Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Kasya 20:25, 28 lis 2017

Ślicznie dzieciolka zlapalas
m_gocha 20:27, 28 lis 2017

AgataP napisał(a)

https://www.jula.pl/search/?query=karmnik

Dzięki
Ciekawa jestem czy ten karmnik na przyssawki faktycznie będzie się trzymał i nie spadnie np. przy niskich temperaturach lub gdy przyleci więcej ptaków i zaczną rozrabiać
jolanka 21:10, 28 lis 2017

Ja tez wykorzystuje od dwóch lat klatkę od kanarka jako karmnik. Em wyciął trochę tych metalowych szczebelkow od dołu tak, aby ptaki miały dobre dojście z kazdej strony. Świetnie się sprawdza
AgataP 08:54, 29 lis 2017

jolanka napisał(a)
Ja tez wykorzystuje od dwóch lat klatkę od kanarka jako karmnik. Em wyciął trochę tych metalowych szczebelkow od dołu tak, aby ptaki miały dobre dojście z kazdej strony. Świetnie się sprawdza

Jola no właśnie i to jest myśl - pokombinuję w weekend
Przynajmniej sójka by słonecznika nie wydziobywała, dostanie ziarno do dolnego karmnika.
AgataP 08:59, 29 lis 2017

Kasya napisał(a)
Ślicznie dzieciolka zlapalas

Wczoraj gdy zabrakło jedzenia dla ptaków, sikorki przypuściły atak. Normalnie czułam się jak w filmie Ptaki Hitchcocka. Siedziały na konstrukcji tarasowej, zaglądały do domu, fruwały przy oknach tarasowych niczym koliberki
W kuchni siedziały na parapecie i zaglądały co robię, reszta pod okapem, na trzmielinie pod kuchnią była ferajna wróbli i też się niepokoiły.
Sytuację rozładowały nowe kulki w sprężynkach uffff....
Wszystkiego świadkiem była moja Mama i uwierzyć nie mogła w namolność sikorek
AgataP 09:00, 29 lis 2017

m_gocha napisał(a)

Dzięki
Ciekawa jestem czy ten karmnik na przyssawki faktycznie będzie się trzymał i nie spadnie np. przy niskich temperaturach lub gdy przyleci więcej ptaków i zaczną rozrabiać

Nie wierzę by wytrzymał przy minusowych temperaturach dlatego nawet nie wpadło mi do głowy by go kupić wolę sprężynki i tradycyjne karmniki
Wendy79 09:04, 29 lis 2017

Agata, jak na wiosnę znajdziesz fajne źródło cisów, to daj znać. Muszę jeszcze policzyć ile będzie mi potrzebnych i dlaczego tak drogo
AgataP 09:06, 29 lis 2017

Wendy79 napisał(a)
Agata, jak na wiosnę znajdziesz fajne źródło cisów, to daj znać. Muszę jeszcze policzyć ile będzie mi potrzebnych i dlaczego tak drogo

Aga źródło takie samo jak reszta dziewczyn
Ale będę trzymała rękę na pulsie Ja potrzebuję tylko na jakieś 10 m
Wendy79 09:18, 29 lis 2017

AgataP napisał(a)

Aga źródło takie samo jak reszta dziewczyn
Ale będę trzymała rękę na pulsie Ja potrzebuję tylko na jakieś 10 m

Tak więc ja go nie znam, może za mało po forum brykam. U mnie metraż pewnie podobny będzie.
ren133 10:14, 29 lis 2017

AgataP napisał(a)
Ptaszory dla Was świeżutkie sprzed paru minutek

A co wkladasz im do środka? jakiś przepis dasz?