Ania, Agata piszecie o soli w tym cieście czekoladowym? bo potem do kremu to tylko kremówka i mascarpone tak?
powidła kwaskowe to śliwkowe np?polecasz jakieś?
powiem Wam że pierwszy raz będe robić ale nie boję się że mi nie wyjdzie, tylko kazdy szczegół musze mieć obcykany
No ja mam zimy po czubek głowy. Śnieg u mnie leżał przecież miesiąc. I wciąż padał nowy. Teraz w końcu się rozpuścił ale za to mróz przeszedł. Nie dobrze dla roślin.
Ania jak robię z samej kremówki ( dziś właśnie) to na 1,2 litra śmietany 36% dodałam pół torebki żelatyny deserowej i dwie płaskie łyżki przesianego cukru pudru. Jak nie daję żelatyny to właśnie marcarpone i trochę cukru.
Dżem, powidła - różne Aha a blaty ciasta nasączam wodą z cukrem i cytryną.
to wszystko.
Aniu śnieg lubię, a tym bardziej dzieci go uwielbiają.
Ale nie znoszę zimy bo jestem uziemiona w domu, ogród traktuję jako odskocznię od codzienności, a tu d... zbita.
Wakacje ? kurna nie bardzo, na razie dostałam katalog na kolonie dla Antka i wybieramy coś, bo do końca roku jest upust na 300 zł wiec szukamy czegoś.
Chyba na przełom czerwca/lipca.
A wakacje? nie mam koncepcji na razie
Mam jedno miejsce nad morzem, super żarcie ale ośrodek woła o pomstę do nieba. Już mam go dosyć, choć dla dzieciaków to ideał - brak upierdliwych straganów, a do morza 50 m.
Ale ja dostaję febry jak o nim słyszę