Gosia, będziemy miały. Powoli, powoli wszystko znajdzie swoje miejsce.
czekają nas jeszcze dziesiątki przesadzeń, mnożenie roślin na potęgę ale w końcu będzie tak jak sobie wymarzyłyśmy
Edyta, w tym roku chciałam pierwszy raz jechać do Florini, to na Okólnej szkółka. Maja tez byliny. Jak zobaczę jakość to zdam relację. No chyba że to jest szkółka gdzie Ty jeździsz.
Kupowałam też pod Konstantynowem "Ogrody Zofii", ale tam iglaków dużo, hortensje i traw trochę.
A jak pojechałam do Tracza to przeżyłam szok - taka bida z nędzą. Wszystko przewrócone, zasuszone, zaniedbane. Więcej tam nie pojadę.
Okazjonalnie kupuję u Skrzydlewskiej, na Marmurowej ma niby ogrodniczy i czasami na wyprzedaży upoluję coś fajnego.
OLX od osób prywatnych. Sama byłam w szoku jak pięknie zabezpieczone rośliny otrzymałam w cenie o wiele niższej niż w sieci.
No i tam gdzie kupuję trawy od A.Surowińskiej mają też bylinki. W tym roku zobaczę co mają dokładnie bo w roku ubiegłym dopiero się urządzali.
Ale widziałam masę rozchodników, a sama kupiłam kolejny wilczomlecz. Niestety nie zdołałam nawet posadzić, bo już zimno było i zadołowałam.
Florini to własciwie dwa sklepy i kazdy ma swój asortyment. W jednym można kupowac od ręki a w internetowym trzeba zamówic i można osobiście odebrac.Lubie u nich kupowac a jeszcze bardziej lubię popatrzec na ich piękne jeziorko. Niedaleko nich w stronę Strykowa jest jeszcze sklep Piotrowskich, czasem miewają cos fajnego, mają duże rośliny w wiekszych ilościach ale inne rośliny też. A jeszcze dalej tuz pod Strykowem Tracz ale tam juz pewnie byłas, moim zdaniem jest coraz gorszy asortyment niestety. Mogę Ci jeszcze polecic sklep najbliższy mnie ale nie napisze adresu , pojedziemy jak mnie odwiedzisz
Trawki mogłabys kupowac na trasie Rzgów-Pabianice ale to dziewczyny tam bywaja wiec trzeba pytac np Nikitę.Surowińscy mają juz dawno sklep ale niezbyt chwalony na forum ze delikatnie napiszę.
Agatko, Florini (Łobanowscy) znam i mogę polecić, bardzo dużo bylin, ale też iglaki, hortensje, trawy, skalne, drzewka.
"Ogrody Zofii" słyszałam, ale nie byłam, rozumiem że bylin niewiele?
na Marmurowej u Skrzydlewskiej nie byłam, to muszę się wybrać...
a u Tracza masz rację, tragedia i jeszcze ceny z kosmosu
a przez net to różne przypadki miałam,dlatego nie bardzo chcę...
A.Surowinskiej nie znam, jeśli masz namiar to poproszę adres czy tel.
Właśnie rozchodniki potrzebuję białe, bo różowe mam a poza tym szukam liliowców, floksów, irysów, żurawek, jarzmianek, jeżówek, ostróżek uff... chyba z torbami pójdę a właśnie wilczomlecz mówisz, światełko mi się zapaliło przerabiać będę moją najstarszą rabatę i powiększać więc potrzebuję dużooo, trawy wysiałam,a lawendę kupię jak będzie w wielopakach w Obi, w tamtym roku była w dobrej cenie i ładnie się rozrosła i nawet kwitła,na co nie liczyłam
Bożenko, jeziorko cudne też lubię Florini, u Piotrowskich ładne trawy i hortensje Tracz nieeee OK, czyli muszę Cię odwiedzić a trawki to Karolę i Nikitę zapytam
Bogdzia nie ma Surowińskich, jest A.Surowińska
Sprzedaje trawki w Ksawerowie za Lipinami, to na trasie na Brzeziny
Można obejrzeć, kupić lub sprowadzi od T. Grochowskiego. Mam już od niej:
3 rozplenice, miskantów chyba 10, trzcinniki, proso, szarobródka, seslerię... wszystko rośnie.. pewnie na tym się nie skończy
Edyta, wiem czego szukasz. Jak będę miała coś do eksmisji, odezwę się.
Białego rozchodnika kupiłam w necie, przyszedł wieelki i będę go ukorzeniać.
A w tamtym roku mama przytargała mi spod bloku kilka gałązek różowego, rozmnożyłam na 16 sadzonek. W tym roku powtórka, potrzebuję wieelkie ilości
Aneta jeszcze nie ma wystawionej oferty, ale masz adres strony tam znajdziesz też adres miejsca gdzie sprzedaje trawy i są tam też bylinki