Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

margaretka3 09:57, 18 lut 2016

Widzę, że jesteś, to zerknij.
Nie cytuj, proszę, zaraz usunę, bo nie znam żródła
AgataP 09:57, 18 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Tworzy się kolejna bylinowka!

A jakże, obecna rabata ma około 30 metrów, na końcu przechodzi w róże, gdzie też będą byliny i trawy. Kolorystyka bylinówki od bieli, poprzez róże, amaranty, purpury, niebieskości i fiolety. Wyjątkiem jest pigwowiec i złotlin, ale one kwitną wczesną wiosną, więc potem nie stanowi to dysonansu kolorystycznego.

Wszystko jeszcze w procesie tworzenia i ciągłych zmian.

Jak róże będą chciały rosnąć to zrobię im pergolę, coś w takim stylu

https://pl.pinterest.com/pin/370984088034092644/

Zasłaniać ona będzie miejsce gdzie stoją samochody z jednej strony ( 3szt new dawn), a z drugiej( edenka i 2 szt l.odier) będzie prowadzić do warzywnika
Pod drzewami dalszą część bylinówki z roślinami cieniolubnymi.

Muszę wkomponować w to wszystko drzewka owocowe które dalej rosną i z których nie zrezygnuję. To grusza klapsa i śliwka ulena oraz czereśnia na której można domek zrobić taka jest wielka

Nie będzie mi się więc nudzić przez najbliższe ileśtam lat
AgataP 10:00, 18 lut 2016

Gosia no miód na moje serce... też mam takie zawilce, podsadziłam je pod sadźca purpurowego, monardy w takim fiolecie nie mam, mam amarantową.
A jeżówki oczywiście rosną oby było ich jak najwięcej

A na drugim dostrzegam moje przetacznikowce no i ten dereń pagodowy
cudowne widoki
margaretka3 10:03, 18 lut 2016

Dlatego oglądam sobie to ciągle To masz jeszcze minutkę, zapisz sobie i usuwam, żeby potem nie zapomnieć.
AgataP 10:04, 18 lut 2016

Krys napisał(a)
Wow Agata przeczytalam caly watek,ale dalas czadu no troche jakbym siebie widzala tylko ja duzo starsza ogrom pracy i efekt super ale u mnie jeszcze efektu nie ma chyba jestem ostatnia meldujaca sie z grupy łodzkiej dalam ciala z kompostem bo dopiero teraz do Twojego watku dotarlam witam i ciesze sie na przyszle spotkania

Witaj Krysiu, na pewno się poznamy osobiście bo nie odpuszczę tematu, wiem że Bogdzia tak samo, my najbliżej siebie mieszkamy.

Anda 10:04, 18 lut 2016

Agato, świetne plany

Margaretko, boskie inspirki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataP 10:05, 18 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
Dlatego oglądam sobie to ciągle To masz jeszcze minutkę, zapisz sobie i usuwam, żeby potem nie zapomnieć.

Już, zapisałam na pintereście tam mam fotki do których wzdycham
margaretka3 10:09, 18 lut 2016

Anda napisał(a)

Ach, mogłybyśmy tak mieć
A może będziemy
AgataP 10:10, 18 lut 2016

Anda napisał(a)
Agato, świetne plany

Ewa Twój podpis... uśmiałam się... u mnie nornic nie ma, bo kot tego pilnuje. Jak już nie ma w ogródku to z pola znosi
Krety tylko buszują i to jest problem, tym bardziej że od niecałego roku mamy suczkę Berneńskiego Psa pasterskiego i poluje na nie kopiąc. Ogólnie to niszczycielka, ale powoli się uczy zachowania.
Anda 10:10, 18 lut 2016

No jesli kiedys bedziemy, to te drzewa trzeba by sadzic juz, teraz, bo nie zdaza urosnac

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies