Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Wendy79 22:47, 29 sie 2016

AgataP napisał(a)

Cudnie, moje marzenie. Śmiem podejrzewać, że masz coś jednak wspólnego z szyciem
Monka 22:55, 29 sie 2016

AgataP napisał(a)

Najtrudniej było manewrować przy tej płachcie, dodatkowo to kodura więc jedna warstwa jest niejako podgumowana więc "tępa" do szycia.
Musiałam zakładać specjalną stopkę z dodatkowym transportem górnym inaczej walnęłabym to po pierwszym metrze.
A przepis na płachtę ? łączysz materiał ze sobą pasami, u mnie było to szerokość materiału 1,5 m, pasy długie jak przycięte rurki czyli prawie 4 metry. Potem wyliczasz co ile chcesz mieć szelki na rurki i szyjesz szelki. Koniec kropka. Proste jak budowa cepa hahah
Najtrudniej dokonać dobrych wyliczeń, dlatego ja musiałam doszywać jeszcze jeden pas bo się myknęliśmy

Masz zdjęcia tak chyba będzie najlepiej zobaczyć

No nie wiem czy to takie proste jak budowa cepa
Gruszka_na_w... 23:33, 29 sie 2016

AgataP napisał(a)

Aniu zależy jakie warunki, jak cięty... ja mu daję 5 lat na to by mnie zachwycił

I masz rację.
Jeśli chce się mieć dobrze zagęszczony od dołu, to niestety przez pierwsze dwa lata trzeba go dość mocno przycinać. W przeciwnym razie wystrzeli w górę i będzie miał łysy dół. Mój w czwartym roku ma ok. 1,2 m.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
kasja83 07:56, 30 sie 2016

Wow Agata-świetne to zadaszenie!Zazdraszczam!
AgataP 08:43, 30 sie 2016

tulucy napisał(a)
Agata a czemu szelki? Nie dało rady tunelu dla rurek doszywać na jwdnym kawale materiału, bez cięcia na pasy? Czy ciężko szyć, czy źle się układa? Ja szyjąca, to może kiedyś bym m namówiła

Luśka masz rację, źle to ujęłam - tuneliki na rurki, widać na zdjęciach
Moniq 08:43, 30 sie 2016

tulucy napisał(a)
Agata a czemu szelki? Nie dało rady tunelu dla rurek doszywać na jwdnym kawale materiału, bez cięcia na pasy? Czy ciężko szyć, czy źle się układa? Ja szyjąca, to może kiedyś bym m namówiła

Agata super wyglada daszek.
Ja na mój nie cięłam na pasy tylko przeszywałam tunele, do których wkładałm rurki aluminiowe.
AgataP 08:46, 30 sie 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Ale zdolniacha , również myślałam żeś już gotowca zakupiła , ale ja wiem że to nie w twoim stylu bogini, buziaki

Gotowców nie ma, można tylko zamówić uszycie ale wiesz kasa kasa kasa... poza tym bardziej cieszy coś co się wykonało samemu

Widziałam podróż kolejną, świetnie że nie siedzicie w miejscu. Buźka
AgataP 08:47, 30 sie 2016

AnnaCh napisał(a)
Wow, Agata, super wyszło zdolniacho Ja nie posiadam zdolności krawieckich zupełnie, bez szans u mnie na takie szycie

Aniu wszystkiego się można nauczyć, ja z wykształcenia geograf i logistyk
AgataP 08:48, 30 sie 2016

Wendy79 napisał(a)

Cudnie, moje marzenie. Śmiem podejrzewać, że masz coś jednak wspólnego z szyciem

AgataP 08:48, 30 sie 2016

Monka napisał(a)

No nie wiem czy to takie proste jak budowa cepa

Prostsze niż myślisz