Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 10:11, 18 lut 2016

Gosia, będziemy miały. Powoli, powoli wszystko znajdzie swoje miejsce.
czekają nas jeszcze dziesiątki przesadzeń, mnożenie roślin na potęgę ale w końcu będzie tak jak sobie wymarzyłyśmy
Anda 10:13, 18 lut 2016

AgataP napisał(a)

Ewa Twój podpis... uśmiałam się... u mnie nornic nie ma, bo kot tego pilnuje. Jak już nie ma w ogródku to z pola znosi
Krety tylko buszują i to jest problem, tym bardziej że od niecałego roku mamy suczkę Berneńskiego Psa pasterskiego i poluje na nie kopiąc. Ogólnie to niszczycielka, ale powoli się uczy zachowania.

Agatko, ja tez Dlatego go zacytowalam, pan Foerster byl super czlowiekiem.

Do mnie teraz kot sasiadow przychodzi i myszy wylapuje. I cale szczescie, bo w zeszlym roku myszy mi orliki pozeraly

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
popcorn 10:20, 18 lut 2016

Edyta10 17:44, 18 lut 2016

Agatko, a może masz koło siebie jakieś centrum ogrodnicze z bylinami? bo ja poszukuję usilnie póki co jeżdżę do dwóch w okolicach Łagiewnik...
AgataP 18:54, 18 lut 2016

Edyta, w tym roku chciałam pierwszy raz jechać do Florini, to na Okólnej szkółka. Maja tez byliny. Jak zobaczę jakość to zdam relację. No chyba że to jest szkółka gdzie Ty jeździsz.

Kupowałam też pod Konstantynowem "Ogrody Zofii", ale tam iglaków dużo, hortensje i traw trochę.
A jak pojechałam do Tracza to przeżyłam szok - taka bida z nędzą. Wszystko przewrócone, zasuszone, zaniedbane. Więcej tam nie pojadę.

Okazjonalnie kupuję u Skrzydlewskiej, na Marmurowej ma niby ogrodniczy i czasami na wyprzedaży upoluję coś fajnego.

OLX od osób prywatnych. Sama byłam w szoku jak pięknie zabezpieczone rośliny otrzymałam w cenie o wiele niższej niż w sieci.

No i tam gdzie kupuję trawy od A.Surowińskiej mają też bylinki. W tym roku zobaczę co mają dokładnie bo w roku ubiegłym dopiero się urządzali.
Ale widziałam masę rozchodników, a sama kupiłam kolejny wilczomlecz. Niestety nie zdołałam nawet posadzić, bo już zimno było i zadołowałam.

A czego konkretnie szukasz?

Bogdzia 19:45, 18 lut 2016

Florini to własciwie dwa sklepy i kazdy ma swój asortyment. W jednym można kupowac od ręki a w internetowym trzeba zamówic i można osobiście odebrac.Lubie u nich kupowac a jeszcze bardziej lubię popatrzec na ich piękne jeziorko. Niedaleko nich w stronę Strykowa jest jeszcze sklep Piotrowskich, czasem miewają cos fajnego, mają duże rośliny w wiekszych ilościach ale inne rośliny też. A jeszcze dalej tuz pod Strykowem Tracz ale tam juz pewnie byłas, moim zdaniem jest coraz gorszy asortyment niestety. Mogę Ci jeszcze polecic sklep najbliższy mnie ale nie napisze adresu , pojedziemy jak mnie odwiedzisz

Trawki mogłabys kupowac na trasie Rzgów-Pabianice ale to dziewczyny tam bywaja wiec trzeba pytac np Nikitę.Surowińscy mają juz dawno sklep ale niezbyt chwalony na forum ze delikatnie napiszę.
Edyta10 19:49, 18 lut 2016

AgataP napisał(a)
Edyta, w tym roku chciałam pierwszy raz jechać do Florini, to na Okólnej szkółka. Maja tez byliny. Jak zobaczę jakość to zdam relację. No chyba że to jest szkółka gdzie Ty jeździsz.

Kupowałam też pod Konstantynowem "Ogrody Zofii", ale tam iglaków dużo, hortensje i traw trochę.
A jak pojechałam do Tracza to przeżyłam szok - taka bida z nędzą. Wszystko przewrócone, zasuszone, zaniedbane. Więcej tam nie pojadę.

Okazjonalnie kupuję u Skrzydlewskiej, na Marmurowej ma niby ogrodniczy i czasami na wyprzedaży upoluję coś fajnego.

OLX od osób prywatnych. Sama byłam w szoku jak pięknie zabezpieczone rośliny otrzymałam w cenie o wiele niższej niż w sieci.

No i tam gdzie kupuję trawy od A.Surowińskiej mają też bylinki. W tym roku zobaczę co mają dokładnie bo w roku ubiegłym dopiero się urządzali.
Ale widziałam masę rozchodników, a sama kupiłam kolejny wilczomlecz. Niestety nie zdołałam nawet posadzić, bo już zimno było i zadołowałam.

A czego konkretnie szukasz?

Agatko, Florini (Łobanowscy) znam i mogę polecić, bardzo dużo bylin, ale też iglaki, hortensje, trawy, skalne, drzewka.
"Ogrody Zofii" słyszałam, ale nie byłam, rozumiem że bylin niewiele?
na Marmurowej u Skrzydlewskiej nie byłam, to muszę się wybrać...
a u Tracza masz rację, tragedia i jeszcze ceny z kosmosu
a przez net to różne przypadki miałam,dlatego nie bardzo chcę...
A.Surowinskiej nie znam, jeśli masz namiar to poproszę adres czy tel.
Właśnie rozchodniki potrzebuję białe, bo różowe mam a poza tym szukam liliowców, floksów, irysów, żurawek, jarzmianek, jeżówek, ostróżek uff... chyba z torbami pójdę a właśnie wilczomlecz mówisz, światełko mi się zapaliło przerabiać będę moją najstarszą rabatę i powiększać więc potrzebuję dużooo, trawy wysiałam,a lawendę kupię jak będzie w wielopakach w Obi, w tamtym roku była w dobrej cenie i ładnie się rozrosła i nawet kwitła,na co nie liczyłam
Edyta10 19:55, 18 lut 2016

Bogdzia napisał(a)
Florini to własciwie dwa sklepy i kazdy ma swój asortyment. W jednym można kupowac od ręki a w internetowym trzeba zamówic i można osobiście odebrac.Lubie u nich kupowac a jeszcze bardziej lubię popatrzec na ich piękne jeziorko. Niedaleko nich w stronę Strykowa jest jeszcze sklep Piotrowskich, czasem miewają cos fajnego, mają duże rośliny w wiekszych ilościach ale inne rośliny też. A jeszcze dalej tuz pod Strykowem Tracz ale tam juz pewnie byłas, moim zdaniem jest coraz gorszy asortyment niestety. Mogę Ci jeszcze polecic sklep najbliższy mnie ale nie napisze adresu , pojedziemy jak mnie odwiedzisz

Trawki mogłabys kupowac na trasie Rzgów-Pabianice ale to dziewczyny tam bywaja wiec trzeba pytac np Nikitę.Surowińscy mają juz dawno sklep ale niezbyt chwalony na forum ze delikatnie napiszę.

Bożenko, jeziorko cudne też lubię Florini, u Piotrowskich ładne trawy i hortensje Tracz nieeee OK, czyli muszę Cię odwiedzić a trawki to Karolę i Nikitę zapytam
AgataP 19:58, 18 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

Bogdzia nie ma Surowińskich, jest A.Surowińska
Sprzedaje trawki w Ksawerowie za Lipinami, to na trasie na Brzeziny
Można obejrzeć, kupić lub sprowadzi od T. Grochowskiego. Mam już od niej:
3 rozplenice, miskantów chyba 10, trzcinniki, proso, szarobródka, seslerię... wszystko rośnie.. pewnie na tym się nie skończy
AgataP 20:05, 18 lut 2016

Edyta10 napisał(a)

Agatko, Florini (Łobanowscy) znam i mogę polecić, bardzo dużo bylin, ale też iglaki, hortensje, trawy, skalne, drzewka.
"Ogrody Zofii" słyszałam, ale nie byłam, rozumiem że bylin niewiele?
na Marmurowej u Skrzydlewskiej nie byłam, to muszę się wybrać...
a u Tracza masz rację, tragedia i jeszcze ceny z kosmosu
a przez net to różne przypadki miałam,dlatego nie bardzo chcę...
A.Surowinskiej nie znam, jeśli masz namiar to poproszę adres czy tel.
Właśnie rozchodniki potrzebuję białe, bo różowe mam a poza tym szukam liliowców, floksów, irysów, żurawek, jarzmianek, jeżówek, ostróżek uff... chyba z torbami pójdę a właśnie wilczomlecz mówisz, światełko mi się zapaliło przerabiać będę moją najstarszą rabatę i powiększać więc potrzebuję dużooo, trawy wysiałam,a lawendę kupię jak będzie w wielopakach w Obi, w tamtym roku była w dobrej cenie i ładnie się rozrosła i nawet kwitła,na co nie liczyłam

Edyta, wiem czego szukasz. Jak będę miała coś do eksmisji, odezwę się.
Białego rozchodnika kupiłam w necie, przyszedł wieelki i będę go ukorzeniać.
A w tamtym roku mama przytargała mi spod bloku kilka gałązek różowego, rozmnożyłam na 16 sadzonek. W tym roku powtórka, potrzebuję wieelkie ilości
Aneta jeszcze nie ma wystawionej oferty, ale masz adres strony tam znajdziesz też adres miejsca gdzie sprzedaje trawy i są tam też bylinki

http://sklep.trawy.eu/