Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

rozark 17:25, 13 gru 2016

tęsknie za takimi widokami w realu
anna_t 20:43, 13 gru 2016

Ania, Agata piszecie o soli w tym cieście czekoladowym? bo potem do kremu to tylko kremówka i mascarpone tak?
powidła kwaskowe to śliwkowe np?polecasz jakieś?
powiem Wam że pierwszy raz będe robić ale nie boję się że mi nie wyjdzie, tylko kazdy szczegół musze mieć obcykany
AnnaCh 21:00, 13 gru 2016

Agata, no czemu mi to robisz? Takie ładne letnie zdjęcia wrzucać, litości nie masz
Makao_J 22:35, 13 gru 2016

AgataP napisał(a)

Ania niezła jesteś - 4 miesiące w sumie mało, ale doczekać się nie można... chociaż trochę zimy ze śniegiem by mogło być

No ja mam zimy po czubek głowy. Śnieg u mnie leżał przecież miesiąc. I wciąż padał nowy. Teraz w końcu się rozpuścił ale za to mróz przeszedł. Nie dobrze dla roślin.
kasja83 08:03, 14 gru 2016

AgataP napisał(a)

Tęskiniem do lataaaaa!!!!Agatka Ty tu u siebie gdzieś dawałaś w jednym kawałku przepis na tego czekoladowca???

I jeszcze mi się przypomniało-patrząc na słoneczne fotki-macie już dograne z wakacjami??
Kawa 10:36, 14 gru 2016

oj jak pięknie
a u mnie za oknem śnieg sypie
AgataP 10:47, 14 gru 2016

anna_t napisał(a)
Ania, Agata piszecie o soli w tym cieście czekoladowym? bo potem do kremu to tylko kremówka i mascarpone tak?
powidła kwaskowe to śliwkowe np?polecasz jakieś?
powiem Wam że pierwszy raz będe robić ale nie boję się że mi nie wyjdzie, tylko kazdy szczegół musze mieć obcykany

Ania jak robię z samej kremówki ( dziś właśnie) to na 1,2 litra śmietany 36% dodałam pół torebki żelatyny deserowej i dwie płaskie łyżki przesianego cukru pudru. Jak nie daję żelatyny to właśnie marcarpone i trochę cukru.

Dżem, powidła - różne Aha a blaty ciasta nasączam wodą z cukrem i cytryną.
to wszystko.

Dziś powstał fioletowy tort z białą bitą śmietaną
AgataP 10:47, 14 gru 2016

AnnaCh napisał(a)
Agata, no czemu mi to robisz? Takie ładne letnie zdjęcia wrzucać, litości nie masz

Aniu bo doczekać się też nie mogę, już przeglądam sobie oferty szkółek czy czegoś na wiosnę już nie zamówić
AgataP 10:49, 14 gru 2016

Makao_J napisał(a)

No ja mam zimy po czubek głowy. Śnieg u mnie leżał przecież miesiąc. I wciąż padał nowy. Teraz w końcu się rozpuścił ale za to mróz przeszedł. Nie dobrze dla roślin.

Aniu śnieg lubię, a tym bardziej dzieci go uwielbiają.
Ale nie znoszę zimy bo jestem uziemiona w domu, ogród traktuję jako odskocznię od codzienności, a tu d... zbita.
AgataP 11:14, 14 gru 2016

kasja83 napisał(a)

Tęskiniem do lataaaaa!!!!Agatka Ty tu u siebie gdzieś dawałaś w jednym kawałku przepis na tego czekoladowca???

I jeszcze mi się przypomniało-patrząc na słoneczne fotki-macie już dograne z wakacjami??

Kasia na kuchni ogrodowiskowej jest przepis, o tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6613-czekoladowe-ciasto?quoted_post_id=2551857

Wakacje ? kurna nie bardzo, na razie dostałam katalog na kolonie dla Antka i wybieramy coś, bo do końca roku jest upust na 300 zł wiec szukamy czegoś.
Chyba na przełom czerwca/lipca.

A wakacje? nie mam koncepcji na razie
Mam jedno miejsce nad morzem, super żarcie ale ośrodek woła o pomstę do nieba. Już mam go dosyć, choć dla dzieciaków to ideał - brak upierdliwych straganów, a do morza 50 m.
Ale ja dostaję febry jak o nim słyszę