Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 08:54, 06 mar 2016

tulucy napisał(a)
Plan też niby mam, ale jakie byliny gdzie dokładnie pójdą, to wyjdzie przy przesadzaniu, do tego nie wiem, co jeszcze mi padło po zimie poza tymi złocieniami, co u siebie pisałam.

No i ja też wyszłam wczoraj, przynajmniej wycięłam suche liście na bylinówce i różance. Jutro może uda się skończyć i zasypać kompostem.

Muszę też już wyciągnąć doniczki z zadołowanymi roślinkami, przyciąć trawy, hortensje, perukowca, świerki... kurna dużo roboty. Jeśli będzie pogoda to uda się podgonić wszystko. Niech tylko słonka trochę będzie

A dalej czekają już graby w kolejce, muszę przygotować ponad 40 metrów dla nich. Na posadzenie zaproszę chyba Mamę do pomocy Będzie szybciej

Będziecie pryskać profilaktycznie preparatami przeciwgrzybowymi?

Jak na razie pada...
mirkaka 10:13, 06 mar 2016

Witaj, zaczęłam przeglądać Twój ogród, fajną historię opisujesz
AgataP 10:23, 06 mar 2016

mirkaka napisał(a)
Witaj, zaczęłam przeglądać Twój ogród, fajną historię opisujesz

Mirka, a ja u Ciebie wciąż, tylko wzdycham i wzdycham tam pięknie masz...
Pamiętasz nazwę tego floksa niebieskiego?
tulucy 10:31, 06 mar 2016

Pada

Ja tak patrzę, co mam do zrobienia i ręce mi opadają, bo największą roz...ę będę miała na komunię dziecka - a przyjęcie robimy w domu, więc trochę kicha taki bałagan pokazywać. Muszę jakoś zaplanować, żeby wyglądało na ogarnięte. Maj, goście mogą chcieć po ogrodzie pochodzić ...
AgataP 10:36, 06 mar 2016

tulucy napisał(a)
Pada

Ja tak patrzę, co mam do zrobienia i ręce mi opadają, bo największą roz...ę będę miała na komunię dziecka - a przyjęcie robimy w domu, więc trochę kicha taki bałagan pokazywać. Muszę jakoś zaplanować, żeby wyglądało na ogarnięte. Maj, goście mogą chcieć po ogrodzie pochodzić ...

No proszę komunia, młody u mnie też w takim wieku, ale my z linii etyki jesteśmy i komunii nie będzie
u mnie tez nadal pada, a ja zgrzytam zębami
tulucy 10:39, 06 mar 2016

AgataP napisał(a)

No proszę komunia, młody u mnie też w takim wieku, ale my z linii etyki jesteśmy i komunii nie będzie
u mnie tez nadal pada, a ja zgrzytam zębami

Nie zgrzytaj, zgrzytanie szkliwo niszczy, a tak zamiast na dentystę na kwiatki będziesz mieć
AgataP 10:43, 06 mar 2016

Lucu normalnie mnie powaliłaś... już i tak wydałam dużo więcej na kwiatki niż w tym roku na dentystę, no chyba że młodego doliczę i połowę sąsiadów
tulucy 10:49, 06 mar 2016

Ja miałam kanałowe w tym roku, poleciała kasa że hej, dzieci akurat moje cudne, nic się nie dzieje prawie, 1 plomba i jedno rwanie mleczaka na dwójkę
AgataP 10:54, 06 mar 2016

No i powiedz gdzie tu sprawiedliwość, pieniądze odciągają a zęby i tak leczysz prywatnie i tak. Ja każdej plomby dopłacam, bo nie chcę badziewia.
Młody też miał rwanie mleczaka, nawet nie zauważył, a młoda dopiero się oswaja z dentystą.
A kwiatki to już jesienią i zimą kupowałam, z opcją dostawy wiosną

Bogdzia 11:55, 06 mar 2016

AgataP napisał(a)

Bogdzia nie ma sprawy, najpewniej będę jechała przez Widzew - do tomaszowskiej, kolumny... może chcesz gdzieś tam się umówić, jak nie to się spotkamy pod Skrzydlewską od razu zajrzymy czy ma coś już na wyprzedaży wystawione... godzinę dogramy...

Kolumny też by mi pasowała np pod Carefurem ale poniewaz tam dużo ludzi to jednak spotkajmy się koło Skrzydlewskich.Czekamy na podanie godziny.