Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 08:49, 30 sie 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

I masz rację.
Jeśli chce się mieć dobrze zagęszczony od dołu, to niestety przez pierwsze dwa lata trzeba go dość mocno przycinać. W przeciwnym razie wystrzeli w górę i będzie miał łysy dół. Mój w czwartym roku ma ok. 1,2 m.

Gruszeczko i tego się będę trzymać
AgataP 08:56, 30 sie 2016

Moniq napisał(a)

Agata super wyglada daszek.
Ja na mój nie cięłam na pasy tylko przeszywałam tunele, do których wkładałm rurki aluminiowe.

wiem, już napisałam że nie ciachałam, tylko też tuneliki były
AgataP 08:57, 30 sie 2016

kasja83 napisał(a)
Wow Agata-świetne to zadaszenie!Zazdraszczam!

dzięki, buźka
AgataP 09:03, 30 sie 2016

Cytuję, bo pamięć zawodna

Mieszanka do traw wg przepisu Toszki:
Kora,ziemia rodzima,dobra ziemia z worka, obornik, piasek. Wszystko wymieszać w teczce lub wiadrze i sypać do dołka pod trawy.
Konieczki 09:20, 30 sie 2016

Aga

A co z deszczem? Nie bedzie ci sie zbierał w tych fałdach? czy będzie naciągnięty na glanc. Sorrki ze pytam bo drąże temat. Wiesz trzy lata temu pergodente mi wycenili na 65tyś zł siadła jak zobaczyłam wycenę
AgataP 09:53, 30 sie 2016

Konieczki napisał(a)
Aga

A co z deszczem? Nie bedzie ci sie zbierał w tych fałdach? czy będzie naciągnięty na glanc. Sorrki ze pytam bo drąże temat. Wiesz trzy lata temu pergodente mi wycenili na 65tyś zł siadła jak zobaczyłam wycenę

Mamy zrobiony spadek zadaszenia na "zewnątrz", rurki się trochę uginają i to może być problemem, najwyżej będziemy je usztywniać... wszystko wyjdzie z czasem.
Deszczu jeszcze nie przeżyliśmy, a jak będzie ulewnie przez kilka dni to zwiniemy i już.
Wszystko wyjdzie pewnie w przyszłym roku, bo w tym to już za długo nie powisi

Twoja cena powalająca, dlatego pomimo mankamentów jestem zadowolona, nawet jeśli będę zwijać i rozwijać ręcznie Konstrukcja, zadaszenie, deski na podłogę, palety na meble, gąbki, materiał i wszelkie ustrojstwa typu wózki, rurki, wkręty, farby, impregnaty itd co jeszcze nie pamiętam liczę, że w 10 tys powinnam się zmieścić W tym roku zrobiona połowa, gąbki czekają, pokrowce będę szyła zimą, palety na wiosnę i drewno na taras też już wiosną.
Ale cieszę się ogromnie, weekend można było cały dzień spędzić na tarasie... cudownie. Jeszcze jak dojdą meble z palet będzie mega wygodnie
Moniq 11:44, 30 sie 2016

AgataP napisał(a)

wiem, już napisałam że nie ciachałam, tylko też tuneliki były

Sorki, nie doczytalam
Makao_J 11:52, 30 sie 2016

Boziuniu kochany. Ty to złota rączka jesteś. Wyszło Ci super. Ja w życiu nie podjęłabym się nawet próby uszycia czegoś takiego choć firany w domu u siebie wszystkie poszyłam sama.
Ciekawi mnie materiał. Gdzie go znalazłaś? Czy to taki plandekowy?
jolanka 13:01, 30 sie 2016

Ale Ci zazdroszczę, ja na tarasie mogę siedzieć gdzieś do 13-14 - przynajmniej na jego części - później patelnia do wieczora. Mieliśmy coś robić w tym roku ale nie wyszlo - wiosno przyjdź
Możesz zmieniać zawód - zamówienia z O. murowane
AgataP 18:16, 30 sie 2016

Makao_J napisał(a)
Boziuniu kochany. Ty to złota rączka jesteś. Wyszło Ci super. Ja w życiu nie podjęłabym się nawet próby uszycia czegoś takiego choć firany w domu u siebie wszystkie poszyłam sama.
Ciekawi mnie materiał. Gdzie go znalazłaś? Czy to taki plandekowy?

Aniu, materiał to kodura, z jednej strony jest lekko podgumowany... taki jest właśnie plandekowy, na plecaki, torby
wszystko na All...o