Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 20:15, 03 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Do Gosi to mnie chyba m musi zawieźc bo muszę zabrac rośliny dla dziewczyn a nie chcę Ci zabrudzic samochodu ale spowrotem to moze bym sie z Tobą zabrała , ale to juz u Gosi pogadamy bo nie wiem jak będziesz jechac tzn jaka trasą.

Bogdzia trasy nie znam bo i adresu jeszcze nie znam.
Autko moje to taki wół roboczy, wozi codziennie dzieciaki, jak trzeba to i psią budę, kompost, a o roślinkach nie wspomnę
A u Gosi pogadamy, pogadamy...
wilana 20:25, 03 mar 2016

AgataP napisał(a)

Ewa Kłosowca w tym roku kupiłam na A...gro. Nie wiem jaki przyjdzie, ale podobno ładnie rośnie więc zaryzykowałam. Kupiłam chyba 7 szt
Rozchodnik Star Dust już komuś podsyłałam zaraz znajdę

http://allegro.pl/show_item.php?item=5692657145

bardzo duża sadzonka przyszła, na razie mam go zadołowanego ale będę rozmnażać

a szałwię to chyba mam taką ja, zerknij sobie na zdjęcia u mnie, niestety się pokłada i dlatego z bylinówki wyleciała do róż, tam nie będzie razić jak ją ostro przytną

O właśnie o to mi chodziło . Dzięki wielkie za informacje. Zapisałam sobie wszystkie linki i zaraz sobie popatrzę.
jankosia 20:44, 03 mar 2016

Tylko jak do Rogowa będziecie jechać to nie zapomnijcie o mnie Tam na jesieni chciałam dwa drzewka i jedną bylinkę ale już brakło i babka powiedziała żeby wiosną wrócić to będą mieli. Także nie zapominać o mnie Sama się przytransportuję i jeszcze mogę kogoś zabrać. Agata, a może na magnolie byśmy razem do Rogowa wyskoczyły? Ja w tygodniu też mogę
AgataP 08:26, 04 mar 2016

jankosia napisał(a)
Tylko jak do Rogowa będziecie jechać to nie zapomnijcie o mnie Tam na jesieni chciałam dwa drzewka i jedną bylinkę ale już brakło i babka powiedziała żeby wiosną wrócić to będą mieli. Także nie zapominać o mnie Sama się przytransportuję i jeszcze mogę kogoś zabrać. Agata, a może na magnolie byśmy razem do Rogowa wyskoczyły? Ja w tygodniu też mogę

Mogę i ja )
Odstawiam tylko dzieciaki szkoła/przedszkole i jestem do dyspozycji

AgataP 08:29, 04 mar 2016

wilana napisał(a)

O właśnie o to mi chodziło . Dzięki wielkie za informacje. Zapisałam sobie wszystkie linki i zaraz sobie popatrzę.

Ewcia kłosowca kupiłam tutaj

http://allegro.pl/show_item.php?item=5798865101

dziewczyny mówiły, że nie zawsze dobre sadzonki przychodzą, ale wyjścia nie było, można sobie szukać i szukać w szkółkach...więc ryzyk - fizyk
Najwyżej będę dbała i chuchała, albo dokupię jeszcze hahah

gdzie go chcesz sadzić ?
Bogdzia 19:24, 04 mar 2016

AgataP napisał(a)

Bogdzia trasy nie znam bo i adresu jeszcze nie znam.
Autko moje to taki wół roboczy, wozi codziennie dzieciaki, jak trzeba to i psią budę, kompost, a o roślinkach nie wspomnę
A u Gosi pogadamy, pogadamy...

To jak tak piszesz to zabiore sie z Tobą. Podjade na Brzezińska/Marmurową na parking przed Skrzydlewskimi.Sprawdzałam w google i tak musisz jechac wiec tam się stawię. Co do godz jeszcze sie umówimy.
tulucy 10:56, 05 mar 2016

Też się przymierzam do zamówienia od tego sprzedawcy, między innymi kłosowca, ale na razie poczekam, żeby zobaczyć, gdzie mam na co miejsce jeszcze.

A na razie nic nie zobaczę. Zimnica. W takich chwilach Bogu dziękuję, że nie mamy psa i że kot wychodzi sam
AgataP 11:22, 05 mar 2016

U mnie kot na podwórku, samoobsługowy. Sukę zaczynamy przyzwyczajać do spacerów. Zimą chętnych nie było
Ja cały plan opracowałam zimą, ale znając rzeczywistość to wyjdzie inaczej na rabacie. A na dodatek jeszcze śliwka nie wycięta i kompostu nie ma.
Ale nadrobi się to wszystko... niech tylko będzie przynajmniej 10 stopni
tulucy 23:13, 05 mar 2016

Plan też niby mam, ale jakie byliny gdzie dokładnie pójdą, to wyjdzie przy przesadzaniu, do tego nie wiem, co jeszcze mi padło po zimie poza tymi złocieniami, co u siebie pisałam.
AgataP 08:41, 06 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

To jak tak piszesz to zabiore sie z Tobą. Podjade na Brzezińska/Marmurową na parking przed Skrzydlewskimi.Sprawdzałam w google i tak musisz jechac wiec tam się stawię. Co do godz jeszcze sie umówimy.

Bogdzia nie ma sprawy, najpewniej będę jechała przez Widzew - do tomaszowskiej, kolumny... może chcesz gdzieś tam się umówić, jak nie to się spotkamy pod Skrzydlewską od razu zajrzymy czy ma coś już na wyprzedaży wystawione... godzinę dogramy...