Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Bogdzia 20:40, 07 mar 2016

Agata wstawiłam u siebie zdjecia powojników Gen Sikorski i Jackmani, porównaj.Zdrowe sa obydwa.
Wendy79 23:46, 07 mar 2016

WOW! Agata, dobrze, że Mąż na nocce, bo by mi nie darował, że tyle godzin siedzę zaczytana na kompie. Świetnie opowiedziana historia o dzielnej Babce z głową na karku, która tworzy cudne, bylinowe rabaty. Jak to się teraz mówi: brawo TY!!! Pozostaję zauroczona, więc będę zaglądać
AnnaCh 08:14, 08 mar 2016

AgataP napisał(a)

Dziewczyny czy powojniki kwitnące latem ścinamy teraz na krótko ?
Twoja bylinówka powala mnie na kolana Piękny busz

A powojniki, to chyba każdy trochę inaczej i szefowa kiedyś mówiła, że dobrze mieć od nich karteczki, żeby wiedzieć jak ciąć który
AgataP 08:37, 08 mar 2016

Bogdzia napisał(a)
Agata wstawiłam u siebie zdjecia powojników Gen Sikorski i Jackmani, porównaj.Zdrowe sa obydwa.

Bogdzia dziękuję Ci ślicznie za zdjęcia...wydaje mi się, że mam Sikorskiego na siatce. Muszę tylko zobaczyć czy on tam jeszcze jest.
A Jackmanii tez jest piękny. Będę myśleć, bo planuję dwie pergole na 4-5 metra każda
AgataP 08:42, 08 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Twoja bylinówka powala mnie na kolana Piękny busz

A powojniki, to chyba każdy trochę inaczej i szefowa kiedyś mówiła, że dobrze mieć od nich karteczki, żeby wiedzieć jak ciąć który

Aniu bylinówka przechodzi wciąż zmiany, w tamtym roku wywaliłam szałwię, bo się mocno pokładała i dałam ją na różankę. Tam nie będzie tak razić jak się ja przytnie po kwitnieniu.

W tym roku urzadzam dalszy jej ciąg, tam gdzie widać śliwkę.
Plan jest ambitny, ale rośliny zamówione, kompost jest i tylko czekać na dobrą pogodę.

Jak się rośliny rozrosną będę Was obdzielać
AgataP 08:53, 08 mar 2016

Wendy79 napisał(a)
WOW! Agata, dobrze, że Mąż na nocce, bo by mi nie darował, że tyle godzin siedzę zaczytana na kompie. Świetnie opowiedziana historia o dzielnej Babce z głową na karku, która tworzy cudne, bylinowe rabaty. Jak to się teraz mówi: brawo TY!!! Pozostaję zauroczona, więc będę zaglądać

Wendy nie przejmuj się, ja całą zimę dzielę na obowiązki domowe, zawodowe i kompa z ogrodowiskiem na czele.
margaretka3 10:10, 08 mar 2016

Dobrze karm te nowe roślinki, bo nas jest tu duuużo
Ja też się zafloksowałam. Trzy nowe kupiłam w markecie, jeden ma być niebieski, ale to się okaze
tulucy 10:37, 08 mar 2016

Ja kupiłam u Schmitów 2 jeden taki bardzo ciemny fioletowy i drugi jakiś fioletowo niebieski, a u siebie na miejscu kupiłam ze 4 kolory, w różu wszystko.
Do tego te z bylinowego z ubiegłego roku i aktualne zamówienie
Krys 10:45, 08 mar 2016

AgataP napisał(a)

A taki uratowany bordowy - na siatce go widać w trzech miejscach.

Agata bylinówka sliczna,a jak nazywa sie trawa za żurawkami ?
AgataP 12:32, 08 mar 2016

margaretka3 napisał(a)
Dobrze karm te nowe roślinki, bo nas jest tu duuużo
Ja też się zafloksowałam. Trzy nowe kupiłam w markecie, jeden ma być niebieski, ale to się okaze

Gosiu, oczywiście już dziś sypię 13 worków kompostu na rabatę.
Kurcze widziałam w Auchan floksy niebieskie, ale już tylko pusty kartonik został. Ale poczekam cierpliwie, znajdę i tego