linii żywopłotu ?

A jak świdośliwa będzie brudzić auta?

Ewo wstawiłam odręczne i proste rysunki tego co zaplanowałam.

A odpowiadając na pytanie o to drzewko by zasłoniło domek gosp. odpowiadam - chciałabym taką pergolę na wejściem do warzywnika, jak u Ciebie taką duuużą na pachnącego ramblera, sądzę że wystarczająco przesłoni domek z warzywnika
ewentualny szpaler świdośliw, jak spojrzysz na rysunek, nie będzie w jednej linii, drzewa nie pozwalają - grusza i ulena. Będą przycięte ale wycięte na pewno nie Sądzę że nie będzie dysonansu.
Dla świdośliw mogę wygospodarować sporo miejsca, tam jest jakieś 6 metrów długości na 1,5-2 szerokości. W razie czego sekator jest
Więc zabieram się za lekturę którą mi podesłałaś
AgataP 20:40, 12 lip 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Kochana twój zamysł jest oryginalny, śliwy będą nie dość że ładnie się prezentowały to jeszcze owoce do konsumpcji, jak napiszesz o jakie odmiany ci chodzi to może ja popytam u siebie?, ile będzie koryt z drewna na warzywnik?, a i jeszcze jedno jaki kolor mają te naparstnice? .

Agata, zaraz zabieram się do czytania odnośnie odmian, ale widzę że ciężko coś dostać.
Plan warzywnika powstanie jak tylko usunięta zostanie śliwa, wtedy rozłożę włókninę i rozrysuję plan.
Dziś rozwoziłam piach który został jeszcze po zakopaniu oczyszczalni, mąż wbił mi dechy przy siatce, by zapobiec osuwaniu terenu. Do końca tygodnia może uda mi się rozplantować cały teren.
ZieloneWrota 20:49, 12 lip 2016

AgataP napisał(a)

Agata, zaraz zabieram się do czytania odnośnie odmian, ale widzę że ciężko coś dostać.
Plan warzywnika powstanie jak tylko usunięta zostanie śliwa, wtedy rozłożę włókninę i rozrysuję plan.
Dziś rozwoziłam piach który został jeszcze po zakopaniu oczyszczalni, mąż wbił mi dechy przy siatce, by zapobiec osuwaniu terenu. Do końca tygodnia może uda mi się rozplantować cały teren.

Ach ty moja robotnico, jak już ogarniesz to wrzuć chętnie podejrzę, Aguś podaj proszę kolory tych nasturcji jak pamiętasz .
AgataP 21:03, 12 lip 2016

ZieloneWrota napisał(a)

Ach ty moja robotnico, jak już ogarniesz to wrzuć chętnie podejrzę, Aguś podaj proszę kolory tych nasturcji jak pamiętasz .

Aga różowe i białe - naparstnice
nawigatorka 22:35, 12 lip 2016

Trafilam od Pszczolki.kiedy w tym roku kupiłam swidosliwy lamarca bezodmianowe,ktore rosna u mnie jako drzewa wielopniowe,uslyszalam wlasnie w szkolce,ze najczesciej kupowane sa na zywoploty wlasnie wg mnie owoce ma bardzo smaczne.delikatne,niekwasne,podobne do borowki bardzo.
tulucy 22:40, 12 lip 2016

Mnie się podobuje to, co wymyślasz
I to co pokazujesz też