Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 16:12, 17 lut 2016

Gocha napisał(a)
Agatko czy mogłabyś mi zdradzić gdzie kupowałaś arcydzięgla purpurowego- jest przecudny a ja się nigdy na niego nie natknęłam w szkółkach.

A proszę

http://kwietnik.com.pl/pl/p/arcydziegiel-ozdobny-lac.-Angelica-gigas-kod-1549/6405
AgataP 16:32, 17 lut 2016

Gosiu, widziałam masz u siebie Trzcinnika... ja mam Karl Foerster, sadzony w tamtym roku. Powiedz mi też masz w tej odmianie czy w innej i jak rośnie.
Ja posadziłam go jako tło dla jeżówek w liczbie 7 sz Ciekawa jestem go w tym roku...
margaretka3 17:21, 17 lut 2016

AgataP napisał(a)

A zobacz te

https://pl.pinterest.com/pin/370984088034230644/

https://pl.pinterest.com/pin/370984088034064432/

https://pl.pinterest.com/pin/370984088033960817/

https://pl.pinterest.com/pin/370984088033906776/

Taaak, katuj mnie jeszcze
Jutro prześlę Ci te ode mnie

Co do sklepu, w którym kupiłaś, mam nadzieję, że coś porządnego Ci przyślą, bo niektóre dziewczyny bardzo narzekały na ten sklep.
AgataP 17:25, 17 lut 2016

A no widzisz liczę, że będzie dobrze... lub zaraz do nich napiszę, że liczę iż zostanę potraktowana uczciwie
AgataP 17:29, 17 lut 2016

Inne rośliny zamówiłam od podstolecmarek i ze szkółki i-sztorm... zobaczymy.
Nie omieszkam i ja wyrazić opinii o każdym sprzedającym.
AgataP 18:45, 17 lut 2016

No i zobacz jak napisałam do szkółki, od razu się odezwali czemu nie pochlebne opinie są na ich temat. Więc wygarnęłam sprawę bdan z 2015 roku.
Zobaczymy czy to przełoży się na jakość sadzonek i odpowiednią dostawę.
Gocha 20:35, 17 lut 2016

AgataP napisał(a)
Gosiu, widziałam masz u siebie Trzcinnika... ja mam Karl Foerster, sadzony w tamtym roku. Powiedz mi też masz w tej odmianie czy w innej i jak rośnie.
Ja posadziłam go jako tło dla jeżówek w liczbie 7 sz Ciekawa jestem go w tym roku...

Agatko dziękuję za namiary. Mam trzcinnik ale zupełnie nie wiem jaki bo mam go od bardzo dawna i nie zwracałam wtedy uwagi na odmiany. Ale chyba nie jest to ta odmiana bo mój ma liście zielono białe. Mój rośnie super tylko trzeba go najwcześniej przycinać na wiosne bo szybko startuje. szybko się powiększa kępa, łatwo się przyjmuje po dzieleniu.Kwitnie na delikatny róż i później jak kłosy są już suche też jest ładny. U mnie jest róża na ich tle i cudnie wygląda.
Czytam że zamawiałaś coś u PodstolecMarek- ja u niego zamawiałam w tamtym roku i niestety nie bardzo byłam zadowolona ponieważ wszystko było z gołym korzeniem i niestety były to strasznie małe sadzonki. Np. ciemierniki to może zakwitną za kilka lat i jeden mi zgnił i jedna hosta padła i mak. Mimo tego że w ten sam dzień w który dostałam posadziłam wszystko do doniczek. Wprawdzie podobno chociaż zgodne odmianowo są od niego rośliny- tak pisali na forum. Pokazywałam fotki tych roślin- jak znajdę to Ci dam link
Krys 20:49, 17 lut 2016

Wow Agata przeczytalam caly watek,ale dalas czadu no troche jakbym siebie widzala tylko ja duzo starsza ogrom pracy i efekt super ale u mnie jeszcze efektu nie ma chyba jestem ostatnia meldujaca sie z grupy łodzkiej dalam ciala z kompostem bo dopiero teraz do Twojego watku dotarlam witam i ciesze sie na przyszle spotkania
Madzenka 21:03, 17 lut 2016

Tworzy się kolejna bylinowka!
AgataP 09:39, 18 lut 2016

Gocha napisał(a)

Agatko dziękuję za namiary. Mam trzcinnik ale zupełnie nie wiem jaki bo mam go od bardzo dawna i nie zwracałam wtedy uwagi na odmiany. Ale chyba nie jest to ta odmiana bo mój ma liście zielono białe. Mój rośnie super tylko trzeba go najwcześniej przycinać na wiosne bo szybko startuje. szybko się powiększa kępa, łatwo się przyjmuje po dzieleniu.Kwitnie na delikatny róż i później jak kłosy są już suche też jest ładny. U mnie jest róża na ich tle i cudnie wygląda.
Czytam że zamawiałaś coś u PodstolecMarek- ja u niego zamawiałam w tamtym roku i niestety nie bardzo byłam zadowolona ponieważ wszystko było z gołym korzeniem i niestety były to strasznie małe sadzonki. Np. ciemierniki to może zakwitną za kilka lat i jeden mi zgnił i jedna hosta padła i mak. Mimo tego że w ten sam dzień w który dostałam posadziłam wszystko do doniczek. Wprawdzie podobno chociaż zgodne odmianowo są od niego rośliny- tak pisali na forum. Pokazywałam fotki tych roślin- jak znajdę to Ci dam link

Gosiu w takim razie masz Overdama jeśli chodzi o trzcinnika. Ja też go kupiłam, od razu podzieliłam na pół i posadziłam przy różach Artemis. W tym roku zobaczymy czy da radę.
Jeśli chodzi o sadzonki to poczekamy, zobaczymy. Liczę się z tym, że sadzonki są małe i z gołym gorzeniem, bo tak było na aukcji no i cena też o tym świadczyła. Ale wiem też, ze np rdesty i kłosowce szybko przyrastają.
Poza tym mamy czas Gosiu, nic na siłę. Jak będą chciały to urosną szybko, jak nie to zastąpię czymś innym. Tyle pięknych bylin