Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 18:33, 26 cze 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Stipa to wręcz wymarzone towarzystwo dla róż. Piękne ujęcie. Przytarasowe okoliczności przyrody świetnie się prezentują.
Czy masz doświadczenie z naparstnicami? Kiedy je się ścina, żeby się same wysiały?

Gruszeczko z naparstnicami się nie spieszę, ścinam tylko te które mam mocno na widoku i mnie irytują Wystarczą te które rosną w głębi, co roku mam ich masę. W tym roku obdarowałam już kilka osób, a i tak u mnie ich morze
Jak za gęsto się wysieją i siewka na siewce siedzi to wiosną przesadzam gdzie popadnie. Na razie naparstnice jeszcze kwitną i cieszą oko. Jak będą zasychać od dołu to znak że wyciąć można. Czasami nawet obrywam nasienniki i rozsiewam po rabacie.
Przytarasowe widoki nie do końca mi jeszcze grają - brakuje mi zrobionego miejsca pod basen. Niestety musi on być, wiec chciałabym podłoże pod niego jakoś estetycznie wykonać. Mam zimę na zastanowienie się nad tym
AgataP 18:35, 26 cze 2017

Kasya napisał(a)
wszystko dubluje

Kasia trawnik taki sobie, uwierz mi, przez te nadchodzące upały cięłam wyżej niż zwykle, by trawa nie wyschła. Ale dziś dzień był pełen opadów, oberwań chmury i płynących rzek ulicami miasta
Makao_J 18:39, 26 cze 2017

Rozwaliłaś mnie.
Piękne masz te bylinówki. Takie na bogato. Zapach pewnie z daleka czuć.
Róże pięknie kwitną u Ciebie. Nazw jestem ciekawa.
AgataP 18:50, 26 cze 2017

Gocha napisał(a)
Agatko po prostu brak mi słów- zatkało mnie. Taki trawnik to moje marzenie. Cały taras wyszedł genialnie- tylko wypoczywać. Róże śliczne- jak znasz nazwy to proszę napisz. A warzywnik- znowu brak mi słów, po prostu rewelka. Ja wiecznie zarobiona i nie zrobione mam a Ty skąd masz tyle siły i czasu żeby to tak wyglądało ? Choiaż przepraszam poprawiam się już- przecież Ty młoda laska jesteś. Super

Gośka normalnie padłam młoda laska... a Ty może nie jesteś wulkan energii ??
Róże w kolejności odpisałam już Ulci, kolejnym razem się poprawię.

Warzywnik dopiero jest urządzany więc długa droga jeszcze przede mną.
Jeśli w tym roku ułożone zostaną ścieżki to będę zadowolona.
Nasadzenia warzywne okaże się co rośnie u mnie, a co będę mogła sobie darować w przyszłym roku.
Gosiu bez ciśnienia, najbardziej zależało nam na miejscu na tarasie, by móc wieczorem wygodnie odpocząć. No to wczoraj był i gril i winko
AgataP 18:54, 26 cze 2017

AniMa napisał(a)
Po dawce tych zdjęć Twój ogród skojarzył mi się z angielskim... koło domu piękna zielona trawka a w tle bujne rabaty. Wszystko takie uporządkowane i przemyślane. Wspaniale to wszystko połączyłaś
Biało fioletowe rabaty: rarytas

Aniu dziękuję, ogród angielski chyba w tą stronę idę jeśli chodzi o bylinówkę i różankę. Brakuje mi tam jeszcze pewnych roślin i innych elementów, ale są już w głowie u mnie, a to niedługa droga do realizacji
Reszta ogrodu mniej obsługowa, bo wszystkiego bym nie ogarnęła, a jeszcze są zakątki które żyją własnym życiem...
AgataP 18:56, 26 cze 2017

Marga napisał(a)
Agata, padłam jak zobaczyłam Twoją bylinówkę!!! Jest niesamowita!
3 razy już zdjęcia obejrzałam i dalej mam niedosyt Przewrotniki, olbrzymie naparstnice, granatowe ostróżki, trawy.... Rabata mistrzowska
Bardzo też podoba mi się Twój taras i meble

Marga ja też uwielbiam swoją bylinówkę, a najlepsze jest to że na niej już teraz w ogóle nie pielę. Wyrywam co większy chwast, w przyszłym roku będzie jeszcze lepiej, bo młode nasadzenia bardziej się rozrosną
Różanka jeszcze ma pewne braki, ale uzupełnię to może jesienią
AgataP 18:57, 26 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Mistrzostwo!

Czy te ostróżki są z siewu?

Ewo, kupiłam w sprawdzonej szkółce wysyłkowo
AgataP 18:59, 26 cze 2017

Kawa napisał(a)
no nie wiem co mam napisać...

wowwww

Kawcia nic nie pisz niedługo biele i fiolety znikną, a pojawią się wszystkie odcienie różu, jako dodatek chłodne pastele kłosowca będą
AgataP 19:03, 26 cze 2017

Monia81 napisał(a)

Agatko toż to bajka efekt cudny

Monik już teraz mogę wygodnie siedzieć na tarasie i spoglądać w tą stronę. Odpoczywam patrząc na efekty. Nie rażą mnie nawet przewrócone trawy, czy przekwitłe kwiaty... wszystko ze sobą gra, nie rażą mnie już małe niedoskonałości. Zaczynam już inaczej odbierać ogród....
AgataP 19:06, 26 cze 2017

Makusia napisał(a)
Biele i fiolety wyglądają cudnie, a stipa z różami po prostu wymiata!

Makuśka dziękuję Część ogrodu już wygląda jako tako Reszta czeka na prace moje fizyczne, na razie mam prace umysłowe więc jeszcze trochę upłynie zanim zakasam rękawy